pokal header web

Danmark semifinaleklar ved EM

Danmark med Landin, Hansen, Hald og Møllgaard sejrede søndag aften over Bjørnsen og Bartholds Norge og bookede en plads ved EM-semifinalerne senere på ugen.

Det danske landshold kunne nøjes med ét point for at sikre pladsen ved semifinalerne, mens det norske landshold havde kniven for struben og skulle bruge en sejr for at holde liv i sine medaljedrømme.

I en udsolgt Barclays Arena i Hamborg var Simon Hald med fra første fløjt, mens Mikkel Hansen  eksekverede de første to danske straffekast og scorede på det ene. Herefter blev det blot til en enkelt assist for Aalborg Håndbolds nummer 24, der blot spillede cirka halvandet minut af opgøret.

Endnu mindre spilletid fik Niklas Landin og Henrik Møllgaard, der begge var med i truppen til kampen, men ikke kom i aktion. Det samme gjaldt for Sebastian Barthold for Norge, mens Kristian Bjørnsen indtog højre fløj fra start.

På godt et kvarter førte danskerne allerede med fem mål og havde reelt afgjort kampen. Pausestillingen hed 18-10 i dansk favør og slutfacit blev en sikker dansk sejr på i alt 29-23. Bjørnsen blev noteret for en enkelt scoring på fem forsøg, ganske som Mikkel Hansen.  

For Aleks Vlah og Slovenien var der efter to nederlag på stribe oprejsning, da man besejrede Holland med 37-34 efter pausestillingen 19-13. Det blev denne gang til fem scoringer fra Vlah.

Tirsdag aften venter sidste opgør ved mellemspillet, når Danmark møder Slovenien, mens Norge skal op mod Sverige.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse