pokaler_header_new

Den nye lærer på højre fløj

 
Den nye håndboldsæson begynder næsten samtidig med skoleåret. Ofte med nye lærere i skolen. Aalborg Håndbold har også fået en ny lærer, den 32-årige nordmand Kristian Bjørnsen på højre fløj. Ret udsædvanligt for professionelle håndboldspillere at tage en uddannelse, mens karrieren kører for fuldt blus.
 
-Jeg spillede i Fyllingen i Bergen i fem år, fra 2009 til 2014, og her tog jeg først et år med pædagogik og derefter fire år på lærer-studiet. Så var det klaret, inden jeg skiftede til IFK Kristianstad i Sverige og to år senere til Wetzlar i Tyskland. Godt at have uddannelsen på plads, når karrieren slutter en dag, siger Kristian Bjørnsen.
 
Den norske landsholdsspiller kommer til Aalborg Håndbold med stor erfaring fra ikke mindst fem sæsoner for Wetzlar i Bundesligaen med 600 mål – læg dertil 147 A-landskampe og 564 mål for Norge. Han fik debut på landsholdet i 2012 i en kamp mod Danmark. Han har spillet Champions League med både Fyllingen og IFK Kristianstad.
 
Kristian Bjørnsen er fra Stavanger.
 
-Vi boede nabo til hallen, og jeg begyndte at spille håndbold som fem-årig. Mest fordi min bror, Erik, også spillede, for resten af familien var mest til hockey og fodbold. Jeg spillede også fodbold frem til, jeg var 16 år, men måtte så vælge. Det blev håndbold, fordi jeg syntes, det var mest socialt. Jeg var absolut ingen stjerne på banen som ungdomsspiller, men klarede mig, bl.a. fordi der ikke var så mange andre, der kastede med venstre hånd.
 
-Jeg spillede i Stavanger Håndbold, indtil jeg som 20-årig (i 2009) fik chancen i Fyllingen i Bergen, hvor min bror også spillede. Vi deltog et år i Champions League, og jeg havde Anders Fältnäs (tidl. træner i AaB Håndbold) som træner i alle fem sæsoner i klubben. I 2014 skiftede jeg til svenske IFK Kristianstad, hvor jeg med Ola Lindgren som træner fik stor fokus på det defensive arbejde, som er en af mine styrker i dag.
 
-Hvad har de fem år i tysk håndbold lært dig?
 
-Tysk håndbold er meget fysisk præget, og det har givet mig en vis råstyrke, som jeg kan gøre brug af i den danske liga. Godt forsvarsspil er vigtigt for at få mange, lette mål på kontraer, som er en af mine spidskompetencer, og som er en vigtig del af spillet i Aalborg Håndbold. I Tyskland spiller man under pres i hver kamp, og det kommer vi også til i Aalborg Håndbold, fordi alle andre hold er stærke og gerne vil vinde over os.
 
-Hvorfor valgte du Aalborg Håndbold?
 
-Jeg føler, at skiftet er et skridt op i min karriere. Den danske liga bliver stærkere og stærkere. Wetzlar er et midterhold i Tyskland, og nu er jeg kommet til et tophold, der også gør det godt på den europæiske scene. Jeg kan bidrage med rutine og erfaring til at gøre Aalborg Håndbold endnu stærkere og vinde flere titler. Nu er jeg her i mindst tre sæsoner, og selvom jeg stødte sent til truppen efter OL, er jeg allerede faldet godt til og har fået stor hjælp af klubben til alt uden for banen. Vi har en stærk trup med mange forskellige kvaliteter og mange muligheder, og jeg glæder mig til at komme i gang med kampene.
 
Kristian Bjørnsen betegner sig selv som en meget rolig person, positiv og glad i hverdagen, meget social og et rigtigt familiemenneske. En person, der elsker sport og følger med i al sport.
 
Og apropos familie, så har han også familie på Aalborg Håndbolds hold – nordmanden på modsatte fløj, Sebastian Barthold, som i sommer blev gift med Kristians lillesøster Line, der også selv har spillet professionel håndbold, bl.a. i København Håndbold.
 
-Vi har tidligere i karrieren spillet mod hinanden, men bortset fra nogle landskampe sammen er det første gang, vi spiller på hold sammen, siger Kristian Bjørnsen, der er flyttet ind i et lejet hus i Gl. Hasseris sammen med fru Guro, der også er uddannet lærer, og børnene Hermann på fem år og Sanna på et år. Og for øvrigt bor de nabo til holdkammeraten Jesper Nielsen.
 

Buster Juul mod Arendal

Tredje testsejr på stribe

Lørdag eftermiddag blev BSH besejret med cifrene 28-27. Mindre end 24 timer efter sejren over værterne fra ØIF Arendal, var Stefan Madsens tropper atter i aktion ved den træningsturneringen Skarpnes...
rene-jubel

Sejr i sand målfest

Vi starter træningsturneringen ud med en sejr på 41-36 over ØIF Arendal. Vi kom godt fra start i den defensive ende, efter Simon Gade i målet lagde ud med at...
lukas-skud

Tre spændende opgør venter i Norge

Torsdag ankom holdet til Arendal i Norge, hvor der over weekenden venter tre spændende opgør i træningsturneringen Skarpnes Invitational 2022. Allerede fredag aften er første kamp, hvor vi møder hjemmeholdet...