MicrosoftTeams-image (3)

Dommerne annullerede begge røde kort efter kampen

Hal-uret i Arena Midt i Kjellerup viste 11.15 i 2. halvleg,  da dommerne Claus Gramm Petersen og Henrik Mortensen for alvor kom i centrum. Direkte rødt kort til både Niklas Landin og Jan Lenartsson efter en episode i det ene målfelt.

Selv om de to dommere både under og  efter kampen påstod, at de havde set, hvad der foregik, så var de fleste i hallen enige om, at det havde de ikke, men dømte på reaktionerne.

I dag er reglerne således, at når der uddeles røde kort, så skal parterne efter kampen mødes for at gennemse video af episoden. Det er spillerne, dommerne, repræsentanter fra klubberne og kampens observatør, der mødes.

Videoen  viser klart, at Claus Gramm Petersen, der stod nærmest episoden og uddelte de to røde kort, ikke så, hvad der skete – og at der var tale om en decideret fejlkendelse af de grove. De to spilleres forseelse var højst til to minutters udvisning.

Både det, og at der var tale om en fejlkendelse, fremgår også af den indberetning, dommerne efter kampen sendte til Dansk Håndbold Forbund, der nu skal afgøre, om de to spillere skal idømmes karantæne. 

– Vi kan roligt sige, at vi ikke var tilfredse med dommernes præstation, og selv om det endte med, at de trak de røde kort tilbage, så er det irriterende, at de direkte adspurgt ikke vil indrømme, at de ikke så, hvad der skete ved de røde kort. Det viser videoen klart, og så indrøm det dog. Vi begår alle fejl, trænere, spillere og ledere, og der går da ikke noget af os ved at indrømme det. Tværtimod, siger direktør Jan Larsen.  

20231123_Veszprem-Celje_17_Lukas_Sandell

Værd at vide om Telekom Veszprém HC

Bliv klogere på torsdagens ungarske modstander i Champions League kvartfinalen. Vidste du således at… Telekom Veszprém besejrede i fredags på hjemmebane den mangeårige ærkerival Pick Szeged 36-27 i topopgøret i...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...

Håndbold i verdensklasse