pokal header web

Dramatisk sejr mod Mors-Thy

Kønt var det ikke altid i eftermiddagens udekamp mod Mors-Thy. Men efter en mildest talt dårlig indledning på kampen sled og slæbte vi os til en sejr på 25-27 og dermed to vigtige point til topstriden.

Dagens kamp blev i store perioder en uskøn affære – og sådan startede det også. En håndfuld tekniske fejl efter mindre end 10 minutter fik cheftræner Stefan Madsen til at kalde timeout, da vi var nede 3-1.

Det hjalp på de mest smertefulde fejl, men der manglede fortsat tempo og flow i spillet. Mors-Thy trak derfor fra, og de havde på et tidspunkt fået spillet sig til en føring på fire mål.

Vi lignede i indledningen af kampen mest af alt et mandskab, der ikke var mødt op til dagens kamp i Sparekassen Thy Arena.

16 gode sekunder var groft set alt, vi havde i første halvleg – men det var også 16 vigtige. Da der stod 29:43 på haluret var stillingen 13-10 til hjemmeholdet, men med to scoringer op til pausen fik vi reduceret Mors-Thys pauseføring til 13-12.

Det gav os en smule momentum med i omklædningsrummet, hvor der blev pisket mere energi og udstråling ind hos spillerne.

Og det hjalp heldigvis efter pausen. Spillet var stadig hakkende i perioder, men der var langt mere tænding, gejst og ikke mindst vilje over tingene.

Vi fik dermed spillet os til en føring på 13-14, og bedst som man kunne tro, vi var i kontrol, så bed hjemmeholdet fra sig igen.

Anden halvleg blev derfor en lang og højintens affære, hvor der blev kæmpet for hver en centimeter og hvert et mål.

Det bølgede længe frem og tilbage med føringer til begge mandskaber, og med fem minutter tilbage var stillingen helt lige 23-23.

I slutfasen viste vi dog kvaliteten som tophold, og kampen tippede dermed til vores side. Den sidste og afgørende scoring blev sat ind af Janus Smarason med et halvt minut tilbage, og vi kunne juble over en hårdt tilkæmpet sejr.

Vi kom som forventet dog virkelig på arbejde for tingene i dag, og et veloplagt hjemmehold og ikke mindst hjemmepublikum satte os under et stort pres.

På trods af en uskøn affære viste vi altså den nødvendige kvalitet og koldblodighed til slut, som gør, at vi kan tage to yderst vigtige point med til Aalborg.

Vi er dermed stadig lige i hælene på førstepladsen, og der venter os nu en topkamp hjemme i Jutlander Bank Arena onsdag kl. 20.00 med besøg fra Bjerringbro-Silkeborg. Køb din billet til denne kamp her.

MATCHFACTS:

Målscorere for Mors-Thy Håndbold. 
Erik Toft 7, Søren Nørgård 6, Marcus Dahlin 4, Mads Andersen 4, Stefan Nielsen 2, Jacob Hessellund 2. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Mark Strandgaard 5, Andreas Holst 5, Magnus Saugstrup 4, Ómar Ingi Magnússon 4, Janus Smarason 2, Tobias Ellebæk 2, Henrik Møllgaard 2, René Antonsen 2, Sebastian Barthold 1. 

Udvisninger:
Mors-Thy Håndbold: 4 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.

Dagens dommere var Per Olesen og Claus Gramm Pedersen.

Dagens tilskuertal i Sparekassen Thy Arena var 1.204. 
 

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse