MicrosoftTeams-image (3)

Ekstra tilskuerpladser i Gigantium udskydes

Udviklingen i samfundet den seneste periode har betydet stigende stålpriser og mangel på alternative stålleverandører verden over. Derfor har det ikke været muligt for Aalborg Kommune og Aalborg Håndbold at indhente tilfredsstillende tilbud samt sikkerhed for leverance med henblik på en udvidelse af tribunekapaciteten i Gigantium.

I 2021 blev det godkendt i Aalborg Byråd, at man sammen med Aalborg Håndbold ville investere i udbygningen af håndboldarenaen og håndboldfaciliteterne i Gigantium. Et af de store mål var at realisere en udvidelse af tilskuerkapaciteten fra nuværende 5000 med 1000 pladser ekstra. Men på grund prisstigninger og den globale situation bliver udvidelsen nu udskudt:

Vi har haft en licitationsproces, hvor vi havde fire firmaer, der var interesseret i at give et bud på at bygge den nye tribune. Men krigen i Ukraine har betydet, at firmaerne ikke har kunnet skaffe stålpriserne fra deres typiske russiske og ukrainske leverandører. Så det endte med, at vi ikke fik nogen bud på at bygge tribunen. Det er vi kede af, men det er jo desværre vilkår, vi ikke har indflydelse på, der er skyld i situationen“, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune og Aalborg Håndbold har haft COWI på som rådgiver, og de anbefaler, at man, på grund af leveranceknapheden af stål og problemerne med at fastlægge priserne, udsætter og genvurderer situationen til efteråret, eller når situationen i Europa har stabiliseret sig. I det samlede projekt skulle der også investeres i at forbedre toiletforhold for publikum og bedre omklædningsfaciliteter. Arbejdet med disse forbedringer fortsættes nu og er allerede påbegyndt.

Vi vil nu åbne et udbud på de andre opgaver, mens vi gemmer økonomien til udvidelsen af tilskuerkapaciteten, til situationen forhåbentlig ser anderledes ud“, siger Jes Lunde.

Aalborg Håndbold har i de seneste år høstet stor sportslig succes med mange danske mesterskaber, pokaltriumfer og historiske præstationer i Champions League. Seneste medalje til samlingen var DM-sølvet tidligere på måneden foran et totalt udsolgt Gigantium. I de sidste sæsoner har Aalborg Håndbold haft suverænt det største tilskuersnit i dansk håndbold, og de har den seneste lange periode oplevet en ekstraordinært stigende interesse. Derfor er der også stor ærgrelse at spore fra klubbens side:

Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi er nødsaget til at udskyde planerne med udvidelsen af tilskuerkapaciteten grundet den nuværende situation i verdenssamfundet – specielt når vi kan mærke, at der virkelig er en kæmpe interesse fra hele det nordjyske håndboldpublikum. Vi opgiver dog langt fra planerne og vil i stedet arbejde hen mod en udvidelse på et senere tidspunkt, så vi får mulighed for at invitere endnu flere tilskuere til tophåndbold. Til gengæld er vi glade for, at der allerede nu vil blive opgraderet på omklædnings- og toiletfaciliteter samt lyd og lys. Dette er ligeledes et vigtigt parameter for os, så vi kan sikre de bedst mulige forhold for spillere og ikke mindst alle tilskuere i Sparekassen Danmark Arena“, siger Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold.

Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Norsten & Co. nedlagde Skjern

Første DM-semifinale blev en tæt affære, hvor en storspillende Fabian Norsten var kampafgørende med sine i alt 18 redninger. Mads Hoxer topscorer med syv mål. Efter halvanden uges pause var...

Håndbold i verdensklasse