pokal header web

Europæisk exit

En dramatisk og intens affære endte i triumf for hjemmeholdet Füchse Berlin på 28-23 og dermed samlet sejr på 57-54 til de forsvarende mestre. Kampen bølgede længe frem og tilbage, men i slutfasen manglede vi den sidste skarphed.

Mere end 7.000 tilskuere havde fundet frem til Max-Schmeling-Halle her til eftermiddag, og det dannede en forrygende og yderst intens kulisse om dagens europæiske brag.

Vi lod os dog langt fra kyse fra start, og vi lagde ud med at putte en dæmper på hjemmeholdets fans i startfasen. Vi kom nemlig fantastisk fra start, og havde efter godt 20 minutters spil opbygget et forspring på 7-13.

Det var efter 23 minutter, hvor vi havde spillet stort set fejlfrit. Mod slutningen af første halvleg sneg der sig desværre et par fejl ind, og kombineret med et par brændte afslutninger straffede Berlin os og fik bragt sig tilbage på 11-13 ved pausen.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet med at være i teten. Vi havde det svære angrebsmæssigt med at finde de rette løsninger, og det førte bl.a. til nogle tekniske fejl, som hjemmeholdet straffede prompte.

Da der var spillet 40 minutter, var hjemmeholdet således i front 17-15 – og det var altså helt lige i det samlede billede. Max-Schmeling-Halle kogte, men vi fortsatte med at hænge på og lod ikke de forsvarende mestre slå et afgørende hul.

Füchse Berlin var dog lige et lille skridt foran det meste af tiden, og de fik spillet sig til føringer på både fire og fem scoringer midtvejs i anden halvleg.

Vi fightede dog videre og var lige ved at spille os tilbage af flere omgange. Men da det så ud til, vi kunne lukke hullet var marginalerne ikke på vores side, mens hjemmeholdets Silvio Heinevetter diskede op med et par afgørende redninger. 

Ved slutfløjtet måtte vi derfor sande, at det europæiske eventyr for vores vedkommende er slut for denne sæson. Det sluttede i en glohed kullise i Berlin, hvor vi med en anelse mere kynisme og held i sprøjten havde sendt de forsvarende mestre ud af EHF Cuppen.

I dag er vi rigtig skuffede, men vi skal hurtigt rejse os igen. I stedet skal al fokus nu rettes mod den hjemlige liga, hvor vi skal i aktion onsdag ude mod KIF Kolding, samt pokalturneringen, hvor vi er i blandt de sidste otte hold.

Dagens kamp gav comeback til Henrik Møllgaard, der igen var med efter den skade, han pådrog sig mod Århus for to uger siden. Han endte dog med at måtte se til fra tribunen, da han så rødt i den dramatiske slutfase.

En kæmpe tak skal lyde til de 50 medrejsende Aalborg tilhængere, som gav den alt de havde på lægterne, selvom de var i klart undertal mod de mere end 7.000 tyskere.

MATCHFACTS:

Målscorere for Füchse Berlin:
Hans Lindberg 6, Jacob Holm 5, Fabian Wiede 4, Frederik Simak 3, Mijajlo Marsenic 3, Bjarki Mar Elisson 3, Johan Koch 2, Silvio Heinevetter 1, Erik Schmidt 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Andreas Holst 7, Mark Strandgaard 5, Sebastian Barthold 3, Magnus Saugstrup 3, Frederik Bech 2, Ómar Ingi Magnússon 1, Tobias Ellebæk 1, René Antonsen 1.
 
Udvisninger:
Füchse Berlin: 7 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 7 x 2 min.

Dagens dommere var serbiske Marko Boricic og Dejan Markovic.
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse