MicrosoftTeams-image (3)

Europæisk nederlag i Odense

Returkampen mod GOG i Machineseeker EHF Champions League blev torsdag aften tabt med cifrene 32-24, i et opgør hvor Aalborg Håndbold aldrig for alvor fik styr på begivenhederne.

I en udsolgt Jyske Bank Arena i Odense, var det ikke overraskende hjemmeholdet fra GOG der kom blæsende fra start i aftenens returopgør i Machineseeker EHF Champions League.

En tidlig dobbelt-udvisning til Mads Hoxer og Victor Kløve, betød at fynboerne efter blot seks minutter havde indhentet den nordjyske to-målsføring fra første kamp og bragt sig i front med 4-1.

Stefan Madsens sortklædte mandskab havde i kampens indledning mere end almindelig svært ved at nedbryde GOG-defensiven, der med en aggressiv stil især fokuserede på at lukke ned for Felix Claar.

Efter 10 minutter blev unge Marinus Munk derfor sendt på banen, mens Benjamin Jakobsen skulle levere tyngden på stregen. Kampbilledet var dog fortsat i GOG’s favør, og modsat første dyst i Aalborg for en uge siden, var det denne aften tydeligt, at man fortsat mangler flere skadede profiler i den nordjyske trup.

Alligevel fik man med kløgt og fight dæmpet den fynske angrebsiver, og i målet leverede indkomne Mikael Aggefors flere gode redninger. Efter 22 minutter var føringen derfor indsnævret til 10-8, om end Buster Juul kunne have reduceret yderligere, men måtte se sit straffekast reddet af GOG’s Tobias Thulin.

Frem mod pausen kostede tekniske fejl i angrebet dog dyrt, og værterne var ikke sene til at udnytte mulighederne til egen vinding. Samtidig var det stadig svært for Aalborg-angrebet at komme til afslutninger fra både fløje og backs, og kombineret med endnu en nordjysk udvisning, kunne GOG gå til pausen i front med 15-11.

Fra anden halvlegs start kæmpede Aalborg-drengene for at hænge på i opgøret, hvor Felix Claar skulle bære offensiven i rollen som både regissør og afslutter, mens fynboerne øgede føringen til fem scoringer.

Kampen fik en ny drejning, da hjemmeholdets Morten Olsen blev vist et direkte rødt kort efter knap 38 minutter ved stillingen 18-15, i en situation hvor GOG-spilleren gik i ryggen på fremadstormende Mads Hoxer i en kontra.

Herfra bølgede kampen kortvarigt frem og tilbage, og holdene skiftedes til at have momentum, mens føringen gik fra fem, til to og tilbage til fem mål for GOG.

Det tvang Stefan Madsen til en timeout med 17 minutter tilbage i opgøret, men de gule fra sydfyn lugtede nu blod, og da føringen blev øget til otte mål, var gode råd dyre for Aalborg Håndbold.

To brændte chancer til Sebastian Barthold og en ny to-minutters udvisning til René Antonsen, den sjette til nordjyderne i kampen, betød at kampen reelt var afgjort med 12 minutter igen.

Trods en heroisk fight i slutfasen, var det for lidt og for sent, og de fleste aalborgensiske reduceringer blev hurtigt kvitteret af hjemmeholdet.

Opgøret sluttede på rodet vis med et rødt kort til GOGs Lukas Jørgensen, mens Benjamin Jakobsen måtte modtage et blåt kort, i en situation hvor begge spillere stødte sammen.

Med aftenens nederlag er Aalborg Håndbold elimineret fra Machineseeker EHF Champions League 2022/23 og fokus rettes nu i stedet mod HTH Herreligaen, hvor det allerede lørdag gælder den vigtige udekamp mod Ribe-Esbjerg Håndbold.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League 1/8-finale returkamp

GOG – Aalborg Håndbold 32-24 (15-11)

GOG videre til 1/4-finalerne med samlet 60-54.

Stillinger undervejs

10’ 6-2, 20’ 10-8, 30’ 15-11, 40’ 19-16, 50’ 25-18, 60’ 32-24

Målscorere Aalborg Håndbold

Felix Claar 6, Victor Kløve 5, Benjamin Jakobsen 4, Mads Hoxer 3, Henrik Møllgaard 2, Sebastian Barthold 2, Marinus Munk 1, Buster Juul 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 0%

Mikael Aggefors – 30%

Målscorere GOG

Simon Pytlick 8, Lukas Jørgensen 7, Emil Madsen 7, Oskar Vind 3, Jerry Tollbring 3, Henrik Jakobsen 2, Morten Olsen 1, Nicolai Nygaard Pedersen 1

Redningsprocenter GOG

Tobias Thulin – 31%

2-minutters udvisninger

GOG: 3

Aalborg Håndbold: 6

Rødt kort

GOG: Morten Olsen, Lukas Jørgensen

Aalborg Håndbold: ingen

Blåt kort

GOG: Ingen

Aalborg Håndbold: Benjamin Jakobsen

4.000 tilskuere i Jyske Bank Arena

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse