pokal header web

Europæisk topkamp i Paris onsdag

Kl. 20.45 onsdag aften tørner Aalborg Håndbold sammen med seneste sæsons Final Four-deltagere fra Paris Saint-Germain i et ægte topbrag i Machineseeker EHF Champions League.

I foreløbig fire kampe i denne sæsons Machineseeker EHF Champions League er det blevet til to sejre, en uafgjort og et nederlag, og foreløbig er tre af de fire kampe spillet på udebane.

Det er også tilfældet med onsdagens kamp, hvor Aalborg Håndbold møder Paris Saint-Germain Handball (PSG) for første gang siden den historiske Champions League semifinale ved Final Four i Köln i 2021, hvor det blev til en nordjysk sejr på 35-33.

Sejren er i øvrigt den eneste af de foreløbig fem indbyrdes opgør mod franskmændene som er blevet vundet, i det det i både 2017 og 2019 blev til nederlag i de i alt fire puljekampe.

På PSG-mandskabet den dag var blandt andet en nuværende Aalborg Håndbold-spiller i form af Mikkel Hansen, ligesom Henrik Møllgaard tidligere i karrieren også har repræsenteret den franske hovedstadsklub, der i dag har den tidligere Aalborg-spiller Jannick Green på holdkortet

De franske mestre indledte sæsonens puljespil med at sejre knebent på udebane mod Pick Szeged fra Ungarn, inden man besejrede kroatiske HC Zagreb med 35-31. Derefter fulgte en tur til Polen, hvor PSG led sit foreløbig eneste nederlag, da man tabte 31-29 til Industria Kielce, inden man senest besejrede nordmakedonske HC Eurofarm Pelister 31-26.

Pudsigt nok har de to hold således mødt de samme fire modstandere i de første fire runder, men med forskellige resultater til følge.

Det betyder at holdet fra den franske hovedstad inden onsdagens kamp er placeret på en andenplads i pulje A med seks point, mens Aalborg Håndbold indtager tredjepladsen med fem point.

På måltavlen har det i de fire første puljespilskampe været PSGs stregspiller Kamil Syprzak der har ført an, i det den 2,07 meter høje polak har scoret hele 28 gange, mens Aalborg Håndbolds topscorer er Mikkel Hansen med 24 mål.

Onsdagens brag spilles kl. 20.45 i historiske Stade Pierre de Coubertin i Paris. Opgøret kan følges direkte på DR2 og DRTV med optakt fra kl. 20.35.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse