MicrosoftTeams-image (3)

Facts og vinkler på aftenens kamp

Læs forskellige vinkler på aftenens opgør i Machineseeker EHF Champions League mod Pick Szeged.

I aften er det 10. gang vi møder de ungarske mestre, og herunder finder du skæve vinkler og facts om opgøret.

– Aftenens kamp er denne rundes “Match of the week” i Machineseeker EHF Champions League, hvilket betyder øget fokus fra EHF, det europæiske håndboldforbund, der blandt andet dækker kampen ekstra tæt deres sociale medier. Følg med på Facebook  og Instagram. Ligeledes kåres der efter “Match of the week” en kampens spiller, der på banen får overrakt et særligt minitrofæ som bevis på hæderen.

– Senest vi mødte Pick Szeged endte det med en sejr på hele 41-29 i Ungarn i oktober måned. Den sejr er vores største nogensinde i Champions League, og samtidig den kamp i turneringens historie hvor vi har scoret flest mål.

– Siden den sejr har vi dog indkasseret seks nederlag på stribe i turneringen, det skal gerne ændres i aften.

– Omvendt har ungarerne vundet fire af deres seneste seks kampe i turneringen, og er dermed ét point foran os i tabellen i gruppe B. Med otte point er Pick Szeged på en øjeblikkelig femteplads, mens vi indtager sjettepladsen i puljen.

– I Sparekassen Danmark Arena har vi ikke vundet siden sejren over Celje i første runde af turneringen, mens det ungarske mandskab kommer til Aalborg med to sejre på udebane i deres seneste to Champions League-opgør.

– Historisk set har Pick Szeged tre gange deltaget i kvartfinalerne i Machineseeker EHF Champions League, men er aldrig kommet længere end det. Som de fleste nok ved, har Aalborg Håndbold nået hele vejen til finalen (2021) i turneringen.

– Pick Szeged deltager i denne sæson i Machineseeker EHF Champions League for 21. gang, mens det for vores vedkommende er otte gang vi er med i verdens fineste klubturnering.

– Ser man tilbage på den nyligt afviklede VM-slutrunde havde vi otte mand med ved turneringen, heriblandt tre verdensmestre, mens Pick Szeged havde hele 11 spillere med ved turneringen. Dog var det kun spanske Imanol Garciandia der hjemtog en medalje, da Spanien sikrede sig bronzen i turneringen.

– Der er gensyn med landsholdskammeraterne for Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, der i aften står overfor landsmændene Kent-Robin Tønnesen og Alexander Blonz, der begge spiller for Pick Szeged.

– Mikkel Hansen er vores topscorer i denne sæsons Machineseeker EHF Champions League med i alt 60 mål, mens Pick Szegeds topscorertitel er delt mellem Kent-Robin Tønnesen og Mario Sostaric, der begge er noteret for 33 fuldtræffere.

– Vores trup indeholder i denne sæson udelukkende nordiske spillere fra Danmark, Norge, Sverige og Island, mens ungarernes trup indeholder hele otte forskellige nationaliteter med spillere fra Ungarn, Østrig, Kroatien, Norge, Portugal, Serbien, Slovenien og Spanien.

– Begge hold fører i øjeblikket deres respektive nationale liga, og ligeledes har begge hold vundet de tre seneste ligakampe frem mod aftenens opgør.

– De ni tidligere indbyrdes opgør mod Pick Szeged er endt med tre sejre, to uafgjorte og fire nederlag. På hjemmebane hedder statistikken to sejre og to uafgjorte, hvor seneste sejr kom 1. december 2021 med cifrene 34-30 efter føring ved pausen på 16-14.

– Der er fortsat ledige billetter til aftenens kamp, de få resterende adgangstegn kan købes via dette link.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse