MicrosoftTeams-image (3)

Facts om torsdagens europæiske duel

Læs facts og vinkler på torsdagens opgør i Machineseeker EHF Champions League, hvor THW Kiel er modstanderen i Sparekassen Danmark Arena.

Vidste du at…

 • Vi har ni gange tidligere mødt THW Kiel i gældende kampe, 7 gange i EHF Champions League og 2 gange i EHF Cup.

 • Statistikken i de 9 opgør hedder 1 sejr, 2 uafgjorte og 6 nederlag.

 • De seneste to indbyrdes kampe, i henholdsvis november i år og november 2021, har kastet den uafgjorte kamp og sejren af sig.

 • Vores topscorer i sæsonens turnering er indtil videre Mikkel Hansen, der indtager tredjepladsen over fleste scoringer med 54 mål i ni kampe. Hos THW Kiel tilfalder æren svenske Niclas Ekberg, der med 37 scoringer er på 30. pladsen.

 • Der er flere indbyrdes relationer de to hold imellem. For vores vedkommende har Aron Pálmarsson tidligere spillet i Kiel-trøjen, med hvem han vandt turneringen i 2010 og 2012, mens det modsatte er tilfældet for Sander Sagosen hos vores tyske modstander.

 • Til sommer skifter målmand Niklas Landin Kiel-trøjen ud til fordel for en Aalborg Håndbold-trøje, når han fra sæsonen 2023/24 rykker til Aalborg.

 • Torsdagens modstander deltager i denne sæson i Machineseeker EHF Champions League for 25. gang og har hele fire gange løftet trofæet som vindere af turneringen, senest i sæsonen 2019/20.

 • For vores vedkommende er denne sæson 8. gang vi deltager i verdens fornemmeste klubturnering, hvor bedste resultat indtil videre er finalen i 2021 mod Barça.
 • I alt har vi inden denne uges opgør spillet 107 Champions League-kampe med 42 sejre, 8 uafgjorte kampe og 57 nederlag til følge. Til sammenligning har THW Kiel spillet i alt 337 kampe, hvilket har givet 220 sejre, 26 uafgjorte og 91 nederlag.

 • På all-time listen over fleste spillede kampe i Machineseeker EHF Champions League rækker THW Kiels 337 kampe til en flot tredjeplads, kun overgået af Barça og Telekom Veszprém, mens vores 107 kampe rækker til en plads som nummer 18 på listen.

 • I gennemsnit har vi scoret 32,3 mål pr. kamp i Machineseeker EHF Champions League i denne sæson, mens THW Kiels gennemsnit er på 33,3 mål pr. kamp.

 • Defensivt har vi lukket 32,5 mål ind pr. kamp, mens tallet hos THW Kiel er 32, 8 mål pr. kamp.

 • Gennemsnitsalderen på de to mandskaber er henholdsvis 26,17 år for vores vedkommende, 7. ældst blandt alle de deltagende hold, mens THW Kiels aldersgennemsnit er 27,77 år, hvilket er 3. ældste trup i turneringen.

 • Ser man på de to holds gennemsnitlige spillerhøjde har tyskerne det højeste mandskab i hele sæsonens udgave af Machineseeker EHF Champions League, i det hver spiller i gennemsnit måler 1,956 meter i højden, mens vores trup må nøjes med en gennemsnitlig højde på 1,924 meter.

 • Endelig er THW Kiel også med helt i toppen blandt de gennemsnitligt tungeste spillere, i det tyskerne er den trup med næsthøjeste vægtgennemsnit pr. spiller med i alt 99,24 kg. per spiller. Her må vi nøjes med den femtetungeste trup, i det hver af vores spillere har en gennemsnitlig vægt på 94,85 kg.

 • Samtlige pladser til torsdagens kamp i Sparekassen Danmark Arena er totalt udsolgt. I alt har flere end 19.500 tilskuere overværet de første fire hjemmekampe i turneringen.

 • Har du ikke billet til kampen, så se med direkte på TV3 Sport eller Viaplay med optakt fra kl. 20.00 og kampstart kl. 20.45.
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse