pokal header web

Facts om torsdagens europæiske duel

Læs facts og vinkler på torsdagens opgør i Machineseeker EHF Champions League, hvor THW Kiel er modstanderen i Sparekassen Danmark Arena.

Vidste du at…

 • Vi har ni gange tidligere mødt THW Kiel i gældende kampe, 7 gange i EHF Champions League og 2 gange i EHF Cup.

 • Statistikken i de 9 opgør hedder 1 sejr, 2 uafgjorte og 6 nederlag.

 • De seneste to indbyrdes kampe, i henholdsvis november i år og november 2021, har kastet den uafgjorte kamp og sejren af sig.

 • Vores topscorer i sæsonens turnering er indtil videre Mikkel Hansen, der indtager tredjepladsen over fleste scoringer med 54 mål i ni kampe. Hos THW Kiel tilfalder æren svenske Niclas Ekberg, der med 37 scoringer er på 30. pladsen.

 • Der er flere indbyrdes relationer de to hold imellem. For vores vedkommende har Aron Pálmarsson tidligere spillet i Kiel-trøjen, med hvem han vandt turneringen i 2010 og 2012, mens det modsatte er tilfældet for Sander Sagosen hos vores tyske modstander.

 • Til sommer skifter målmand Niklas Landin Kiel-trøjen ud til fordel for en Aalborg Håndbold-trøje, når han fra sæsonen 2023/24 rykker til Aalborg.

 • Torsdagens modstander deltager i denne sæson i Machineseeker EHF Champions League for 25. gang og har hele fire gange løftet trofæet som vindere af turneringen, senest i sæsonen 2019/20.

 • For vores vedkommende er denne sæson 8. gang vi deltager i verdens fornemmeste klubturnering, hvor bedste resultat indtil videre er finalen i 2021 mod Barça.
 • I alt har vi inden denne uges opgør spillet 107 Champions League-kampe med 42 sejre, 8 uafgjorte kampe og 57 nederlag til følge. Til sammenligning har THW Kiel spillet i alt 337 kampe, hvilket har givet 220 sejre, 26 uafgjorte og 91 nederlag.

 • På all-time listen over fleste spillede kampe i Machineseeker EHF Champions League rækker THW Kiels 337 kampe til en flot tredjeplads, kun overgået af Barça og Telekom Veszprém, mens vores 107 kampe rækker til en plads som nummer 18 på listen.

 • I gennemsnit har vi scoret 32,3 mål pr. kamp i Machineseeker EHF Champions League i denne sæson, mens THW Kiels gennemsnit er på 33,3 mål pr. kamp.

 • Defensivt har vi lukket 32,5 mål ind pr. kamp, mens tallet hos THW Kiel er 32, 8 mål pr. kamp.

 • Gennemsnitsalderen på de to mandskaber er henholdsvis 26,17 år for vores vedkommende, 7. ældst blandt alle de deltagende hold, mens THW Kiels aldersgennemsnit er 27,77 år, hvilket er 3. ældste trup i turneringen.

 • Ser man på de to holds gennemsnitlige spillerhøjde har tyskerne det højeste mandskab i hele sæsonens udgave af Machineseeker EHF Champions League, i det hver spiller i gennemsnit måler 1,956 meter i højden, mens vores trup må nøjes med en gennemsnitlig højde på 1,924 meter.

 • Endelig er THW Kiel også med helt i toppen blandt de gennemsnitligt tungeste spillere, i det tyskerne er den trup med næsthøjeste vægtgennemsnit pr. spiller med i alt 99,24 kg. per spiller. Her må vi nøjes med den femtetungeste trup, i det hver af vores spillere har en gennemsnitlig vægt på 94,85 kg.

 • Samtlige pladser til torsdagens kamp i Sparekassen Danmark Arena er totalt udsolgt. I alt har flere end 19.500 tilskuere overværet de første fire hjemmekampe i turneringen.

 • Har du ikke billet til kampen, så se med direkte på TV3 Sport eller Viaplay med optakt fra kl. 20.00 og kampstart kl. 20.45.
Machineseeker EHF Champions League i Sparekassen Danmark Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse