pokal header web

Finalenederlag mod Barcelona

Vi kæmpede en brav kamp i dagens EHF Champions League finale, men må samtidigt erkende, at vi på dagen var oppe mod overmagten i form af et sprudlende Barca-mandskab. Det endte derfor med et nederlag på 23-36, og vi kan dermed se tilbage på sæsonens vanvittige europæiske eventyr med en andenplads i bagagen.

I modsætning til gårsdagens semifinalekamp fik vi ellers den bedst tænkelige start i dagens finaleopgør. Vi gik uimponeret til værks, og efter kort tid havde vi bragt os foran 5-2.

En scoringspause på næsten ti minutter fik derefter vendt opgøret på hovedet. I samme periode nettede Barca-mandskabet syv gange og bragte sig derfor i front 9-5.

Efterfølgende hang vi på med det yderste af neglene, men et velspillende Barca-hold straffede den mindste fejl med stor kynisme. Ved pausen var det spanske mandskab derfor i front 16-11.

Efter pausen kæmpede vi med næb og klør, men måtte sande, at vi var oppe mod overmagten. Barcelona var i flyvende spillehumør, og vi formåede aldrig at true dem i anden halvleg.

De trak i stedet fra og hentede det eftertragtede CL-trofæ i overbevisende stil – og de forblev derfor ubesejrede i samtlige kampe denne sæson.

I aften er vi skuffede, men når skuffelsen har lagt sig, kan vi samtidigt se tilbage på nogle uforglemmelige øjeblikke og præstationer.

Det blev dermed et ærgerligt punktum på en ellers fantastisk og eventyrlig sæson i EHF Champions League, som vi kan se tilbage på med stolthed, og hvor vi gang på gang de seneste uger har skrevet historie – både i Aalborg Håndbold regi såvel som for dansk håndbold i det hele taget.

Matchfacts

Målscorere Barca:
Aleix Gomez 9, Timothey N’Guessan 6, Luka Cindric 5, Ludovic Fabregas 3, Blaz Janc 3, Perez de Vargas 3, Dika Mem 2, Domen Makuc 2, Luis Frade 1, Casper U. Mortensen 1, Raul Entrerrios 1.

Målscorere Aalborg Håndbold:
Lukas Sandell 8, Nikolaj Læsø 4, Sebastian Barthold 3, Magnus Saugstrup 2, Felix Claar 2, Jonas Samuelsson 2, Benjamin Jakobsen 1, Buster Juul 1.

Udvisninger:

Barca: 1 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.

Redninger:

Perez de Vargas: 14/37 (38 %)
Kevin Møller: 1/2 (50 %)

Mikael Aggefors: 8/25 (32 %)
Simon Gade: 5/24 (21 %)

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse