pokal header web

Finalepladsen er i hus!

Efter en medrivende og højintens semifinale mod Bjerringbro-Silkeborg trak vi sejren i land på 29-27 med en forrygende fight og vilje. Vi er dermed i pokalfinalen ved Santander Final4, hvor vi i morgen kl. 16.00 møder Skanderborg Håndbold.

En forløsende redning af Kristian Sæverås med 18 sekunder tilbage banede vejen for, at Janus sekunder senere kunne slå sejren fast med sin scoring til 29-27 – og jublen kunne dermed bryde ud i Aalborg afsnittet hos vores mange trofaste tilhængere.

Men forud for det var gået en intens, dramatisk og yderst spændende semifinale. Der var ingen nerver fra start, og begge mandskaber spillede friskt til – og heldigvis var det os, der havde mest tur i den fra start.

Vi var således i teten det meste af første halvleg og var undervejs i front med fire scoringer. BSV gik efter en timeout over i 7 mod 6 spillet, og det ændrede rytmen på kampen til deres fordel.

De fik således bragt forspringet ned på en enkel scoring til pause, hvor stillingen var 18-17 i vores favør.

Efter pausen skulle det vise sig at blive en mere målfattig affære. VI havde fået Kristian Sæverås på mål efter anden halvlegs start, og han bød ind med flere redninger fra første fløjt.

I den anden ende sneg der sig dog flere fejl ind i spillet, og det var derfor også mere sparsomt med mål for vores vedkommende.

Hvad vi ikke sparede på derimod var fight – masser af fight! Der blev gået til stålet, og det var tydeligt, at hver og én på banen ønskede at komme i den finale inderligt.

For René Antonsen blev det dog en anelse for meget fight, og han indkasserede sin tredje udvisning og dermed rødt kort i starten af anden halvleg.

Det var en anden halvleg, som var hæsblæsende og bølgende frem og tilbage. Begge mandskaber havde føringen undervejs, men det var BSV-holdet, der først skabte sig et større hul, og med 12 minutter igen var de således i front 23-26.

Men vi gav ikke op, og spillerne trådte for alvor i karakter, der det gjaldt allermest. Forspringet blev efterfølgende hurtigt hentet, og så var der dømt dødt løb resten af vejen.

Og med det vender vi tilbage til den forløsende redning og efterfølgende scoring, som i de døende sekunder definitivt sendte os i pokalfinalen.

Vi er stolte over for anden gang at være repræsenteret i pokalfinalen efter syv års fravær – og vi er ekstra stolte over måden det skete på. Vi stod sammen og viste mandsmod, da det gjaldt.

Når det er sagt, så var dagens triumf kun første step. Vi har endnu ikke vundet pokaltitlen i klubbens historie, og samtlige mand er opsatte på, at den første af slagsen skal i hus i morgen, når startfløjtet lyder kl. 16.00 mod Skanderborg Håndbold.

EN kæmpe tak skal lyde for den flotte opbakning til de mange fremmødte Aalborg tilhængere – Og du har stadig mulighed for at komme med i BOXEN i morgen, når det hele skal afgøres. Divisionsforeningen har nemlig sat de resterende billetter til i morgen i salg, og disse kan købes lige her – husk at vælg plads i Aalborg Håndbold området.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Sebastian Barthold 7, Ómar Ingi Magnússon 7, Tobias Ellebæk 4, Mark Strandgaard 4, Henrik Møllgaard 3, Magnus Saugstrup 2, Janus Smarason 1, René Antonsen 1. 

Målscorere for Bjerringbro-SIlkeborg:
Johan Hansen 8, Nikolaj Øris 5, Michael Knudsen 4, Mads Øris 3, Sebastian Skube 3, Jesper Nøddesbo 2, August Pedersen 2. 

Redninger:
Mikael Aggefors: 5/22 (23%)
Kristian Sæverås: 8/18 (44%)

Kasper Larsen: 8/31 (26%)
Aljosa Rezar 3/9 (33%)

Dagens dommere var Claus Gramm og Per Olesen.

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse