pokal header web

Fire mand vandt EM-sølv med Danmark

Simon Hald, Mikkel Hansen, Niklas Landin og Henrik Møllgaard måtte søndag aften nøjes med sølv ved EM-slutrunden med det danske landshold, der tabte 33-31 til Frankrig efter en dramatisk finale med forlænget spilletid.

Fredag spillede Aleks Vlah sin sidste kamp ved EM-slutrunden, da han sammen med det slovenske landshold dystede mod Ungarn om femtepladsen ved turneringen. Efter en kamp hvor slovenerne førte i store dele af opgøret, var det i de sidste minutter ungarerne der tog stikket hjem med en kneben 23-22 sejr.

Søndag aften gjaldt det så EM-finalen, hvor det danske landshold tørnede sammen med det franske i Lanxess Arena i Köln. Alle fire Aalborg-spillere var udtaget til truppen til kampen, men kun Simon Hald og Mikkel Hansen kom på banen i første halvleg, der blev en hektisk og medrivende affære, hvor de to mandskaber skiftedes til at score i stimer.

Simon Hald udgjorde sammen med den tidligere Aalborg Håndbold-spiller Magnus Saugstrup en stærk midterblok kampen igennem, mens Mikkel Hansen leverede to scoringer i de første 30 minutter, begge på straffekast.

Pausestillingen hed 14-14, men fra anden halvlegs start lagde danskerne afstand til Frankrig, ikke mindst takket været en særdeles velspillende Emil Nielsen i det danske mål, der således holdt Niklas Landin ud af opgøret indtil der resterede seks et halvt minut af finalen.

I en spændende afslutning holdt franskmændene hele tiden snor i danskerne på måltavlen, om end de rød-hvide løbende førte med et eller to mål, blandt via yderligere scoringer fra Mikkel Hansen, der endte med i alt ni mål og som topscorer i kampen. De ni mål betød samtidig af Hansen blev den mest scorende spiller ved EM gennem tiden.

Med godt syv minutter igen kom Frankrig på omgangshøjde ved stillingen 23-23, og kort efter blev det også til fransk føring, inden både Hansen og Landin viste klassen. I to omgange jernede Mikkel Hansen bolden i nettet, mens Landin i modsatte ende afværgede en fransk kontra, så Danmark førte 26-25 med tre minutter igen.

Alligevel fik franskmændene udlignet, så der skulle forlænget spilletid til for at afgøre kampen. Her var holdene atter lige efter de første fem minutter, inden Frankrig bragte sig i front med to scoringer med mindre end tre minutter igen. Trods dansk reducering kunne man ikke komme tilbage og måtte derfor nøjes med EM-sølvet.

Alle syv landsholdsspillere der har været i aktion ved EM-slutrunden vender i løbet af den kommende uge tilbage til Aalborg Håndbold, hvor der lørdag venter en spændende forårspremiere mod GOG i Sparekassen Danmark Arena.

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse