pokal header web

Fire medaljer til Aalborg Håndbold

Søndag var finaledag ved EM 2022, hvor fire Aalborg-spillere stadig var med i medaljeræset – og fire medaljer blev det til.

Først på eftermiddagen gjalt det bronzekampen for Danmark, efter de fredag måtte se sig besejret i semifinalen af Spanien med cifrene 29-25 trods en pauseføring til danskerne på 14-13.

Modstanderen var Frankrig, som de tidligere på ugen havde ledt et knebent nederlag til i mellemrundens sidste kamp. Henrik Møllgaard var udset en vigtig forsvarsrolle mens René Antonsen desværre ikke var udtaget til bronzekampen.

Franskmændene kom bedst fra start, men langsomt gennem 1. halvleg fik Danmark bedre fat. Midt i 2. halvleg fik Danmark momentum og kom foran med tre for første gang i kampen. Alligevel holdt franskmændende hovedet koldt og tvang kampen ud i forlænget spilletid. Her viste Danmark tænder og var derfor i front de næste ti minutter og kunne tage sejren på 35-32 og bronzemedaljerne.

Herefter var det finaletid for vores svenske naboer.

I ugens løb har begge vores svenske landsholdsspillere, Lukas Sandell og Felix Claar, været ramt af Covid-19, og de var derfor ikke på holdkortet i semifinalen fredag mod Frankrig, som Sverige vandt knebent 34-33 efter en pauseføring på 17-14.

Der var til gengæld godt nyt søndag formiddag på finaledagen, da Felix var tilbage og klar til at komme i aktion, mens Lukas måtte se med fra tribunen. Finalen ventede mod Spanien, som blev en tæt affære, hvor ingen af holdene rigtigt formåede at trække fra. 

Med 10 sekunder tilbage var det derfor helt lige med Sverige i boldbesiddelse, som trækker et straffekast, mens tiden løber ud. Her blev den rutinerede svenske fløj Niclas Ekberg sendt frem og scorer til sejren på 27-26.

Sverige er europamestre og jublen kunne bryde ud!

Vi glæder os til at byde drengene velkommen tilbage i Aalborg og ønsker stort tillykke fra hele Aalborg Håndbold.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse