pokal header web

Fire spillere med ved EM-slutrunden

Torsdag aften blev der taget hul på EM-slutrunden, som spilles i Sverige, Norge og Østrig. Vi er repræsenteret med fire spillere, der de kommende to uger skal kæmpe for deres respektive nationer.

Nikolaj Jacobsen satte fredag aften navn på 15 af spillerne, der skal kæmpe for dansk succes fra slutrundens start i åbningskampen mod Island. I blandt de udvalgte er både Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup.

Som optakt til EM-slutrunden spillede danskerne Golden League i Frankrig, hvor de mødte henholdsvis Norge og de franske værter. Det blev en god forberedelse for danskerne med to sejre, hvor både Møllgaard og Saugstrup gjorde en god figur.

På det norske landshold er Kristian Sæverås blandt de to målmænd, der er med i Norges 16-mands trup til åbningskampen. Foruden et spinkelt nederlag til danskerne vandt nordmændene deres sidste testkamp inden slutrunden, da de slog Serbien 38-28.

Island tager 17 mand med til EM-slutrunden, og her er Janus Smárason i blandt. Islændingene har spillet en enkelt kamp op til slutrunden, hvor de tabte med 25-33 til Tyskland i et opgør, hvor Smárason lavede fire mål.

Som noget nyt ved EM-slutrunden er der 24 deltagende hold, som er fordelt i seks indledende grupper med fire hold i hver. Fra hver pulje går to hold videre til mellemrunden.

Kristian Sæverås og Norge spiller sin første kamp ved EM fredag aften kl. 20.30, hvor de møder Bosnien-Herzegovina. Derudover er nordmændene i pulje med Portugal og Frankrig.

Magnus Saugstrup, Henrik Møllgaard og resten af det danske landshold åbner turneringen lørdag aften kl. 18.15 mod Island med Janus Smarason. De to øvrige hold i denne pulje er Ungarn og Rusland.
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse