pokaler_header_new

Fjerdepladsen kom i hus

Dagens VELUX EHF Champions League kamp endte med en sejr på 30-28 på hjemmebane i Jutlander Bank Arena foran 4.782 tilskuere. Hvad der langt hen af vejen lignede en sikker sejr, endte dog i en dramatisk afslutning, hvor vi først sikrede os sejren i de døende sekunder.

Indledningsvist skulle der lige gå et par minutter, inden vi for alvor fik fodfæste – men derfra gik det rigtig stærkt.

Efter at have været nede 0-1 efter tre minutters spil fik vi på fem forrygende minutter vendt tingene på hovedet til en føring på 5-1.

Helt så stærkt gik det ikke resten af første halvleg, men de gode takter fortsatte. Vi spillede en omgang hurtig håndbold med høj koncentration og udbyggede føringen halvlegen igennem.

Da vi gik til pause, havde vi således opbygget en føring på syv mål ved pausestilling på 18-11.

Anden halvleg blev dog en helt anden historie. Det hurtige og fokuserede spil var afløst af manglende rytme og for mange fejl.

Det udnyttede gæsterne på flot vis, og de halede langsomt ind på os. Med under to minutter igen fik de reduceret forspringet til blot et enkelt mål, og så var der ellers lagt op til en spændende afslutning.

Med et minut igen bragte Henrik Møllgaard igen forspringet op på to scoringer, inden gæsternes topscorer Lukas Sandell reducerede med et halvt minut tilbage.

Til slut udviste vi den nødvendige koldblodighed, og kampens topscorer Mark Strandgaard satte den sidste scoring ind i kampens døende sekunder til slutresultatet 30-28.

Sejren kom i land foran en særdeles medrivende Jutlander Bank Arena, hvor et oplagt hjemmepublikum og 150 medrejsende norske tilhængere var med til at skabe en flot kulisse omkring vores sidste gruppespils-kamp.

De to point var af yderst stor betydning. De sender os nemlig forbi SG Flensburg-Handewitt i tabellen, og vi slutter dermed på gruppens fjerdeplads.

Det betyder, at vi skal op imod FC Porto i VELUX EHF Champions Leagues 1/8 finale. Første kamp spilles på udebane formentlig i weekenden 21./22. marts, mens fjerdepladsen sikrer os fordelen af hjemmebanen i returopgøret, som spilles søndag 29. marts kl. 16.50 i Jutlander Bank Arena.

Billetsalget til denne kamp starter på torsdag 5. marts kl. 12.00. Nærmere information følger på hjemmesiden i morgen mandag.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Mark Strandgaard 8, Sebastian Barthold 5, Buster Juul 4, Tobias Ellebæk 3, Magnus Saugstrup 3, Benjamin Jakobsen 2, Henrik Møllgaard 2, Ómar Ingi Magnússon 1, Janus Smarason 1, René Antonsen 1.

Målscorere for Elverum Håndball:
Lukas Sandell 7, Sigvaldi Gudjonsson 6, Alexandre Blonz 3, Magnus Fredriksen 3, Simen Pettersen 3, Kristian Ørsted 2, Tobias Grøndahl 2, Rasmus Boysen 1, Endre Langaas 1.

Redninger:
Kristian Sæverås: 10/33 (30 %)
Mikael Aggefors: 1/6 (17 %)

Emil Kheri Imsgard: 5/16(31%)
Thorsten Fries: 4/23 (17 %)

Udvisninger:
Aalborg Håndbold: 4 x 2 min.
Elverum Håndball: 5 x 2 min. 

Dagens dommere var spanske Javier Alvarez Mata og Yon Bustamente Lopez.

Dagens tilskuertal i Jutlander Bank Arena var 4.782. 

termansen

Christian Termansen: Fuld fokus på håndbolden

Den dengang kun 18-årige højre back, Christian Termansen, fik noget af et gennembrud på Aalborg Håndbolds hold i foråret. Ikke mindst i hjemmekampen mod Mors-Thy Håndbold 15. maj, hvor han...
fælles-gog

Det Faglige Hus forbliver hovedsponsor på 10. år i Aalborg Håndbold

Det Faglige Hus fortsætter som hovedsponsor i Aalborg Håndbold, og samarbejdet mellem de to parter er forlænget, så aftalen nu gælder frem til sommeren 2023. Siden sommeren 2013 har Det...
MEA7807

Nederlag til de tyske mestre

Efter en spændende weekend i Norge med to sejre over ØIF Arendal og Bjerringbro-Silkeborg slutter vi træningsturneringen af med et nederlag til SC Magdeburg på 29-32. Kampen startede ellers ud...