pokal header web

Flot comeback sikrer ny sejr

Med ryggen mod muren i aftenens EHF Champions League udekamp mod Zagreb fik vi vendt opgøret på hovedet og sejrede til sidst 27-26 efter en dramatisk afslutning.

Stor fight og ægte vindermentalitet var hovedingredienserne i dagens sejr. Kampen var i perioder en noget rodet affære, og hjemmeholdet havde overtaget og var oppe med fire mål et stykke ind i anden halvleg – men med en forrygende afslutning fik vi hevet sejren hjem, og vi har dermed fortsat maksimumpoint efter de tre første gruppekampe.

I opgørets spæde start var det dog os, der lagde bedst fra land. Vi kom fint ud af starthullerne og fik bragt os i front 6-4.

Herefter begyndte momentum langsomt at tippe til hjemmeholdets fordel. Vi fandt ikke rigtig frem til den rette rytme i spillet, og vi manglede den afgørende kynisme i afslutningerne på en velspillende Matej Asanin i kroaternes mål.

Det udnyttede hjemmeholdet til at trække fra mod første halvlegs afslutning, hvorfor Zagreb kunne gå til pause foran 15-12.

Fra anden halvlegs start fortsatte det med at være en lidt rodet affære, hvor Zagreb fastholdte forspringet – og efter 40 minutters spil fik de tilmed spillet sig til deres anden fire-måls føring.

Drengene gav dog langt fra op, og med en stor portion vilje og fight fik vi kæmpet os tilbage i opgøret.

Defensivt løftede vi vores niveau, og hjemmeholdet havde svært ved at spille sig til åbne chancer. Mikael Aggefors leverede samtidigt et par fine redninger, som resulterede i hurtige kontrascoringer i den anden ende.

I det etablerede angreb begyndte samspillet med Magnus Saugstrup på stregen for alvor at virke, og det førte alt sammen til, at vi ti minutter før tid fik udlignet.

Der var nu lagt op til en hæsblæsende og spændende afslutning – og det var netop, hvad vi fik i Arena Zagreb.

Med knap to minutter tilbage i opgøret satte Buster Juul iskoldt sin syvende straffekastscoring i kassen til stillingen 26-27 i vores favør – og det var samtidigt vores første føring i anden halvleg.

I det efterfølgende angreb fik vi stjålet bolden i Zagrebs 7 mod 6 satsning, men vi smed den efterfølgende tilbage i hænderne på hjemmeholdet i vores egen kontrafase.

Med under et minut igen skulle vi dermed stå imod kroaterne endnu engang – og det gjorde vi! Med et flot forsvarsstop løb hjemmeholdets angreb ud i sandet med få sekunder tilbage, og vi kunne dermed juble over sejren og det flotte comeback.

Vi kan dermed lune os med to ekstra CL-point i bagagen på turen tilbage mod Aalborg, hvor der på lørdag venter en ny udfordring – denne gang i Herre Håndbold Ligaen, hvor Skanderborg Håndbold gæster Jutlander Bank Arena. 

Matchfacts:

HC PPD Zagreb målscorere:
Milos Bozivic 7, Mario Vuglac 6, David Mandic 5, Matej Hrstic 3, Marin Sipic 2, Darko Stojnic 1, Ivan Laljek 1, Vlado Matanovic 1.

Aalborg Håndbold målscorere:
Buster Juul 8 (7), Magnus Saugstrup 6, Jonas Samuelsson 3, Lukas Sandell 3, Mads Christiansen 3, Mark Strandgaard 2, Henrik Møllgaard 1, Nikolaj Læsø 1.

Udvisninger:

HC PPD Zagreb: 4 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.

Redninger:

Matej Asanin: 9/31 (29 %)
Todor Jandric: 1/6 (17 %)

Mikael Aggefors: 7/24 (29 %)
Simon Gade: 2/11 (18 %)

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse