pokal header web

Flot holdpræstation endte med etmåls-nederlag

En fremragende holdpræstation fra vores amputerede mandskab var lige ved at give point i dagens VELUX EHF Champions League udekamp mod PGE Vive Kielce. I sidste ende måtte vi dog se os slået 28-27 efter 15-14 ved pausen.

Allerede fra starten af kampen havde trænerteamet valgt at satse på 7 mod 6 spillet, som vi spillede i store perioder af kampen med succes. De første par angreb gav det plads til Andreas Holst, der bombede vores to første mål i kassen.

De første tyve minutter spillede vi utroligt klogt og fik opbygget et tremåls-forspring på den svære udebane. Efterfølgende ramte vi en kort periode med et par tekniske fejl, som hjemmeholdet straffede kynisk, og polakkerne kom herefter i teten.

Vi holdt dog fast frem mod pausen, og efter de første 30 minutter kunne spillerne gå i omklædningsrummet bagud med en enkelt. Det var en første halvleg, hvor vi spillede rigtigt klogt på nær den korte periode med et par tekniske fejl.

Efter pausen startede vi skidt ud. Flere tekniske fejl gav Kielce et lille hul, og det så sort ud mod forrige sæson Champions League mestre. Skader betød, at vi kun havde 12 mand til rådighed, og de leverede alle en mandfolkepræstation.

Spillerne gav ikke op og fik kæmpet sig tilbage, og vi tog ovenikøbet en tomåls-føring med lidt over ti minutter igen. Det fik for alvor hjemmeholdet til at vågne, og to dårlige minutter endte 3-0, og Kielce var igen i spidsen. I et overtal kort efter fik polakkerne udbygget føringen til tre ved stillingen 26-23.

Endnu engang kæmpede vi os tilbage, og først udlignede Simon Hald til 26-26, mens Lovro Jotic gjorde det til 27-27 med godt et minut igen. Det efterfølgende angreb fik Michal Jurecki føringen tilbage til Dujshebaevs tropper, og Aron tog derefter timeout med 15 sekunder igen.

Bolden endte hos Jotic, der desværre måtte se sin afslutning blive stoppet af Slawomir Szmal i målet. Den store overraskelse udeblev dermed, og vi måtte konstatere, at et særdeles ærgerligt 28-27 nederlag var en realitet.

Vi var uden Patrick Wiesmach, Sebastian Barthold, Arnór Atlason og Tobias Ellebæk, der alle var blevet hjemme grundet skader. Det var altså en flot holdpræstation fra den amputerede 12 mands trup, som var lige ved at give point på en yderst svær udebane.

Realiteten er dog, at vi på trods af den fornemme præstation ikke får point med retur til Danmark. Fokus skal nu i stedet rettes mod den hjemlige 888liga, hvor vi har et vigtigt opgør onsdag hjemme i Jutlander Bank Arena, hvor Århus Håndbold kommer på besøg 18.30 – du kan sikre dig din billet til opgøret her.

MATCHFACTS:

Målscorere for PGE Vive Kielce:
Karol Bielecki 7 (4), Alex Dujshebaev 6, Michael Jurecki 4, Mateusz Jachlewski 3, Julen Aguinagalde 2, Krzysstof Lijewski 2, Dean Bombac 1, Uros Zorman 1, Blaz Janc 1, Manuel Strlek 1.

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 6, Andreas Holst 5, Buster Juul 5 (3), Simon Hald 4, Martin Larsen 3, Magnus Saugstrup 2, Lovro Jotic 2. 

Udvisninger:
PGE Vive Kielce: 1 x 2 min
Aalborg Håndbold: 5 x 2 min

Dagens tilskuertal var 4.000.

Dagens dommere var Vaidas Mazeika og Mindaugas Gatelis fra Litauen. 
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse