pokaler_header_new

​Første kvartfinale på svær udebane

Ventetiden er endelig forbi, og onsdag drager holdet mod Ungarn for at spille den første af de to kvartfinalekampe mod Telekom Veszprém.

Det ungarske storhold er især kendt for deres svære udebane, og vi ved, at der venter kamp til stregen fra et hold, der ligesom os har høje ambitioner om at nå EHF Final4 i Köln. De forestående to kampe er sidste udfordring, inden vi igen kan sikre en historisk plads blandt verdens fire bedste.

Telekom Veszprém har været fast bestanddel i den prestigefulde turnering gennem mange år. Sidste sæson glippede mesterskabet, da de måtte se sig besejret af Pick Szeged, og Veszprém kom derfor med på et wildcard denne sæson.

Det gør dem dog ikke mindre værdige med hele 28 deltagelser i EHF Champions League, hvor de 22 af gangene er endt blandt de sidste otte. I denne sæson sikrede de pladsen efter en 4. plads i den modsatte gruppespilspulje efter Kielce, Barcelona og PSG. I 1/8-finalen vandt de i denne sæson samlet 61-53 over nordmakedonske HC Vardar 1961.

Som vindere af vores gruppespilspulje sprang vi 1/8-finalen over, og vi er altså nu klar til at udfordre ungarerne med blandt andet landsholdsspilleren Rasmus Lauge på holdkortet.

Vores kommende modstander er inde i en rigtig god periode, hvor holdet med kort mellemrum har vundet to vigtige styrkeprøver mod den mangeårige ungarske ærkerival Pick Szeged.
 
Senest vandt Telekom Veszprém liga-topopgøret i Szeged 29-27, bl.a. takket være fem mål af Rasmus Lauge, der scoringsmæssigt kun blev overgået af egypteren Omar Yahia med seks træffere. Sejren, der bragte holdet på førstepladsen, kunne i høj grad også tilskrives den serbiske målvogter Vladimir Cupara, der kronede en flot præstation med at redde fire straffekast.
 
En uge tidligere sikrede Telekom Veszprém sig for 29. gang den ungarske pokaltitel. I semifinalen – den moralske finale – blev Pick Szeged besejret 30-27, hvorefter finalen mod bysbørnene Fejer BAL Veszprém gav en kæmpesejr på 42-19.

Vi glæder os til at løbe på banen i Veszprém Arena torsdag kl. 18.45. Kampen vises direkte på TV3 Max.

Det er nu det gælder, og vi er klar til kamp!

ehf_flag

Her er vores CL-gruppe sæson 2022/23

Fredag formiddag blev de 16 hold i EHF Champions League sæson 2022/23 inddelt i to puljer, og det er derfor nu fastlagt, hvilke syv hold vi skal møde i det...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg
Aalborg Håndbold-THW Kiel Foto: Henrik Hansen

Vi skal spille EHF Champions League næste sæson!

Vi er blevet tildelt et wildcard til den største europæiske håndboldturnering. Mandag formiddag er det blevet offentliggjort, hvilke syv hold der får et wildcard – og en billet direkte ind...
clfinal42021

Vores CL-skæbne afgøres mandag

Syv wildcards er på spil til næste sæsons udgave af EHF Champions League, og mandag bliver det offentliggjort, hvilke hold disse tildeles – og hvem der derfor kan se frem...