pokaler_header_new

Førstepladsen er i hus!

Efter 60 minutters håndbold kunne jublen bryde ud i Jutlander Bank Arena her til eftermiddag. Med en sejr på 28-25 over KIF Kolding havde vi nemlig sikret os grundspillets førsteplads.

Der var i dag fuld spillerunde, da grundspillet skulle afgøres. Vi havde skæbnen i egne hænder – og vi afgjorde selv tingene. Det holdte dog hårdt undervejs, og selvom vi var i teten hele kampen igennem, var det først i sidste minut, at sejren var en realitet.

Fra start forsøgte KIF Kolding at trække tempoet ud af spillet, og vi havde svært ved at finde ind i rytmen. Det blev derfor en noget vaklende start i en uskøn indledning.

Gæsterne fortsatte med at følge taktikken flot, og samtidigt lavede vi for mange fejl de første 30 minutter. Det betød status quo, da pausefløjtet lød ved stillingen 12-12 efter en første halvleg, hvor man til tider skulle kigge langt efter det flotte håndboldspil.

Anden halvleg blev heldigvis en anden historie med et mere fornøjeligt kampbillede, hvis man spørger størstedelen af de 4.013 fremmødte til dagens afgørende grundspilskamp.

Vi fik langt mere tempo i spillet anført af Janus Smarason, som var styrmanden i angrebet. Inden kampen blev han hyldet for at have rundet 100 kampe i Aalborg-trøjen, og det fejrede han altså med en pragtpræstation. Han bød bl.a. ind med syv scoringer, hvilket også gjorde ham til delt topscorer i dagens kamp.

I den anden ende diskede Mikael Aggefors op med nogle vigtige redninger, og vi spillede os minut for minut tættere på at sikre os førstepladsen.

Efter ti minutter af anden halvleg havde vi opbygget et forspring på fire mål, men et afgørende forspring blev det ikke til.

Gæsterne blev ved med at hænge på, og vi fik kamp til stregen. Med seks minutter igen af kampen fik vi dog bragt os foran med 27-22, og sejren og dermed den vigtige førsteplads synes at være en realitet.

Der var dog lige ved at gå gummiarm i den, og KIF Kolding fik bragt føringen ned på to scoringer ved stillingen 27-25 med to minutter igen.

Men Sebastian Barthold satte efterfølgende den næste og kampens sidste scoring i mål 40 sekunder før tid, og han satte dermed festen i gang på lægterne i Jutlander Bank Arena hos de mange fremmødte, der kunne glæde sig over, at grundspilssejren nu er en realitet.

Dermed er første delmål opfyldt, og vi skal nu glæde os over førstepladsen og de mange fordele, der følger med dette. Mandag morgen skal vi dog atter i arbejdstøjet, når forberedelserne frem mod slutspillet starter for nogle, mens næste uge for andre står på landsholdsuge.

Dagens resultater flaskede sig således, at vi havner i slutspilspulje med TTH Holstebro, Skjern Håndbold og SønderjyskE. Vi kommer over med to point, mens TTH Holstebro tager et point med. Alle hold møder hinanden ude og hjemme, og de to bedste går videre til semifinalerne.

Nærmere information omkring kampdatoer følger, så snart disse kendes. Hold dig opdateret her på hjemmesiden og vores sociale medier. 

Jutlander Bank Arena kunne og se to lejre i jubel efter slutfløjtet. For trods nederlaget undgår KIF Kolding den direkte nedrykning, da andre resultater flaskede sig for dem – samtlige 4.013 tilskuere kunne derfor tage hjem med et smil på læben.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 7, Sebastian Barthold 7, Ómar Ingi Magnússon 6, Mark Strandgaard 4, Henrik Møllgaard 2, Tobias Ellebæk 1, Magnus Saugstrup 1. 

Målscorere for KIF Kolding:
Olafur Gustofsson 5, Jens Peschardt 4, Andreas Væver 4, Kasper Irming 4, Andreas Flodman 4, Martin Larsen 2, Alexander Morsten 1, Mathias Daugård 1. 

Redninger:
Mikael Aggefors: 5/18 (28%)
Kristian Sæverås: 3/14 (21%)

Anders Petersen: 7/29 (24%)
Rickard Frisk: 2/8 (25%)

Udvisninger:
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.
KIF Kolding: 4 x 2 min.

Dagens dommere var Per Olesen og Claus Gramm Pedersen.

Dagens tilskuertal i Jutlander Bank Arena var 4.013.

fælles-gog

Det Faglige Hus forbliver hovedsponsor på 10. år i Aalborg Håndbold

Det Faglige Hus fortsætter som hovedsponsor i Aalborg Håndbold, og samarbejdet mellem de to parter er forlænget, så aftalen nu gælder frem til sommeren 2023. Siden sommeren 2013 har Det...
MEA7807

Nederlag til de tyske mestre

Efter en spændende weekend i Norge med to sejre over ØIF Arendal og Bjerringbro-Silkeborg slutter vi træningsturneringen af med et nederlag til SC Magdeburg på 29-32. Kampen startede ellers ud...
Buster Juul mod Arendal

Tredje testsejr på stribe

Lørdag eftermiddag blev BSH besejret med cifrene 28-27. Mindre end 24 timer efter sejren over værterne fra ØIF Arendal, var Stefan Madsens tropper atter i aktion ved den træningsturneringen Skarpnes...