pokal header web

Forrygende præstation giver point i Szeged

En fantastisk holdpræstation så længe ud til at føre til sejren på en af Europas sværeste udebaner i ungarske Szeged. Efter en ærgerlig afslutning sikrede hjemmeholdet sig dog det ene point, da de scorede til slutresultatet 26-26 få sekunder før tid i aftenens VELUX EHF Champions League kamp.

Vi gik ind til kampen som store underdogs men gik uimponeret til værks og satte os på føringen fra opgørets begyndelse.

Det var bl.a. takket være en særdeles velspillende Kristian Sæverås i mål, som inden for fem minutter i kampens indledning snuppede ikke mindre end tre straffekast fra MOL-Pick Szeged.

De store redninger var med til at spille initiativet over på vores hænder.

Angrebsmæssigt gik vi hurtigt over til 7 mod 6 spillet, og med store tålmodighed og kløgt holdte vi os i teten.

Undervejs i første halvleg var vi foran med tre mål, men i størstedelen af de første 30 minutter var det med ungarerne lige i hælene på os.

En god afslutning på første halvleg vendte 12-12 til en pauseføring på 15-13.

I anden halvleg fortsatte de gode takter. Vi matchede i store perioder MOL-Pick Szeged fysisk, og med en storspillende Kristian Sæverås i mål spillede vi kampen igennem med en solid defensiv.

Offensivt fortsatte vi de fine takter fra første halvleg. Vi spillede koncentreret, holdte os på meget få tekniske fejl, spillede med mod og også den nødvendige frækhed i en kamp som denne.

Hjemmeholdet havde dog fra anden halvlegs start sat Roland Mikler på mål, og han diskede op med flere store redninger. Samtidigt manglede vi den nødvendige grundighed i afslutningerne.

Det udnyttede hjemmeholdet til at holde sig inde i kampen, og på trods af en føring på fire mål, så endte det hele med en tæt afslutning.

Med knap et minut igen gav Buster Juul os dog en smule luft, da han satte scoringen ind til 24-26.

Hjemmeholdet reducerede dog i det efterfølgende angreb. I vores sidste angreb lavede vi en af vores få tekniske fejl, som det ungarske mandskab straffede prompte til slutresultatet på 26-26.

En utrolig ærgerlig afslutning på en kamp, hvor vi var rigtig tæt på at tage en af de helt, helt store skalpe.

Den ærgerlige afslutning ændrer dog ikke på, at vi leverede en ægte mandfolkepræstation, som altså gav det ene point i en ungarsk heksekedel, hvor MOL-Pick Szeged ikke har tabt siden 2017 – en stime der lige nøjagtig fik lov at fortsætte.

Med det ene point indtager vi fortsat fjerdepladsen i gruppe A, hvor vi er millimeter fra at være sikker på en plads i knockout-fasen. Et point mere til os eller et pointtab fra Elverum i en af deres resterende fire gruppekampe vil endegyldigt sikre os videre avancement.

Andetsteds sejrede Flensborg ude over Zagreb, og det betyder, at vi nu har to point ned til de tyske mestre på femtepladsen med tre runder tilbage.

På onsdag skal vi i aktion igen – denne gang hjemme i Jutlander Bank Arena. Og der venter os et nyt brag, når vi byder på vaskeægte topbrag med besøg fra Primo Tours Ligaens nummer to TTH Holstebro. Køb din billet til her.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for MOL-Pick Szeged:
Dean Bombac 5, Bogdan Radivojevic 4, Jorge Maqueda 3, Luka Stepancic 3, Stefan Sigurmannsson 3, Jonas Kälmann 2, Ricard Bodo 2, Mario Sostaric 2, Joan Canellas 1, Bence Banhidi 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 6, Buster Juul 6, Benjamin Jakobsen 4, Ómar Ingi Magnússon 3, Tobias Ellebæk 2, Henrik Møllgaard 2, Mark Strandgaard 1, René Antonsen 1, Mads Christiansen 1. 

Redninger:
Mirko Alilovic: 5/20 (25 %)
Roland Mikler: 7/18 (39 %)

Kristian Sæverås: 15/39 (38 %)

Udvisninger:
MOL-Pick Szeged: 1 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 4 x 2 min.

Dagens dommere var polske Marcin Piechota og Bartosz Leszczynski.

Dagens tilskuertal i en udsolgt Varosi Sportcsarnok Szeged var 3.200. 

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse