pokal header web

Fremragende comeback giver sejr i Aarhus

Efter en elendig første halvleg var vi nede med 8-14 efter de første 30 minutter i aftenens udekamp mod Århus Håndbold. Med en forrygende præstation efter pausen fik vi dog vendt det hele på hovedet og kunne således juble over en sejr på 31-28 ved slutsignalet. 

Magnus Saugstrup fejrede sin nylige kontraktforlængelse ved at sætte kampens første scoring i mål. Det var dog noget nær det eneste, der var værd at fejre i første halvleg.

Det var en usædvanligt rodet og urytmisk affære fra start og med stillingen 2-2 efter fem minutter, skulle der gå næsten 10 minutter inden kampens næste scoring.

Derefter fik begge hold hul på bylden i nogle minutter, inden det igen ikke lykkedes os at score i 10 minutter. Det lykkedes til gengæld for hjemmeholdet, og de fik således bragt sig foran med 7 mål undervejs i første halvleg.

Det var første 30 minutter, hvor langt størstedelen var lige til glemmebogen. Vi manglede energi og leverede alt for mange tekniske fejl og ukoncentrerede afslutninger.

Anden halvleg fik vi noget nær den værst tænkelige start. Først et kludremål til hjemmeholdet efterfulgt af en teknisk fejl i den anden ende fra vores side.

Vores udtryk var dog et helt andet, og vi kom hurtigt ind på rette spor. Specielt Mads Christiansen trådte i karakter lige efter pausen, og med tre scoringer i streg fik han reduceret hjemmeholdets føring.

Efter præcis 9 minutter og 7 sekunder af anden halvleg kunne Sebastian Barthold sætte vores 16. scoring i mål og dermed allerede sørge for samme antal scoringer som i hele første halvleg.

Scoringskadencen fortsatte fra vores side og med vigtige redninger fra Kristian Sæverås i buret, kunne vi 10 minutter senere udligne ved stillingen 24-24.

Et par minutter senere tog vi også føringen, og den slap vi ikke igen på vej mod sejren på 31-28 og dermed to vigtige point til kontoen.

Det var altså et forrygende comeback og en fantastisk vilje fra alle drengene, der banede vejen til aftenens sejr oven på en første halvleg, hvor intet gik vores vej, og kvaliteten manglede.

Vi fik dog rejst os på formidabel vis, og det giver dermed et dejligt rygstød frem mod de kommende udfordringer. Næste af slagsen er på søndag, hvor vi tager hul på dette års Champions League eventyr på udebane mod Elverum.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Århus Håndbold:
Nikolaj Læsø 11, Torben Petersen 7, Anders Martinussen 5, Tobias Møller 3, Nikolai Vinther 1, Besard Hakai 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Sebastian Barthold 6, Magnus Saugstrup 6, Mads Christiansen 5, Tobias Ellebæk 4, Janus Smarason 3, Mark Strandgaard 3, Henrik Møllgaard 2, Kristian Sæverås 1, Buster Juul 1. 

Redninger:
Jens Fredsgaard: 12/34 (35 %)
Christoffer Bonde: 0/6 (0 %)

Mikael Aggefors: 7/20 (35 %)
Kristian Sæverås:11/25 (44 %)

Udvisninger:
Århus Håndbold: 3 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 0 x 2 min.

Dagens dommere var Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm.

Dagens tilskuertal i Ceres Arena 1.579.
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse