MicrosoftTeams-image (3)

Gades murværk stoppede Elverum

En brandvarm Simon Gade leverede 18 redninger, da Aalborg Håndbold onsdag aften sejrede 25-33 på udebane mod norske Elverum.

Opgøret blev indledt med de første Champions League-mål for både Mads Hoxer Hangaard og Andreas Flodman. Det blev startskuddet til en hæsblæsende indledning med højt tempo, hvor der efter godt fem minutter var scoret hele ni gange, heraf de seks i dansk favør.

Simon Gade indledte også opgøret på forrygende vis, og havde en stor andel i føringen på 8-5 efter 10 minutter, hvor han leverede hele fem flotte redninger på værternes afslutninger.

Dermed var starten på kampen meget lig flere af sæsonens første opgør, hvor den dynamiske Aalborg-offensiv hurtigt fik opbygget et solidt forspring på en lille håndfuld mål.

Efter godt et kvarter var hjemmeholdet tvunget til at tage timeout, i et forsøg på at rette tingene og dæmme op for de rødklædte gæster, der på dette tidspunkt førte med hele 12-6.

Trods et minut med to spillere i undertal fastholdt cheftræner Stefan Madsens mandskab føringen på seks mål, ikke mindst takket været en rødglødende Simon Gade i målet, der gang på gang afværgede afslutninger på akrobatisk vis.

Frem mod pausen kunne det høje scoringsniveau dog ikke holdes, og et mere aggressivt norsk forsvar fremprovokerede flere tekniske fejl, der hurtigt blev straffet af de norske værter.

Pausestillingen 17-14 i dansk favør betød, at spændingen i kampen var intakt inden de sidste 30 minutter.

Her fortsatte hjemmeholdet deres opportunistiske spil, og med højt tempo samt et par gode taktiske justeringer, svandt den aalborgensiske føring langsomt ind.

Med tyve minutter igen gik der uden tvivl et gys igennem de fleste Aalborg Håndbold-fans, da Mikkel Hansen gik i gulvet efter at have landet skævt i en afslutning. Han kom dog hurtigt på benene igen, mens hjemmeholdets Niclas Fingren blev vist det røde kort.

Den aktion blev et vendepunkt i halvlegen, og gradvist tvang de rødblusede gæster sig fri af det norske greb, og begyndte igen at lægge afstand til værterne, blandt andet via fine scoringer fra Kristian Bjørnsen, Aron Pálmarsson og Jesper Nielsen.

Med ti minutter tilbage af kampen var den danske føring tilbage på syv mål, og i slutfasen overlod Stefan Madsen intet til tilfældighederne. Derfor det blev de rutinerede kræfter der kørte sejren på 25-33 i hus – kronet med en scoring i tomt mål af en storspillende målmand Simon Gade.

Dermed er anden sejr af to mulige i hus i Machineseeker EHF Champions League, hvor det om en uge gælder det polske storhold Kielce i Sparekassen Danmark Arena.

Inden da venter dog også en storkamp i HTH Herreligaen lørdag eftermiddag mod BSH på hjemmebane.

Billetter til den kamp kan du købe lige her.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League, gruppespil 2. runde

Elverum Håndball-Aalborg Håndbold 25-33 (14-17)

Stillinger undervejs

10’ 5-8, 20’ 8-15, 30’ 14-17, 40’ 18-22, 50’ 21-28, 60’ 25-33

Målscorere Elverum Håndball

Stig-Tore Moen Nilsen 5, Uros Borzas 4, Kasper Thorsen Lien 4, Kassem Awad 4, Daniel Blomgren 3, Sindre Heldal 2, Tobias Schjølberg Grøndahl 1, Christopher Hedberg 1, Orri Freyr Þorkelsson 1

Målscorere Aalborg Håndbold

Mads Hoxer Hangaard 7, Jesper Nielsen 6, Mikkel Hansen 6, Sebastian Barthold 4, Aron Pálmarsson 3, Christian Termansen 2, Andreas Flodman 1, Felix Claar 1, Benjamin Jacobsen 1, Kristian Bjørnsen 1, Simon Gade 1

2-minutters udvisninger

Elverum Håndball: 1

Aalborg Håndbold: 5

Røde kort

Elverum Håndbold: Niclas Fingren

Aalborg Håndbold: ingen

X.XXX tilskuere i Terningen Arena

 

 

Felix Claar Barca

Lige ved og næsten i Barcelona

En stærk og disciplineret indsats med føring ved pausen var ikke nok, da de regerende mestre fra Barça trak fra i slutfasen og sejrede 32-26 i egen hule. Felix Claar...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

33-39

Holdopstillinger til aftenens kamp

Se Aalborg Håndbold og Barcas opstillinger til aftenens kamp i Machineseeker EHF Champions League. Her kan du se de to holds opstillinger til aftens kamp, der fløjtes i gang kl....
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-FC Barcelona Foto: Henrik Hansen

Stor udfordring venter torsdag

De regerende mestre fra Barça er torsdag aften modstanderen på udebane i Machineseeker EHF Champions League. Læs optakt til kampen med Mads Hoxer Hangaard. Efter fire kampe i træk med...