MicrosoftTeams-image (3)

Grundspilssejr kan sikres i søndagens topkamp

Søndag aften venter et ægte topbrag når Aalborg Håndbold gæster Fredericia HK, et opgør mellem Herreligaens to højest placerede mandskaber som Sebastian Barthold her ser frem til.

Onsdag aften blev det til en 33-28 sejr på udebane mod HC Eurofarm Pelister fra Nordmakedonien, en lang tur, der dog fik en lykkelig afslutning torsdag.

– Ja, det er rigtigt – det var en lang tur og nok ikke lige det man vil kalde en drømmerejse, men når man tager hjem med to point på kontoen og kan sidde i lufthavnen i København og få at vide, at vi er direkte videre til kvartfinalerne, så er den hårde rejse hurtigt glemt. Så vi er kommet hjem med en fantastisk fornemmelse og ser frem til weekendens opgør med god følelse, forklarer fløjspiller Sebastian Barthold, der ser frem til en ny, vigtig kamp søndag aften, når man gæster Fredericia HK.

– Vi spiller mange vigtige kampe lige for tiden og dette er bestemt også en af dem. Det er en lille grundspilsfinale, hvor udfaldet kan få stor betydning senere på sæsonen, så det er en kamp hvor jeg håber vi kan udnytte matchbolden og cementere en sejr grundspillet, hvilket er et kæmpe mål for os, lyder det videre fra den sympatiske nordmand.

Senest Aalborg Håndbold gæstede T Hansen Arena i Fredericia var til anden DM-semifinale i maj måned sidste år, hvor det blev til et et-måls nederlag. Derfor er forventningen heller ikke, at der venter et let opgør på udebane, hvor hjemmeholdet i denne sæson blot har tabt to opgør, mens det er blevet til syv sejre og en uafgjort kamp.

– Der er ingen tvivl om at Fredericia har et rigtig godt mandskab. De spiller en lidt anderledes form for håndbold end mange andre hold gør, blandt andet er de rigtig dygtige i syv-mod-seks angrebet 7-6 og spiller samtidig med et hårdt og aggressivt forsvar, som man ikke møder ret tit.

Vi vil elske at kunne tage derfra med to point og en stille hal, men nu må vi se hvem der kan juble mest efter kampen.

– Det er noget der kan være svært at genskabe til træning, så det er altid en udfordring at møde et hold som man lige skal mærke på kroppen for at få fornemmelsen af hvor de er.

– Spillemæssigt må man bare sige, at de har fundet et godt system der passer til dem og så er de gode på hjemmebane. Kigger man på truppen er det stort set samme hold som sidste år, blot med forstærkninger. Det var en hård semifinale mod dem sidste år og da de kun er blevet bedre, må vi forvente en meget svær kamp, lyder analysen fra Barthold, der glæder sig til at gæste en af Danmarks mest stemningsfyldte arenaer.

– Det er fantastisk at de har den opbakning dernede, det giver lidt ekstra kolorit til kampen. Vi vil elske at kunne tage derfra med to point og en stille hal, men nu må vi se hvem der kan juble mest efter kampen. Vi har prøvet meget på udebane i Europa og er vant til arenaer hvor der virkelig er klem på tribunerne, så det skal nok blive en god kamp.

Sæsonens første indbyrdes opgør blev spillet i Sparekassen Danmark Arena i slutningen af oktober måned, hvor Aalborg Håndbold sejrede med komfortable 35-27 – men hvad kræver det hvis der igen skal to point på kontoen søndag aften?

– Først og fremmest skal vi tage mere initiativ i vores defensiv når de spiller syv-mod-seks. Det havde vi problemer med i semifinalerne sidste år, så det må ikke blive på deres præmisser. Offensivt skal vi have gerne have dem til at bevæge sig og få dem ud af deres positioner, så vi kan skabe nogle overtalssituationer. Får det først fat i os i forsvaret kan det blive rigtig svært at komme til scoringer, afrunder Sebastian Barthold, der sammen med holdkammeraterne står klar til kampe i T Hansen Arena kl. 20.00 søndag aften.

Kampen kan ses direkte på TV2 Play og kan også følges via live-opdateringer i Tophåndbold app’en.

BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...

Håndbold i verdensklasse