MicrosoftTeams-image (3)

Grundspilssejren sikret efter gyser mod KIF Kolding

På en aften hvor Aalborg Håndbold sled gevaldigt for at finde de offensive takter, endte en dramatisk kamp med 24-22 sejr over KIF Kolding.

Med den samlede grundspilssejr på spil, indledte Aalborg Håndbold aftenens opgør med to hurtige scoringer af Mads Hoxer. Begge hold præsterede dog bedst i defensiven, hvor man på skift frustrerede modpartens angreb.

Således blev der blot scoret fire gange i de første 10 minutter, hvor de to mandskaber skiftedes til enten at skyde forbi mål eller begå tekniske fejl.

For Aalborg Håndbolds vedkommende havde man i det etablerede angrebsspil mere end svært ved at finde nøglen til Kolding-defensiven, hvor der indledningsvis ikke kom fart nok i angrebsspillet fra Felix Claar og kompagni.

Det blev således hurtigt tydeligt, at hvis sejren skulle i hus, krævede det scoringer på solidt forsvarsspil med hurtige scoringer på kontra til følge.

En udvisning til Buster Juul ved stillingen 4-4 gjorde dog ikke tingene lettere, og efter godt et kvarter havde gæsterne taget en to-måls føring ved stillingen 5-7, hvilket tvang cheftræner Stefan Madsen til at trykke på timeout-knappen.

Det gav en kortvarig opblomstring og udligning på måltavlen, men fortsat skulle der kæmpes hårdt for hver eneste scoring mod et stovt Kolding-forsvar. Kampens første udvisning til østjyderne efter 24 minutter kastede dog en ny føring til hjemmeholdet af sig, men Tim Winkler i Kolding-målet kom fortsat i vejen for adskillige afslutninger, herunder to helt frie chancer til Sebastian Barhtold.

Pausestillingen 11-10 talte således sit eget tydelige sprog om en tæt, intens kamp med to stærke forsvar.

Set med nordjyske øjne fik anden halvleg dog en forfærdelig start, da flere chancer blev misbrugt, mens gæsterne for let kom til fadet og ramte plet på alle skud. Det betød at man få minutter inde i anden omgang var nede med tre scoringer ved stillingen 12-15.

Simon Gade blev som et modsvar sendt på mål for at forsøge at vende tingene, men de største kvaler lå fortsat i angrebet, hvor intet fungerede.

En måltørke på hele 10 minutter blev endelig brudt på Sebastian Bartholds strafffekast-scoring, men først ved KIF Koldings anden udvisning efter 43 minutter kom den offensive forløsning, da man på to minutter fik indhentet det tabte og kom tilbage på omgangshøjde ved stillingen 17-17.

De 4.765 medlevende tilskuere i Sparekassen Danmark Arena gjorde deres for at bære hjemmeholdet frem til sejr, og Benjamin Jakobsens scoring til 19-18 svingede for første gang i kampen momentum i aalborgensisk retning.

Med rutinerede Henrik Møllgaard som regissør i både forsvar og angreb, sled Aalborg Håndbold sig i front med to scoringer, men det afgørende hul til gæsterne var mere end svært at slå, og med fem minutter tilbage i opgøret var luften var fortsat så tyk af spænding, at den kunne skæres med en hobbykniv.

I en medrivende afslutning fik gæsterne således atter udlignet, men en vital redning på straffekast fra Simon Gade gav Aalborg Håndbold chancen for at øge til to scoringer med mindre end halvandet minut igen.

Den afgørende afslutning endte i hænderne på Felix Claar, der sendte kuglen i nettet til 23-21, men en ny hurtig reducering fra KIF Kolding satte atter Aalborg-offensiven under pres med krav om en scoring for at sikre grundspilssejren. Den sikrede Mads Hoxer endegyldigt, da han få sekunder før slutfløjtet uhindret kunne score til facit 24-22.

Med aftenens resultat ender Aalborg Håndbold dermed på grundspillets førsteplads og sikrer sig samtidig topseedning gennem det kommende slutspil.

Programmet for det kommende slutspil foreligger senere i aften, hvor billetsalget til de kommende tre kampe også sættes i gang.

Matchfacts HTH Herreligaen/Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold – KIF Kolding 24-22 (11-10)

Stillinger undervejs

10’ 2-2, 20’ 7-8, 30’ 11-10, 40’ 12-16, 50’ 19-19, 60’ 24-22

Målscorere Aalborg Håndbold

Mads Hoxer 8, Sebastian Barthold 5, Henrik Møllgaard 3, René Antonsen 2, Buster Juul 2, Felix Claar 2, Marinus Munk 1, Benjamin Jacobsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 36,4%

Mikael Aggefors – 25%

Målscorere KIF Kolding

Erik Thorsteinsen Toft 6, Jesper Meinby 4, Bjarke Christensen 3, Mads Peter-Lønborg 2, Jens Svane Peschardt 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Viktor Nevers 1, Vetle Rønningen 1, Thomas Boilesen 1

Redningsprocenter KIF Kolding

Magnus Brandbyge – 26,1%

Tim Winkler – 58,8%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 1

KIF Kolding: 2

4.765 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Nordsjælland Håndbold Foto: Henrik Hansen

Skive fH er første modstander i Santander Cup

Aalborg Håndbolds første skridt på vejen mod en ny Final4-deltagelse går via Skive fH tirsdag aften. Læs optakt til kampen med Marinus Munk. Efter skuffelsen i årets pokalfinale begynder vejen...
BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...

Håndbold i verdensklasse