pokal header web

Håvard Tvedten tror på norsk succes ved EM i Danmark

Ulrik Wilbek tror på norsk succes ved EM. Andre danske håndboldeksperter bakker den danske landstræner op. 35-årige Håvard Tvedten gør klar til sin 10. slutrunde og takker ydmygt for opbakningen fra koryfæerne i det land, han har tilbragt det mest af sin aktive håndboldkarriere i. Ikke overraskende er han enig med eksperterne. 

I disse timer forbereder Håvard Tvedten sig til sin 203. landskamp for Norge – mod Ulrik Wilbek og Danmark ved Golden League i Paris. 

– Lige i øjeblikket har vi en skadesfri trup. Det er positivt, men der er endnu ni dage til EM-starten i Aalborg, så der kan ske meget på den front endnu. Vi er glade for at være tilbage i en slutrunde efter en kort pause uden for det fine selskab. Og vi er klar til at overraske i den stærke pulje i Aalborg, siger Håvard Tvedten fra Paris. 

– Spanien er favorit i vores pulje, men jeg synes, vi har gode chancer for at tage point i kampene mod Ungarn og Island, selv om det er stærke hold. Vi er fået opbygget et hold bestående af rutinerede spillere og unge talenter, der er på vej frem i rekordfart. Vi er et bedre hold, end sidst vi var med – og bedre sammenspillet end tidligere. 

I det rutinerede selskab med Tvedten findes holdkammeraten Ole Erevik, Børge Lund, Kristian Kjelling, Erlend Mamelund og Bjarte Myrhol. Talenterne er Harald Reinkind, Sander Sagosen, der kun er U 18 spiller og hele EM-turneringens yngste, Christian O'Sullivan, Magnus Gullerud og Kent Robin Tønnesen. 

– Vi ved, at der kommer mange norske tilskuere til vores kampe i Gigantium, og jeg håber da også, at vort trofaste Aalborg-publikum kommer og bakker Ole og jeg op på vores normale hjemmebane, siger Håvard Tvedten. 

Ole Erevik, Håvard Tvedten og Norge spiller første kamp ved EM søndag 12. januar i Gigantium mod Island. Hvis det lykkes Norge at gå videre fra puljen, kommer nordmændene i pulje med Danmark – i Herning. 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse