MicrosoftTeams-image (3)

HBC Nates

Klubnavn: Handball Club Nantes (HBC Nantes)

Hjemby: Nantes

Land: Frankrig

Stiftet: 1953

Hjemmebane: La Trocadiére  Hall XXL

Kapacitet: 4.800

Titler: Vinder af Coupe de Lique 2015, vinder af Coupe de France 2017, Nr. 2 i VELUX EHF Champions League 2018. Nr. 2 EHF Cup 2013 og 2016.

Tilgange sæson 2022/2023: Ivan Pesic, målmand – fra Stuttgart. Viktor Hallgrimsson, målmand – fra GOG. Jorge Maqueda, højre back – fra Telekom Veszprem. Jeremy Toto, stregspiller – fra Vardar Skopje og Kauldi Odriozola, venstre back – fra Irun Bidasoa.

Afgange: Emil Nielsen, målmand – til Barcelona. Dragan Pechmalbec, stregspiller – til Telekom Veszprem. Kiril Lazarov, højre back – stopper karrieren.

 

Cheftræner: Gregory Cojean. Ass.

Træner: Dimitri Fleurance.

Franske Nantes er efterhånden ved at være et tæt bekendtskab for Aalborg Håndbold i EHF Champions League, og nu tørner vi sammen igen. Begge hold er med i turneringen efter andenpladser i den hjemlige liga.

Vi mødtes sidst i gruppespillet i sæsonen 2020-2021, hvor vi vandt 32-24 hjemme i Sparekassen Danmark Arena, men tabte 38-29 i Nantes.

Begge hold har toppet deres Champions League-deltagelse med finalepladser ved Final4 i Köln. Nantes i 2018, hvor de tabte finalen til landsmændene fra Montpellier og Aalborg Håndbold i 2021, hvor vi tabte til Barcelona.

Mens den danske keeper Emil Nielsen op til denne sæson er draget fra Nantes og syd på til Barelona har klubben hentet to nye keepere ind – to meget stærke af slagsen: Ivan Pesic fra Stutthaart i Bundesligaen og islandske Viktor Hallgrimsson fra GOG.

Legenden Kiril Lazarov har pakket håndboldtasken som spiller for sidste gang og koncentrerer sig nu udelukkende om landstræner-jobbet for Nordmakedonien og er erstattet af den spanske landsholdsspiller Jorge Maqueda, der skifter fra Veszprem.

Den meget talentfulde stregspiller Jeremy Toto afløser fransk-serberen Dragan Pechmalbec, og et andet stort talent, den spanske landsholdsspiller Kauldi Odriozola er kommet til fra Irun Bidasoa.

Efter at have haft Therry Anti som træner i en årrække overtog spanieren Alberto Entrerrios jobbet. Han overlader det nu til Gregory Cojean med Dimitri Fleurance som assistent. 

Nantes er et forholdsvist nyt skud på den europæiske håndbold-himmel. Holdet dukkede op i den bedste franske række for første gang i 2008 og debuterede i europæisk håndbold i 2011. Både i den franske liga og i europæisk sammenhæng har holdet bidt sig solidt fast, og det kulminerede med finalen i VELUX EHF Champions League i 2018 i Køln.

HBC Nantes er i dag en fast del af top fire i fransk klubhåndbold med en fantastisk hjemmebane og et mandskab præget af europæiske topspillere.

Ud over allerede nævnte spillere tæller HBC Nantes også den tidligere spanske landsholdsspiller, Valero Rivera, det franske playmaker-talent Aymeric Minne, stregspilleren Theo Monar, bagspillerne Rok Ovnicek (slovener) og Linus Persson (svensker).

Alt i alt et bund-rutineret hold med en blanding af stor international erfaring og store talenter af den franske håndboldskole.

Håndbold i verdensklasse