pokaler_header_new

Historisk kamp i Jutlander Bank Arena

Direktør Jan Larsen har fået ordet, og han stiller skarpt på torsdagens historiske EHF Champions League kvartfinale. 
 
Torsdag kl. 18.45 fløjtes der op til kvartfinalebrag i EHF Champions League mod SG Flensburg-Handewitt. Kampen markerer samtidigt et nyt kapitel i Aalborg Håndbolds historie, da det er første gang, vi er blandt de otte bedste klubhold i verden.
 
I 1/8-finalen sendte vi FC Porto ud på reglen om udebanemål efter et kæmpemæssigt drama i Jutlander Bank Arena, og den sejr banede derfor vejen til dette brag af en dyst om en plads til EHF Final4 i Køln.
 
Sidste stop på vejen bliver altså SG Flensburg-Handewitt, og der venter os dermed en særdeles vanskelig udfordring mod det nordtyske mandskab, der har været ualmindeligt godt kørende i denne sæson.
 
I gruppespillet vandt de deres pulje til trods for, at de blev taberdømt i to kampe undervejs grundet corona. I den hjemlige liga ligger Flensborg på en delt førsteplads, og vi skal tilbage til oktober for at finde deres seneste nederlag – så det er altså et yderst formstærkt mandskab, der kommer på besøg i Jutlander Bank Arena.
 
De har et rigtigt stærkt kollektiv, hvor der dog er flere profiler, der har skilt sig ud. I angrebet er det Jim Gottfridsson, der har dirigentstokken, og han bliver suppleret i bagkæden af bl.a. Gøran Johannesen, Magnus Rød og Mads Mensah, der har spillet en flot første sæson i Flensborg.
 
På fløjene huserer Hampus Wanne og Lasse Svan, mens vi på stregen bl.a. kan se frem til et gensyn med Simon Hald. Foruden et godt sammentømret mandskab har de altså flere individualister, som hører til på allerøverste niveau.
 
Vi tror dog fuldt og fast på, at vi kan matche nordtyskerne og velvidende, at det bliver en rigtig stor udfordring, har vi ét klart mål forud for de to kvartfinalekampe: Vi vil til EHF Final4 i Køln.
 
Det kommer til at kræve en toppræstation fra vores side, hvis vi skal gøre os forhåbninger om dette – og vi skal levere i alt 120 minutters håndbold på et højt niveau.
 
Kan vi klare denne opgave, ved vi også, at vi har chancen. I indeværende sæson har vi leveret flere store resultater, og i sidste sæsons gruppespil slog vi netop SG Flensburg-Handewitt – både hjemme og ude.
 
Torsdag er vi så klar til at tage næste skridt, når vi jagter sejren og et godt udgangspunkt, inden returopgøret i Flensborg 19. maj.
 
Nok venter der os to helt ekstraordinære kampe, men vi ønsker ikke at stoppe her – vi vil jagte flere kapitler til historieskrivningen.
 
En sådan kamp fortjener en helt særlig ramme omkring sig – derfor gør det også ekstra ondt på mig og alle i klubben, at vi ikke kan byde vores fantastiske fans indenfor til dette historiske brag. Jeg håber i stedet, at du vil følge med hjemme fra sofaen.

Rigtig god kamp!

/Jan Larsen
 

Følg kampen på TV3 Sport fra kl. 18.00.

Læs mere om SG Flensburg-Handewitt her. 
 

fælles-gog

Det Faglige Hus forbliver hovedsponsor på 10. år i Aalborg Håndbold

Det Faglige Hus fortsætter som hovedsponsor i Aalborg Håndbold, og samarbejdet mellem de to parter er forlænget, så aftalen nu gælder frem til sommeren 2023. Siden sommeren 2013 har Det...
MEA7807

Nederlag til de tyske mestre

Efter en spændende weekend i Norge med to sejre over ØIF Arendal og Bjerringbro-Silkeborg slutter vi træningsturneringen af med et nederlag til SC Magdeburg på 29-32. Kampen startede ellers ud...
Buster Juul mod Arendal

Tredje testsejr på stribe

Lørdag eftermiddag blev BSH besejret med cifrene 28-27. Mindre end 24 timer efter sejren over værterne fra ØIF Arendal, var Stefan Madsens tropper atter i aktion ved den træningsturneringen Skarpnes...