pokal header web

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et internationalt gennembrud.

På klubhåndboldens øverste hylde markerede Mads Hoxer sig i en sådan grad, at han på turneringens samlede rangliste over mål og assists besætter andenpladsen med 156 “point” (96 mål og 60 assists) – kun overgået af den franske europamester Nedim Remili med 159 “point” (86 mål og 73 assists). På tredjepladsen kommer endnu en fransk europamester, Barca-stjernen Dika Mem med 153 “point” (106 mål og 47 assists).

Både på topscorerlisten og assistlisten er Mads Hoxer placeret som nummer fem.

Bedste målskytte er Kamil Syprzak fra Paris Saint-Germain med 112 mål, fulgt af Dika Mem 106, GOG’s Emil Madsen og Magdeburgs Omar Ingi Magnusson begge 98 samt Mads Hoxer 96. Hvis man fjerner mål på straffekast, vil Mads Hoxer avancere til andenpladsen efter Dika Mem. De to spillere har ikke været i aktion som straffekastskytter.

Assistlisten toppes af Paris Saint-Germains hollandske hvirvelvind Luc Steins med 80 målgivende oplæg. Herefter følger Rui Silva fra Porto med 77 assists, Sander Sagosen fra Kolstad med 75, Nedim Remili med 73 og Mads Hoxer med 60.

Aalborg Håndbold er i top-30 statistikkerne over mål og assists også repræsenteret af Mikkel Hansen, der er nummer 13 på topscorerlisten med 81 træffere og nummer 19 på assistlisten med 38 oplæg til scoring. På listen over de bedste straffekastskytter optræder Mikkel Hansen på tredjepladsen, idet han udnyttede 43 af 51 forsøg fra syvmeter-stregen. Dermed var han procentvis mere effektiv end de to øverste på listen, Omar Ingi Magnusson, der omsatte 53 af 73 straffekast i mål, og Kamil Syprzak, der scorede på 45 af 55.

På torsdag afgøres det hvilke hold Mads Hoxer og holdkammeraterne skal dyste i mod i gruppespillet i Machineseeker EHF Champions League i sæsonen 2024/25.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse