pokal header web

Intens herrefight endte med dukkert

I et vaskeægte topbrag, der bølgede frem og tilbage, måtte Aalborg Håndbold se sig slået af Paris Saint-Germain, der i slutfasen hentede en firemåls-føring og sejrede 32-30.

I hvad der på forhånd lignede en markant nøglekamp i Machineseeker EHF Champions Leagues gruppespil, skulle Aalborg Håndbold torsdag aften forsøge at revanchere nederlaget til Paris Saint-Germain fra oktober måned, vel vidende at man med en sejr kunne skabe yderligere afstand til forfølgerne i puljetabellen.

Gæsterne fra Paris måtte til kampen se bort fra legenden Nikola Karabatic, samt den svenske landsholdsmålmand Andreas Palicka. Hos hjemmeholdet måtte Sebastian Barthold atter sidde over, mens cheftræner Stefan Madsen til gengæld kunne glæde sig over at have Thomas Arnoldsen til rådighed for første gang.

Opgøret fik dog ingenlunde en optimal start for hjemmeholdet, der indledte med et misbrugt straffekast og afslutning fra Mikkel Hansen, inden den tidligere Aalborg-spiller Jannick Green i Paris-målet afviste Kristian Bjørnsens afslutning fra højre fløj.

Samtidig scorede franskmændene hele fem gange på blot seks minutter, mens værterne blot nettede to gange. Gæsterne viste sig som forventet dygtige i de offensive en-mod-en dueller, ligesom Paris-mandskabet generelt var særdeles hurtige på fødderne.

Hos Aalborg Håndbold gik vejen til målet i starten af kampen via Simon Hald, der på stregen sendte tre af de første fem danske scoringer i nettet.

Efter små 10 minutter blev der dog strammet op i defensiven, og på små tre minutter vendte man 4-6 til 8-6, ikke mindst takket være Niklas Landin, der i målet leverede flere gode redninger og satte holdkammeraterne op til mål i modsatte ende.

I den midterste del af halvlegen var der fortsat fuld fart over feltet, og flere angreb fra begge hold blev afviklet på kort tid og med hurtige afslutninger, om end scoringsfrekvensen dalede kraftigt, så der efter 20 minutter stod 10-9 på måltavlen.

Midtvejs i perioden var det også blevet til officiel debut for Thomas Arnoldsen, og stortalentet blev mødt med klapsalver og jubelråb fra tilskuerpladserne, men måtte dog se sine to første afslutninger ende uden mål.

Med fornem opbakning fra de 5.500 fremmødte tilskuere opbyggede Aalborg Håndbold kortvarigt en tomåls-føring, men der gik ikke længe inden de hvidklædte gæster atter var på omgangshøjde.

På denne måde bølgede opgøret frem og tilbage, og ingen af de to hold kunne for alvor tilkæmpe sig overtaget, hvorfor pausestillingen 15-15 virkede ganske retfærdig.

Galleri – klik for store fotos

Jævnbyrdigheden fortsatte fra anden halvlegs start, og man fornemmede allerede her, at holdene ville trække spændingen til det sidste for at finde en afgørelse.

Hos Aalborg Håndbold var det Lukas Nilsson der førte an med scoringer, mens gæsterne lænede sig af op ad mål fra Elohim Prandi og det polske fyrtårn Kamil Syprzak.

I en sekvens over flere minutter skiftedes begge mandskaber til at begå tekniske fejl og afgive bolden til modstanderen, blot for sekunder senere at give den tilbage igen, ofte via en for hurtig eller forceret aflevering, eller som følge af et godt returløb.

Her havde Aalborg Håndbold således flere gange mulighed for at åbne en tre-måls føring, men symptomatisk for kampens rytme lykkedes det ikke, og stedet var det pariserne der kunne bringe sig i front 22-21 efter 43 minutters spil.

Som i en ægte sværvægtskamp skiftedes holdene til at levere slag på slag, men da tingene begyndte at spidse til med godt 10 minutter igen, var det Niklas Landin der i første omgang gjorde forskellen.

Med tre store redninger i træk fyrede målmanden for alvor op for publikum i Sparekassen Danmark Arena, og larmen steg yderligere et par decibel, da to scoringer af Lukas Nilsson, samt et debutmål fra Thomas Arnoldsen og en fuldtræffer fra Mikkel Hansen, gjorde at Aalborg Håndbold kunne bringe sig i front med fire scoringer ved stillingen 28-24 – den største føring hidtil i kampen.

Bedst som man troede at Stefan Madsens mandskab endelig havde fået fat i den lange ende, svingede pendulet atter den anden vej.

Godt hjulpet på vej af Jannick Green i målet, leverede det franske hovedstadshold et vanvittigt comeback med hele syv ubesvarede reduceringer, efter at Aalborg Håndbold for mange gange forivrede sig i angrebet, spillede for hektisk og smed bolden i hænderne på modstanderen.

Sekvensen blev samtidig knockout-slaget til de aalborgensiske muligheder for point denne aften, og ved slutfløjt var det Paris-mandskabet der kunne strække hænderne i vejret og fejre de to point.

Med nederlaget er Aalborg Håndbold fortsat på andenpladsen i Machineseeker EHF Champions Leagues gruppe A, men forspringet til forfølgerne er nu formindsket, hvorfor der endnu er alt at spille om når turneringen genoptages til februar.

Allerede lørdag eftermiddag venter næste udfordring, når Ribe-Esbjerg er modstanderen på udebane i Herreligaen.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold – Paris Saint-Germain 30-32 (15-15)

Stillinger undervejs

10’ 5-6, 20’ 10-9, 30’ 15-15, 40’ 20-19, 50’ 27-24, 60’ 30-32

Målscorere Aalborg Håndbold

Lukas Nilsson 10, Simon Hald 4, Mads Hoxer 4, Buster Juul 4, Mikkel Hansen 3, Kristian Bjørnsen 3, Thomas Arnoldsen 1, René Antonsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 34%

Målscorere Paris Saint-Germain

Luc Steins 6, Elohim Prandi 6, Luka Karabatic 4, Kamil Syprzak 4, Kent Robin Tønnesen 3, David Balaguer Romeu 3, Mathieu Grebille 2, Ruben Marchan 1, Jacob Tandrup Holm 2, Dominik Mathe 1

Redningsprocenter Paris Saint-Germain

Jannick Green – 25%

Leo Villain – 0%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 3

Paris Saint-Germain: 4

5.500 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse