pokaler_header_new

Islændingen, der er født i Horsens, klar til debut i Gigantium på fredag

25-årige Olafur Gustafsson er proto-typen på den islandske håndboldkultur, der gør, at den lille ø med ca. 300.000 indbyggere har spillere i mange af de europæiske topklubber og klarer sig i toppen med landsholdet, nemlig med hård  træning, fight, vilje og stolthed for fædrelandet.

Olafur Gustafsson spillede i barndomsklubben, FH Hafnarfjördur i Reykjavik, indtil for to år siden, da Flensburg-Handewitt hentede ham til klubben. Han bragede igennem på det stærke tyske hold, spillede meget og udviklede sit spil. Han oplevede i sidste sæson sin hidtil største triumf som håndboldspiller, nemlig at vinde Champions League.

De 100 kilo fordelt på 1,98 m sætter sit fysiske præg på træningen i Aalborg Håndbold og på spillet fra positionen som venstre back. Han har været på de islandske ungdomslandshold op gennem årene, og han er p.t. noteret for 22 A-landskampe.

– Jeg er født i Horsens, fordi begge mine forældre studerede i byen. Vi flyttede til Island, da jeg var ca. et år, så jeg lærte ikke at tale dansk. Jeg forstår dansk og er ved at få det danske genopfrisket, efter at jeg nu i to år har øvet mig på at lære tysk, siger Olafur Gustafsson.

– Jeg begyndte at spille håndbold som seks-årig, men vi var ikke ret mange drenge, der spillede. Så når det islandske landshold klarer sig så godt, så er det ikke, fordi at alle islændinge  spiller håndbold. Det skyldes i stedet mentaliteten, at vi kæmper for vort fædreland, stolthed, fight og vi giver aldrig op, siger Olafur Gustafsson, der håndboldmæssigt voksede op sammen med blandt andre Aron Palmarsson, THW Kiels stjernespiller.

– Jeg er glad  for at være kommet til Aalborg. Det er en god klub med flotte faciliteter, og jeg er faldet godt til i byen. Vi er flere nye spillere på holdet, og det tager tid, inden sammenspillet sidder lige i øjet, men jeg er ikke  i tvivl om, at vi er klar til at spille med om titlerne, når vi bliver spillet sammen, siger Olafur Gustafsson, der er klar til at debutere i Gigantium fredag kl. 20.00, når vi møder de danske mestre fra KIF Kolding København i Sport 24 Super Cup.
 
 
 

rene-skud-sparekassen.jpg

Forberedelserne fortsætter: Onsdag aften møder vi Kolstad

Lørdag indledte vi sæsonen med en testkamp mod Mors-Thy Håndbold, og onsdag aften venter næste kamp i forberedelserne mod den kommende sæson. Her kommer norske Kolstad Håndball på besøg i...
fælles-finale-

Alle billetter revet væk til spillerpræsentation 

Samtlige 2.000 pladser til årets spillerpræsentation 22. august bliver udfyldt.  På mindre end to døgn er de i alt 2.000 gratis adgangstegn til årets spillerpræsentation i Sparekassen Danmark Arena blevet...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg
Aalborg Håndbold-THW Kiel Foto: Henrik Hansen

Voldsom interesse for årets spillerpræsentation

Flere end 1.600 fans har allerede afhentet billet til arrangementet 22. august. I alt kun plads til 2.000 deltagere. Da Aalborg Håndbold mandag kunne melde ud om muligheden for at...