MicrosoftTeams-image (3)

Islændingen, der er født i Horsens, klar til debut i Gigantium på fredag

25-årige Olafur Gustafsson er proto-typen på den islandske håndboldkultur, der gør, at den lille ø med ca. 300.000 indbyggere har spillere i mange af de europæiske topklubber og klarer sig i toppen med landsholdet, nemlig med hård  træning, fight, vilje og stolthed for fædrelandet.

Olafur Gustafsson spillede i barndomsklubben, FH Hafnarfjördur i Reykjavik, indtil for to år siden, da Flensburg-Handewitt hentede ham til klubben. Han bragede igennem på det stærke tyske hold, spillede meget og udviklede sit spil. Han oplevede i sidste sæson sin hidtil største triumf som håndboldspiller, nemlig at vinde Champions League.

De 100 kilo fordelt på 1,98 m sætter sit fysiske præg på træningen i Aalborg Håndbold og på spillet fra positionen som venstre back. Han har været på de islandske ungdomslandshold op gennem årene, og han er p.t. noteret for 22 A-landskampe.

– Jeg er født i Horsens, fordi begge mine forældre studerede i byen. Vi flyttede til Island, da jeg var ca. et år, så jeg lærte ikke at tale dansk. Jeg forstår dansk og er ved at få det danske genopfrisket, efter at jeg nu i to år har øvet mig på at lære tysk, siger Olafur Gustafsson.

– Jeg begyndte at spille håndbold som seks-årig, men vi var ikke ret mange drenge, der spillede. Så når det islandske landshold klarer sig så godt, så er det ikke, fordi at alle islændinge  spiller håndbold. Det skyldes i stedet mentaliteten, at vi kæmper for vort fædreland, stolthed, fight og vi giver aldrig op, siger Olafur Gustafsson, der håndboldmæssigt voksede op sammen med blandt andre Aron Palmarsson, THW Kiels stjernespiller.

– Jeg er glad  for at være kommet til Aalborg. Det er en god klub med flotte faciliteter, og jeg er faldet godt til i byen. Vi er flere nye spillere på holdet, og det tager tid, inden sammenspillet sidder lige i øjet, men jeg er ikke  i tvivl om, at vi er klar til at spille med om titlerne, når vi bliver spillet sammen, siger Olafur Gustafsson, der er klar til at debutere i Gigantium fredag kl. 20.00, når vi møder de danske mestre fra KIF Kolding København i Sport 24 Super Cup.
 
 
 

BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...

Håndbold i verdensklasse