MicrosoftTeams-image (3)

Islandsk mur stoppede Aalborg Håndbold i Frankrig

En velspillende Viktor Hallgrimsson i Nantes-målet stod i vejen for Aalborg Håndbold, da man torsdag aften tabte 35-28 på udebane i Machineseeker EHF Champions League.

Trods ønsker om det modsatte fik man for fjerde opgør i træk en dårlig start på kampen.

Fire store afbrændere på islandske Viktor Hallgrimson i Nantes-målet og en tidlig udvisning til Aalborg Håndbold satte tonen for første halvleg, hvor værterne tog en hurtig føring på 5-1 efter fem minutter.

Islandske Hallgrimson gav gang på gang svære arbejdsbetingelser i angrebet for Stefan Madsens mandskab. I modsatte ende viste hjemmeholdet til gengæld stor træfsikkerhed og efter 10 minutter var franskmændene i front med 7-3.

Ganske som i den omvendte kamp i Aalborg for otte dage siden var det især i defensiven man havde svært ved at få greb om kampen. Gang på gang spillede et bevægeligt Nantes-mandskab sig igennem til store afslutningsmuligheder, og første halvleg udviklede sig hurtigt til et sandt uvejr for Aalborg-mandskabet.

Ondt blev til værre da Lukas Sandell efter godt et kvarter måtte indkassere et rødt kort, og da man efterfølgende var i undertal for tredje gang, blev den franske turbopedal trykket i bund og føringen øget til 13-5.

En opblomstring i forsvaret, krydret med gode redninger fra Mikael Aggefors, kastede en række hurtige reduceringer af sig og tændte et lille lys i mørket.

Flere gange var man tæt på at indsnævre føringen til blot tre mål, men islandske Hallgrimson agerede atter levende plankeværk i Nantes-målet, og i stedet kunne værterne gå til pausen oppe med seks scoringer ved stillingen 18-12.

Fra anden halvlegs start var hjemmeholdet tilbage i højt gear, mens den nordjyske defensiv ofte kom et halvt skridt bagefter.

I modsatte ende lykkedes man dog igen med at spille sig til store chancer og holde snor i Nantes-mandskabet, men den islandske mur i målet stod ofte i vejen for de vigtige reduceringer, som var påkrævet for at skabe spænding om kampens udfald.

Stille og roligt fik man dog kæmpet sig tilbage i opgøret, og da Sebastian Barthold med et lille kvarter tilbage hamrede sin anden scoring i træk i nettet, var den franske føring reduceret til blot fire mål.

Igen-igen leverede Viktor Hallgrimsson en moralsk mavepuster, da han på en flot dobbeltredning fra Sebastian Barthold brød en god nordjysk stime.

Et aggressivt Aalborg-mandskab gik dog ind til de sidste 10 minutter blot nede med tre mål, men i de afgørende situationer, hvor man havde mulighed for at komme helt tæt på hjemmeholdet, kostede brændte afslutninger og boldtab i 7-mod-6 overtal dyrt.

Andreas Flodman leverede fire scoringer fra højrefløjen i forsøget på at følge med Nantes i slutfasen, men det var ikke nok til at forhindre værterne i at tage den endelige sejr på 35-28.

Trods nederlaget holder man fortsat fast i fjerdepladsen i gruppe B i Machineseeker EHF Champions League, hvor netop HBC Nantes på tredjepladsen dog har et forspring på fem point.

Næste europæiske udfordring bliver puljens førerhold fra Barca på udebane om en uge.

Inden da går turen søndag til Lemvig-Thyborøn i den hjemlige HTH Herreliga. 

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

HBC Nantes-Aalborg Håndbold 35-28 (18-12)

Stillinger undervejs

10’ 7-3, 20’ 13-6, 30’ 18-12, 40’ 24-18, 50’ 27-24, 60’ 35-28

Målscorere Aalborg Håndbold

Mads Hoxer 5, Mikkel Hansen 4, Sebastian Barthold 4, Aron Pálmarsson 4, Andreas Flodman 4, Felix Claar 3, Kristian Bjørnsen 2, Benjamin Jacobsen 2

Målscorere HBC Nantes

Alexandre Cavalcanti 6, Thibaud Briet 5, Jérémy Toto 5, Valero Rivera 4, Jorge Maqueda 4, Kauldi Odriozola 2, Lucas De La Breteche 2, Rok Ovnicek 2, Linus Persson 2, Théo Monar 1, Baptiste Damatrin-Bertrand 1, Pedro Portela 1

2-minutters udvisninger

HBC Nantes: 4

Aalborg Håndbold: 2

Rødt kort

HBC Nantes: ingen

Aalborg Håndbold: Lukas Sandell

5.902 tilskuere i H Arena, Nantes

Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....
vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp hvor Thomas Arnoldsen ser frem til mødet med sine tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske OTP...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...

Håndbold i verdensklasse