pokal header web

Jannick Green: Knald eller fald kamp

Photo credits: PSG PHOTO

I en tæt pulje spår den tidligere Aalborg-målmand kampen til at blive en knald eller fald-kamp for både Aalborg og PSG i jagten på en top 2-placering.

På målmanden Jannick Greens flotte håndbold-cv er blandt andet dansk mester med AaB Håndbold/Aalborg Håndbold i 2010. Kæmpet hjem mod Kolding i Gigantium Isarena i en forrygende tredje finalekamp. Senere er der kommet mange flere titler på den nu 35-årige vestjydes liste over karrierens meritter.

På torsdag træder Jannick Green igen ind på arenaen i Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, som ankermand i målet for mægtige Paris Saint-Germain Handball – i et makkerskab med en anden tidligere Aalborg Håndbold-keeper, svenskeren Andreas Palicka, der passede Aalborg-målet i sæsonen 2015-2016.

Klar til en meget vigtig kamp for begge hold:
– Som resultaterne i puljen har udviklet sig, er alle kampe knald eller fald-kampe for både os og Aalborg Håndbold i forhold til at slutte på en af de to første pladser, der giver direkte adgang til kvartfinalerne, siger Jannick Green fra hjemmet i 16. arrondissement i Paris, hvor han og familien bor på andet år efter skiftet i sommeren 2022 – efter otte sæsoner i SC Magdeburg.

– Vi har sat os selv under pres ved kun at få et point ud af fire mulige i kampene mod Kolstad, så vi skal vinde i Aalborg, hvis vi skal blive blandt de to første i puljen. Ud over at blive fransk mester igen, er vores store mål Final4 i Champions League og ikke mindst at vinde den. Noget, der endnu ikke er lykkedes for klubben, siger Jannick Green, der sammen med holdkammeraterne må erkende, at der ikke er kommet sejre på kontoen i de seneste fire CL-kampe. En historisk dårlig stime for Paris-holdet.

Det er anden sæson, danskeren vogter målet i PSG sammen med Palicka. De kom samtidigt til klubben i 2022 og har begge forlænget til 2025.

– Set over en hel sæson deler vi spilletiden imellem os, når vi samtidig skal tage hensyn til små-skavanker som spillere i vores alder får i løbet af en sæson. Hvis den ene af os er inde i en god stime, så er det ham, der spiller.

I 2025 har Jannick Green været 11 år i udlandet. Lemvig-knægten kom til Aalborg i 2008 og skiftede efter tre sæsoner til Bjerringbro-Silkeborg. I 2014 gik turen til SC Magdeburg, hvor han spillede i otte sæsoner. 36 år i 2025 – og hvad så?

– Jeg føler selv, at jeg har mange år i mig endnu som spiller på topplan. I dag bliver kontrakterne indgået i god tid, så jeg regner med, at jeg og PSG skal se hinanden i øjnene i sommeren 2024 for at afgøre, om vi skal forlænge aftalen ud over 2025. Jeg og familien er klar til mere her i Paris, men jeg vil også gerne hjem til Danmark og spille i nogle år, før karrieren slutter.

Familien tæller fru Ditte samt børnene Olivia på 12 år og Sofus på ni år.
– Efter at have lært at tale flydende tysk i Magdeburg, går børnene nu på en international skole i Paris, hvor det hele foregår på engelsk og fransk. Det var hårdt for dem i begyndelsen, men nu går det godt og dejligt at have børn, der allerede mestrer tysk, engelsk, fransk og dansk. Ditte læser business coaching på fjernstudie i København, hvor hun er ca. to dage hver måned. Resten foregår her fra Paris.

Ud over det danske mesterskab i Aalborg i 2020, er Jannick Green tysk mester med Magdeburg i 2022 og fransk mester med Paris i 2023. Han vandt OL i 2016, VM i 2019, vandt European League med Magdeburg i 2021 og Super Globe med Magdeburg i både 2021 og 2022. CV’et tæller desuden 139 A-landskampe på 15 år – fra debut i oktober 2007 til seneste landskamp i oktober 2022.

– Jeg har fortsat ambitioner om at spille på landsholdet. Konkurrencen er meget hård i øjeblikket, og jeg er pt. ikke inde i billedet, men Nikolaj Jacobsen er altid velkommen til at ringe, hvis han får brug for mig. Jeg er klar, siger Jannick Green, der netop som målmand har en kompetent øverste chef for klubben i Paris, nemlig Thierry Omeyer – og ved hans side sidder Daniel Narcisse, også tidligere storspiller.  

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse