MicrosoftTeams-image (3)

Jannick Green: Specielt at møde sin tidligere klub

Der er gensyn med tre kendte danske profiler, når vi søndag kl. 17.00 møder mægtige SC Magdeburg i GETEC Arena i første kamp i gruppespillet i EHF Cuppen. Michael Damgaard, landsholdsspiller, tidligere Team Tvis Holstebro, Jacob Bagersted, Aalborg Håndbold – 2011-2014 og Jannick Green, AaB Håndbold og Aalborg Håndbold 2008-2011.

– Det bliver skønt at møde Aalborg Håndbold, siger Jannick Green, 27 år,  til SC Magdeburgs hjemmeside. Men søndag er det en hjemmekamp. Det bliver helt anderledes, når vi skal spille i Aalborg lørdag 19. marts. Aalborg Håndbold har et meget ungt mandskab med mange gode spillere, men de har været meget svingende i denne sæson. Men vi skal passe på, for vi har selv haft en svingende sæson, så vi skal koncentrere os om vores eget spil og sikre os den vigtige sejr i første hjemmekamp i gruppespillet. Vi har selv store udfordringer i vores spil, som vi bl.a. så i nederlaget til Leipzig i onsdags.

De udfordringer, Jannick Green hentyder til, er spillet over hele sæsonen, hvor det ikke er lykkedes at leve op til sidste sæsons flotte placering i toppen. Holdet er p.t. på 10.-pladsen i Bundesligaen, og de dårlige resultater førte før jul til fyringen af den islandske træner, Geir Sveinsson. Han er afløst af en af klubbens egne, den tidligere spiller Bennet Wiegert.

Holdet har i denne sæson haft store skadesproblemer på højre backen med Jure Natek og Andreas Rojewski. Den stærke serbiske landsholdsspiller Nemaja Zelenovic og Jens Schongarth er hentet ind i sæsonens løb, og Zelonovic er nu blandt topscorerne sammen med de  lynhurtige og meget rutinerede fløjspillere, Yves Grafenhorst og østrigeren Robert Weber, der er holdets suveræne topscorer, bl.a. fordi han scorer på mange straffekast.

Bagersted har den 2,10 meter høje nykårede tyske europamester, Finn Lemke, som makker i midterforsvaret, og sloveneren Marko Bezjak styrer angrebsspillet sammen med rutinerede Michael Hass.

SC Magdeburg er en traditionsklub med pokalskabet godt fyldt op – ikke mindst fra DDR-tiden. Holdet vandt 10 DDR-mesterskaber og fem pokaltitler i perioden 1970-1991. Siden genforeningen er klubben blevet tysk mester i 2001 og triumferede ved at vinde Champions League i 2002. Desuden har holdet vundet EHF Cuppen tre gange.

Cheftræner Jesper Jensen tøver ikke med at tildele Magdeburg favoritværdigheden.

-Magdeburg er et hold i toppen af tysk håndbold og er bedre end den nuværende placering, siger Jesper Jensen. Holdet har mange store profiler med international erfaring, og de vil gøre alt for ikke at tabe to kampe i træk på egen bane. Det er dem, der har presset på sig, mens vi skal spille frit og tage chancerne, når og hvis de byder sig, siger Jesper Jensen.

Santander CUP kvartfinale Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold Foto: Henrik Hansen

Stefan: Vi har ikke opnået noget som helst endnu

Cheftræner Stefan Madsen forventer en spændende kamp, når det søndag aften gælder Mors-Thy Håndbold på udebane til fjerde slutspilskamp. Starten på slutspillet har været endog rigtig god for Aalborg Håndbold,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-BSH  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...

Håndbold i verdensklasse