MicrosoftTeams-image (3)

Jesper Nielsen vil genstarte karrieren

 
Hvis godt begyndt er halvt fuldendt, vil Aalborg Håndbold få stor glæde af vores nye svenske stregspiller Jesper Nielsen, der bl.a. har brilleret med otte træffere i testkampen forleden mod Skanderborg Aarhus Håndbold.
 
– I en ny klub er det ekstra vigtigt at markere sig fra starten, og jeg nyder at være meget i aktion, efter at jeg ikke spillede så meget i min sidste sæson i Rhein-Neckar Löwen, siger Jesper Nielsen, der har døjet en del med skader, siden han i 2018 opnåede et af karrierens højdepunkter med EM-sølv og kåring som turneringens bedste stregspiller.
 
Ved VM i Danmark/Tyskland i 2019 måtte han rejse hjem på grund af en lyskeskade, og ved EM i Sverige i 2020 fik han problemer med skulderen og måtte efterfølgende opereres.
 
– Jeg lå stille i 11 måneder og takkede nej til VM i Egypten i januar 2021. Siden har der ikke været bud efter mig til landsholdet, men nu er jeg i fuld vigør igen og har på ingen måde opgivet at komme tilbage, lyder det fra Jesper Nielsen, der er noteret for 110 landskampe og 143 mål med deltagelse i syv mesterskabsslutrunder undervejs.
 
Klubmæssigt er karrieren gået via Sävehof (2008-2013), Füchse Berlin (2013-2016), Paris Saint-Germain (2016-2018 som holdkammerat med bl.a. Henrik Møllgaard) og Rhein-Neckar Löwen (2018-2021), og udbyttet har bl.a. været tre svenske mesterskaber med Sävehof, en tysk pokaltriumf, EHF Cup-trofæet og IHF Super Globe-titlen med Füchse Berlin samt to franske mesterskaber. I Paris Saint-Germain kom han også i Champions League-finalen 2017, men holdet måtte bøje sig for Vardar.
 
Hvad er dit mål med Aalborg Håndbold?
– At vi vinder det, vi stiller op i! Jeg har stor respekt for Henrik Møllgaards friske melding om, at man gik efter at vinde Champions League, og selv om mange nok ikke tog det alvorligt dengang, er det i min optik vigtigt, at vi stiler højt.
 
Hvad er forskellen på Aalborg Håndbold og dine tidligere klubber?
– Vi dækker mere op som et hold og aftaler, hvad vi skal gøre i bestemte situationer. I angrebet snakker vi mere om detaljer. Og så løber vi mere kontra. I mine øjne er det altsammen positivt.
 
Hvilken rolle forventer du?
– Jeg vil gerne spille så meget som muligt i både forsvar og angreb, men vi er tre rigtig gode stregspillere, som har forskellige kompetencer. Det ser jeg som et stort plus både for holdet og den enkelte spiller, fordi det er sundt med konkurrence, og fordi vi skal spille så mange kampe.
 
Hvornår begyndte du at spille håndbold?
– Som 11-årig i Norrköping. Forinden havde jeg spillet fodbold og bordtennis, men håndbold blev hurtigt min favoritsport, blandt andet fordi jeg kunne udnytte min størrelse. I starten spillede jeg venstre back, og først som 16-årig kom jeg ind på stregen. Det var også i den periode, jeg kom på håndboldskole i Göteborg og spillede tre sæsoner for Warta.
 
Hvad er dine stærkeste sider?
– Jeg ser mig selv som en ganske allround spiller.
 
Og dine svage sider – hvis der er nogen?
– Jeg kan godt bruge lidt mere styrke, så mine screeninger bliver mere effektive. Et par kilo mere på kroppen kunne nok hjælpe, skæmter Jesper Nielsen, der rager godt i vejret med sine præcis to meter, mens den aktuelle vægt viser 104,5 kg.
 
Hvor længe forventer du at spille?
– Jeg fylder 32 i september og må hen ad vejen se, hvordan kroppen reagerer, men lige nu er spillelysten stor, og jeg håber ikke, at jeg har skrevet min sidste kontrakt.
 
Jesper Nielsen har kontrakt med Aalborg Håndbold til 2024, og sammen med fru Kim, Sigge på seks år og Falke på knap to år er han rykket ind i et rækkehus i Gl. Hasseris.
 
– Det har været hårdt at pakke ind og pakke ud, men vi har fået stor hjælp af klubben og trives allerede i Aalborg, så det tegner lovende på alle fronter.
 

20231123_Veszprem-Celje_17_Lukas_Sandell

Værd at vide om Telekom Veszprém HC

Bliv klogere på torsdagens ungarske modstander i Champions League kvartfinalen. Vidste du således at… Telekom Veszprém besejrede i fredags på hjemmebane den mangeårige ærkerival Pick Szeged 36-27 i topopgøret i...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...

Håndbold i verdensklasse