pokaler_header_new

Jesper Nielsen vil genstarte karrieren

 
Hvis godt begyndt er halvt fuldendt, vil Aalborg Håndbold få stor glæde af vores nye svenske stregspiller Jesper Nielsen, der bl.a. har brilleret med otte træffere i testkampen forleden mod Skanderborg Aarhus Håndbold.
 
– I en ny klub er det ekstra vigtigt at markere sig fra starten, og jeg nyder at være meget i aktion, efter at jeg ikke spillede så meget i min sidste sæson i Rhein-Neckar Löwen, siger Jesper Nielsen, der har døjet en del med skader, siden han i 2018 opnåede et af karrierens højdepunkter med EM-sølv og kåring som turneringens bedste stregspiller.
 
Ved VM i Danmark/Tyskland i 2019 måtte han rejse hjem på grund af en lyskeskade, og ved EM i Sverige i 2020 fik han problemer med skulderen og måtte efterfølgende opereres.
 
– Jeg lå stille i 11 måneder og takkede nej til VM i Egypten i januar 2021. Siden har der ikke været bud efter mig til landsholdet, men nu er jeg i fuld vigør igen og har på ingen måde opgivet at komme tilbage, lyder det fra Jesper Nielsen, der er noteret for 110 landskampe og 143 mål med deltagelse i syv mesterskabsslutrunder undervejs.
 
Klubmæssigt er karrieren gået via Sävehof (2008-2013), Füchse Berlin (2013-2016), Paris Saint-Germain (2016-2018 som holdkammerat med bl.a. Henrik Møllgaard) og Rhein-Neckar Löwen (2018-2021), og udbyttet har bl.a. været tre svenske mesterskaber med Sävehof, en tysk pokaltriumf, EHF Cup-trofæet og IHF Super Globe-titlen med Füchse Berlin samt to franske mesterskaber. I Paris Saint-Germain kom han også i Champions League-finalen 2017, men holdet måtte bøje sig for Vardar.
 
Hvad er dit mål med Aalborg Håndbold?
– At vi vinder det, vi stiller op i! Jeg har stor respekt for Henrik Møllgaards friske melding om, at man gik efter at vinde Champions League, og selv om mange nok ikke tog det alvorligt dengang, er det i min optik vigtigt, at vi stiler højt.
 
Hvad er forskellen på Aalborg Håndbold og dine tidligere klubber?
– Vi dækker mere op som et hold og aftaler, hvad vi skal gøre i bestemte situationer. I angrebet snakker vi mere om detaljer. Og så løber vi mere kontra. I mine øjne er det altsammen positivt.
 
Hvilken rolle forventer du?
– Jeg vil gerne spille så meget som muligt i både forsvar og angreb, men vi er tre rigtig gode stregspillere, som har forskellige kompetencer. Det ser jeg som et stort plus både for holdet og den enkelte spiller, fordi det er sundt med konkurrence, og fordi vi skal spille så mange kampe.
 
Hvornår begyndte du at spille håndbold?
– Som 11-årig i Norrköping. Forinden havde jeg spillet fodbold og bordtennis, men håndbold blev hurtigt min favoritsport, blandt andet fordi jeg kunne udnytte min størrelse. I starten spillede jeg venstre back, og først som 16-årig kom jeg ind på stregen. Det var også i den periode, jeg kom på håndboldskole i Göteborg og spillede tre sæsoner for Warta.
 
Hvad er dine stærkeste sider?
– Jeg ser mig selv som en ganske allround spiller.
 
Og dine svage sider – hvis der er nogen?
– Jeg kan godt bruge lidt mere styrke, så mine screeninger bliver mere effektive. Et par kilo mere på kroppen kunne nok hjælpe, skæmter Jesper Nielsen, der rager godt i vejret med sine præcis to meter, mens den aktuelle vægt viser 104,5 kg.
 
Hvor længe forventer du at spille?
– Jeg fylder 32 i september og må hen ad vejen se, hvordan kroppen reagerer, men lige nu er spillelysten stor, og jeg håber ikke, at jeg har skrevet min sidste kontrakt.
 
Jesper Nielsen har kontrakt med Aalborg Håndbold til 2024, og sammen med fru Kim, Sigge på seks år og Falke på knap to år er han rykket ind i et rækkehus i Gl. Hasseris.
 
– Det har været hårdt at pakke ind og pakke ud, men vi har fået stor hjælp af klubben og trives allerede i Aalborg, så det tegner lovende på alle fronter.
 

rene-skud-sparekassen.jpg

Forberedelserne fortsætter: Onsdag aften møder vi Kolstad

Lørdag indledte vi sæsonen med en testkamp mod Mors-Thy Håndbold, og onsdag aften venter næste kamp i forberedelserne mod den kommende sæson. Her kommer norske Kolstad Håndball på besøg i...
fælles-finale-

Alle billetter revet væk til spillerpræsentation 

Samtlige 2.000 pladser til årets spillerpræsentation 22. august bliver udfyldt.  På mindre end to døgn er de i alt 2.000 gratis adgangstegn til årets spillerpræsentation i Sparekassen Danmark Arena blevet...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg
Aalborg Håndbold-THW Kiel Foto: Henrik Hansen

Voldsom interesse for årets spillerpræsentation

Flere end 1.600 fans har allerede afhentet billet til arrangementet 22. august. I alt kun plads til 2.000 deltagere. Da Aalborg Håndbold mandag kunne melde ud om muligheden for at...