MicrosoftTeams-image (3)

Jonas Samuelsson: Faldet godt til i Aalborg

29-årige Jonas Samuelsson er ny mand i Aalborg-trøjen, og vores nye svensker kommer til at danne makkerpar med Mark Strandgaard på højre fløj.

De seneste 2½ sæson har Jonas tørnet ud for Skanderborg Håndbold, og han har nu skiftet postnummer 8660 ud med 9000 – og den udskiftning er gået som smurt for ham og kæresten, Sofia.

– Vi har kommet på plads i en lejlighed i midtbyen, og min kæreste har også fået job i byen – så vi er allerede faldet rigtig godt til. Aalborg er en rigtig dejlig by med havnen og mange cafeer, og jeg er helt sikker på, vi kommer til at synes om det her, siger Jonas Samuelsson.

Jonas har haft hele sin håndboldopvækst i svenske Skövde, inden han i 2015 skiftede til dansk håndbold og i første omgang SønderjyskE. Og han mærkede fra start forskellen på ligahåndbold i Danmark kontra Sverige.

– Den største forskel er, at man træner meget mere i Danmark. Spillerne er væsentlig stærkere fysisk, og i Sverige er der mange unge spillere, mens der i Danmark er flere spillere med mere rutine og erfaring. Desuden er der også en lille kulturforskel – i Danmark kan man godt snuppe en øl i bussen efter kampene engang imellem, det var jeg ikke vant til fra Sverige, siger han med et stort smil på læben.

Vores nye svenske fløjspiller er en af seks nytilkomne spillere, og udskiftningen på holdet har hjulpet Jonas med at finde fodfæste i klubben.

– De sidste måneder har jeg virkelig glædet mig til at komme i gang i Aalborg Håndbold. Nu er vi jo seks nye på holdet, og det har helt sikkert gjort det nemmere at falde til, og det har været med til at give mig en rigtig positiv start.

Sidste år fik Jonas sin debut på det svenske landshold, men han har stadig store ambitioner om fortsat at udvikle sig, og det var en af faktorerne i valget af Aalborg Håndbold.

– Det er en topklub, der vil vinde titler, og det er derfor, jeg valgte klubben – jeg vil vinde noget. Det er et skridt op, og jeg tror samtidigt, at jeg har gode muligheder for at udvikle mig som håndboldspiller i Aalborg.

Efter flere ugers opstart ser han frem til, at det snart bliver alvor, og særligt én ting glæder han sig ekstra meget til.

– Hvis jeg skal pege på en ting, bliver det at spille EHF Champions League – forhåbentlig med mange tilskuere på plads i Jutlander Bank Arena. Men jeg glæder mig bare til for alvor at komme i gang og bidrage med mine kvaliteter, så jeg kan hjælpe holdet i jagten på at indfri vores mål, slutter Jonas Samuelsson.
 

vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp som Thomas Arnoldsen i sær ser frem til mod sin tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Forrygende comeback sikrer to vitale point

Et truende nederlag blev på flot fight vendt til sejr på 31-26 over de ungarske mestre fra OTP Bank Pick Szeged. Tre dage efter finalen i Santander Final4 ventede onsdag...

Håndbold i verdensklasse