MicrosoftTeams-image (3)

Koldblodig indsats gav fornemt europæisk udlæg

Aalborg Håndbold viste stor styrke, da man onsdag aften på udebane sejrede 34-31 over polske Industria Kielce.

På en af de sværeste udebaner i europæisk håndbold skulle Aalborg Håndbold onsdag aften forsøge, for første gang nogensinde, at tage point mod de regerende vicemestre i EHF Champions League fra Industria Kielce.

Opgøret fik en fin start set med Aalborg-briller, i det man efter seks minutter var i front med 3-1. På dette tidspunkt havde Niklas Landin allerede snuppet et straffekast og leveret et par fine redninger.

Desværre måtte Aleks Vlah kort efter tage imod kampens første udvisning, efterfulgt af en straffekastscoring af værternes Igor Karacic.

Kort efter var Kielce atter på omgangshøjde og holdene skiftes til at score frem til stillingen 6-6, hvor det franske dommerpar vurderede, at det var René Antonsens tur til at tage plads på bænken i to minutter. Undertallet til trods fik Mikkel Hansen med to ubesvarede scoringer øget føringen til 8-6

Kielces høje tempo i angrebet betød desværre, at man flere gange måtte begå straffekast, muligheder som polakkerne ikke var sene til at udnytte.

Til trods for tempoet var der god ro over det aalborgensiske spil gennem hele kampen, og på intet tidspunkt blev der stresset eller begået uprovokerede fejl. Samtidig var Landin i målet ikke blot en vigtig sidste skanse, men også vigtig i kontraspillet, hvor gode redninger eller misbrugte skud lynhurtigt blev fulgt op af afleveringer, der med stort overblik blev sendt i dybden til blandt andet Sebastian Barthold, der midtvejs i perioden kunne score i tomt net.

Som halvlegen skred frem, fik Stefan Madsens tropper opbygget en mindre føring som man holdt godt fat i. Løbende var man i front med både to og tre scoringer, og hjemmeholdet blev gradvist mere og mere frustreret.

Uden den skadede Andreas Wolff i målet måtte polakkerne således se Aalborg Håndbold tage en fuldt fortjent 18-15 føring ved pausen.

Anden halvleg blev indledt fint, men efter i to omgange at have øget føringen til fire mål, fik Kielce først indsnævret til to scoringer, inden Mads Hoxer måtte gå tidligt i bad med et direkte rødt kort, da han via et hændeligt uheld ramte Kielce-stregspiller Karalek i ansigtet med et slag.

Nu kom der for alvor pres på nordjyderne fra tilskuerpladserne, men igen viste man stor koldblodighed og via en solid defensiv, samt Lukas Nilssons raketarm og Simon Halds snilde blev firemåls-føringen reetableret ved stillingen 24-20.

Hjemmeholdet, der normalt spiller i et hæsblæsende tempo, fik denne aften en smag af egen medicin, da Aalborg Håndbold flere gange havde succes med hurtige opgiverkast og scoringer til følge. Flere gange måtte Kielce-spillerne bruge lange angreb på at komme til scoring, blot for kort efter at se Aalborg Håndbold score igen i modsatte ende.

Med mindre end 13 minutter tilbage af opgøret blev hjemmeholdets træner Talant Dujshebaev tvunget til at tage timeout, i et forsøg på at ændre slagets gang og det mønster som Kielce-mandskabet denne aften var fanget i. Lige lidt hjalp det dog, da Martin Larsen straks efter timeouten klappede kuglen i kassen til dansk føring på 29-25.

Kielce er notorisk et hold der altid spiller til sidste fløjt, så da Aleks Vlah med mindre end 10 minutter igen måtte tage imod Aalborg Håndbolds femte udvisning i kampen, frygtede man at en nervepirrende afslutning var i vente.

Derfor var det ikke overraskende, at polakkerne i slutfasen skruede voldsomt op for både tempo og aggressivitet, i et forsøg på at stresse og fremprovokere fejl fra de rødklædte gæster.

Den mission lykkedes, da hjemmeholdet trods en Aalborg-timeout kunne reducere til 31-30 med fem minutter tilbage.

Tættere på kom Kielce dog ikke denne aften, da en stærkt spillende Aleks Vlah i samarbejde med Mikkel Hansen, leverede to scoringer i træk, vel at mærke uden at den stærke Aalborg-defensiv havde lukket mål ind i modsatte ende.

I stedet kunne Hansen og Landin lukke ballet, da førstnævnte scorede til 34-31 på straffekast, inden Landin snuppede kampens sidste polske afslutning og sikrede en fornem skalp til Aalborg Håndbold, der med sejren fik den perfekte start på sæsonens Machineseeker EHF Champions League.

Lørdag gælder det en ny kamp på udebane, denne gang i den hjemlige Herreligaen mod SønderjyskE.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League 1. spillerunde

Industria Kielce – Aalborg Håndbold 31-34 (15-18)

Stillinger undervejs

10’ 3-4, 20’ 9-10, 30’ 15-18, 40’ 20-23, 50’ 26-30, 60’ 31-34

Målscorere Aalborg Håndbold

Mikkel Hansen 7, Lukas Nilsson 6, Mads Hoxer 5, Aleks Vlah 5, Simon Hald 4, Sebastian Barthold 3, Kristian Bjørnsen 2, Jack Thurin 1, Martin Larsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 25%

Fabian Norsten – 0%

Målscorere Industria Kielce

Szymon Sicko 10, Igor Karacic 6, Alex Dujshebaev 5, Artsem Karalek 4, Daniel Dujshebaev 2, Arkadiusz Moryto 2, Dylan Nahi 2

Redningsprocenter Industria Kielce

Milosz Walach – 17%

Nikodem Blazejewski – 0%

2-minutters udvisninger

Industria Kielce: 2

Aalborg Håndbold: 5

Rødt kort

Industria Kielce: ingen

Aalborg Håndbold: Mads Hoxer

3..800 tilskuere i Hala Legionow, Kielce

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...
arena-veszprem

Flyv med os til kvartfinalen i Veszprém!

Kom med Aalborg Håndbold og Rejsechefen til Champions League kvartfinalen i Veszprém! Nu har du mulighed for at rejse med holdet med privatfly til den vigtige kvartfinale i Veszprém. Afrejse...

Håndbold i verdensklasse