pokal header web

Kvartfinaleklar efter vanvittigt drama!

Der var drama og spænding til allersidste sekund i aftenens EHF Champions League 1/8-finale mod Porto. Med en sejr på 27-24 efter 60 vanvittige intense minutter sikrede vi os en historisk plads i CL-kvartfinalen.

Efter nederlag på 29-32 i Porto var vi tvunget ud over stepperne for at jagte minimum en tremåls-sejr og dermed videre avancement. Det lykkedes lige akkurat efter en fuldstændig formidabel fight af drengene, og vi er dermed klar til den første EHF Champions League kvartfinale i klubbens historie på reglen om flest scorede mål på udebane.

Mens vi forsøgte at skrue tempoet i vejret fra kampens åbning, så forsøgte gæsterne det stik modsatte.

Porto trak alt tempo ud af kampen, og de spillede langsomme og tålmodige angreb. Vi stod godt imod, og med en velspillende Simon Gade i målet holdte vi gæsterne fint fra fadet.

En flyvende målmand var dog desværre også på plads i den anden ende. Vi spillede os frem til fine chancer men manglede kvalitet i afslutningerne, og Nikola Mitrevski lukkede ned i Porto-buret.

Efter ti minutter havde vi således kun scoret et enkelt mål, og gæsterne var derfor i front 1-3.

Langsomt fik vi dog lidt bedre hul på bylden, og efter en utrolig tæt og lavt scorende første halvleg gik vi til pause foran 10-9.

Anden halvleg fortsatte med at være uhyre tæt. Begge mandskaber spillede i store perioder 7 mod 6 i anden halvleg, og det var en ægte herrefight med enorm intensitet.

Med ti minutter tilbage af opgøret spillede vi os til vores første tomåls-føring. Det varede dog kortvarigt, inden gæsterne udlignende igen få minutter senere.

Men drengene gav ikke op og leverede en forbilledlig fight i samtlige 60 minutter – og det skulle vise sig at give pote.

Med fire minutter tilbage smed en uhyre veloplagt Felix Claar sin sjette scoring i mål til føring på 25-23, og angrebet efter leverede han sin femte assist, og Mark Strandgaard bragte os på 26-23 – og dermed den magiske tremåls-føring for første gang i kampen.

Det efterfølgende angreb førte til Porto-straffe. Mikael Aggefors kom på mål, og han holdte sig ikke tilbage for målmandskollegaen. Vores svenske keeper lukkede nemlig af for forsøget.

Gæsterne fik dog i næste angreb reduceret til 26-24, inden Magnus Saugstrup med et minut tilbage igen sendte os på kvartfinale-kurs.

Porto satte et sidste tålmodigt angreb op, men med ti sekunder igen forcerede Simon Gade en forbier fra portugiserne, og bolden var dermed på vores hænder.

Vi kunne sikkert spille de sidste sekunder af uret, og så kunne jublen ellers bryde ud! En fuldstændig fænomenal holdindsats i en utrolig dramatisk og intens affære – og det var på mange måder en vanvittig og ekstrem medrivende kamp, hvor vi formåede at holde hovedet koldt. 

Den flotte pragtpræstation af drengene sikrer os altså vores første kvartfinaleplads i EHF Champions League nogensinde. Modstanderen bliver tyske SG Flensburg-Handewitt, og de to kampe om en plads i EHF Final4 vil blive afviklet medio maj.

Inden da gælder det slutspillet i den hjemlige HTH Herreliga. Det starter på søndag, hvor vi møder Skanderborg på udebane.

Matchfacts

Aalborg Håndbold målscorere:
Felix Claar 6, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 4, Henrik Møllgaard 4, Buster Juul 3, Benjamin Jakobsen 2, Simon Gade 1, Nikolaj Læsø 1, Mads Christiansen 1, Sebastian Barthold 1.

FC Porto målscorere:
Victor Iturizza 6, Rui Silva 4, Antonio Areia 4, Andre Gomes 3, Fabio Magalhaes 3, Daymaro Salina 3, Diogo Branquinho 1.

Udvisninger:

Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.
FC Porto: 2 x 2 min.
 
Redninger:

Simon Gade: 15/38 (39 %)
Mikael Aggefors: 1/1 (100 %)
 
Nikola Mitrevski: 15/42 (36 %)
Márton Szekely: 0/1
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse