pokal header web

Læsø: Jeg vil udvikle mig yderligere

Sidste sæsons ligatopscorer Nikolaj Læsø er den næste i rækken af nytilkomne spillere, som vi vil sætte fokus på i opstarten frem mod en ny spændende sæson.

Den 23-årige bagspiller har de seneste tre sæsoner tørnet ud for Århus Håndbold, hvor han skiftede til fra 1. divisionsklubben Odder.

De seneste måneder har ventetiden været lang for Læsø, og han er glad for nu at være tilbage på halgulvet.

– Det er sindssygt dejligt at komme i gang igen. Det har været en anderledes opstart, end jeg er vant til grundet den lange corona-pause – men jeg synes, vi er kommet godt fra land. Den første uge var forholdsvis rolig for at undgå uventede skader og få en blød start. Sidenhen er vi begyndt med mere normal håndboldtræning, hvor der bliver givet mere gas, så det er dejligt, siger Nikolaj Læsø.

Forud for skiftet har Læsø været spændt på, hvordan han ville falde til, men han føler sig allerede godt tilpas i klubben.

– Det er selvfølgelig en af de ting, man tænker over, når man skifter og skal indgå i et nyt fællesskab. Men jeg er faldet rigtig godt til, og jeg er faktisk overrasket over, hvor nemt det har været. Og det tror jeg gælder for alle os nye – det er en god gruppe. Alle kan med alle, og vi er blevet taget rigtig godt imod.

Sidste sæson bombede Nikolaj Læsø for aarhusianerne og nåede i alt 154 ligamål, og hans skudtrussel er bl.a. en af de kompetencer, som han ser sig selv bidrage med.

– Jeg kommer som skytte, mens jeg samtidigt også kan være med på duelspillet. Jeg har lært meget fra min tid i Århus Håndbold, og jeg er klar til at bidrage med alt, hvad jeg har med i bagagen. Foruden mine kompetencer angrebsmæssigt ser jeg mig også som en stabil forsvarsspiller, der både kan dække som 3er og 2er.

I sin tid hos Århus Håndbold har Læsø lagt lag på i alle sæsoner. Det afspejles bl.a. på topscorerlisten, hvor han i den forgange sæson kravlede helt til tops – samtidigt blev han i sidste sæson også udtaget til DHFs nyligt oprettede udviklingsgruppe for A-landsholdet. Nikolaj Læsø stiller sig dog langt fra tilfreds endnu.

– Min største drøm og personlige mål er at udvikle mig endnu mere, og det var også grunden til, jeg valgte Aalborg Håndbold. Klubben har to rigtig dygtige trænere, som kan være med til at skubbe mig yderligere i den rigtige retning både forsvars- og angrebsmæssigt.

På holdets vegne har han også store ambitioner.

– Jeg er kommet her for at vinde alt, der kan vindes. Med to DM-titler i streg vil vi gå efter det tredje danske mesterskab i træk, mens jeg også har ambitioner om at vinde pokaltitlen med holdet. Så glæder jeg mig også rigtig meget til at prøve mig af i EHF Champions League, som jo er den største turnering – her tror jeg på, vi kan nå langt og håber, at vi kan drille nogle af de helt store undervejs.

Sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt, og det begynder for alvor at krible i fingrene hos Nikolaj Læsø.

– Det har været en rigtig, rigtig lang og uventet pause, og nu glæder jeg mig allermest til at komme i gang med at spille kampene. Jeg ser også frem til at spille i Jutlander Bank Arena. Nu har jeg kun været her som udehold, men der er altid god stemning, og jeg glæder mig til fremover at have fansene på min side, slutter Nikolaj Læsø.
 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse