MicrosoftTeams-image (3)

Landin lukkede af da Aalborg Håndbold storsejrede

Niklas Landin strålede i målet og premierekampen i Herreligaen 2023/2024 blev indledt med en magtdemonstration, da Skjern blev sendt hjem fra Sparekassen Danmark med et nederlag på 38-26.

Ansporet af et medlevende publikum i Sparekassen Danmark Arena blev dagens opgør åbnet i et hæsblæsende tempo, hvor begge mandskaber var med på legen. Det gav en underholdende indledning, hvor Niklas Landin åbnede stærkt med to redninger, mens Simon Hald og Co. skød med skarpt i modsatte ende til en tidlig 5-2 føring efter otte minutter.

Defensivt kom man også godt fra land, og gav dermed bedre arbejdsbetingelser for Landin i målet. Samtidig holdt man generelt gæsterne fra at løbe hurtige kontrastød, så der skulle kæmpes 6-mod-6 for at komme til afslutninger.

Det gav flere gange pote i de første 17 minutter, hvor Skjern blot blev noteret for fem scoringer, heraf tre på straffekast. Dette blev bedst understreget, da Niklas Landin først leverede én redning og derefter sendte bolden i et tomt mål i et Skjern-undertal, blot for at gentage bedriften i det efterfølgende angreb til stor jubel for publikum.

Trods et par misbrugte chancer fra Aleks Vlah var føringen alligevel på fire mål efter 23 minutter, og hvad Vlah denne dag manglede som afslutter leverede han til gengæld som regissør for holdkammeraterne. Dermed tog han fint over for en småsyg Mikkel Hansen, der overværede hele opgøret fra bænken.

Mod slutningen af første halvleg kom først Mads Hoxer og dernæst unge Marinus Munk på banen, og de kunne se et par hurtige reduceringer fra vestjyderne efter tekniske fejl, inden Hoxer selv stemplede ind med to scoringer.

Til trods for en spillemæssigt stærk første halvleg viste måltavlen blot 17-14 ved pausen, og man fornemmede at et opportunistisk Skjern-hold lå på lur, klar til at slå til hvis muligheden bød sig.

Et godt udlæg på anden halvleg, hvor de hvidklædte gæster var i undertal, betød dog at føringen kortvarigt blev øget til 20-15. Herefter fulgte et nyt Skjern-undertal, som finurligt nok endte med at gæsterne indhentede to scoringer.

Var der kortvarigt tvivl om hvorvidt der for alvor ville komme spænding i opgøret, så blev den prompte fejet af gulvet af en velspillende Niklas Landin, der med en håndfuld redninger gav holdkammeraterne det perfekte afsæt til at udbygge føringen til hele 26-18.

Kun Skjerns Lasse Mikkelsen havde denne dag succes med at passere landsholdskeeperen, om end størstedelen af scoringerne kom på straffekast. Alligevel blev Mikkelsen efter 45 minutter noteret for sin niende fuldtræffer, der dog kun reducerede den nordjyske føring til 27-21.

Efter 49 minutter viste måltavlen i Sparekassen Danmark Arena 30-21, men selvom spændingen i opgøret nu var forduftet, var der fortsat god intensitet hos hjemmeholdet, der ikke havde i sinde at tage foden af gaspedalen.  

Hele 12 spillere blev på dagen noteret for scoringer for Aalborg Håndbold, og selvom målvogter Fabian Norsten ikke selv fik scoret, så viste han med seks minutter igen at præcisionen i afleveringerne ikke fejler noget. Efter en redning blev bolden millimeterpræcist kastet over en halv banelængde til en fremstormende Patrick Wiesmach, der mellem to Skjern-spillere greb kuglen og kylede den i kassen.

Da slutfløjtet lød var facit 38-26 og dermed fik Aalborg Håndbold den bedste tænkelige start på sæsonen i Herreligaen, hvor næste udfordring venter torsdag aften, når Mors-Thy Håndbold tager i mod i Thy Hallerne i Thisted.

Matchfacts Herreligaen

Aalborg Håndbold – Skjern Håndbold 38-26 (17-14)

Stillinger undervejs

10’ 5-3, 20’10-6, 30’ 17-14, 40’ 24-18, 50’ 30-22, 60’ 38-26

Målscorere Aalborg Håndbold

Jack Thurin 6, Buster Juul 5, Simon Hald 5, Mads Hoxer 4, Patrick Wiesmach 4, Marinus Munk 3, René Antonsen 3, Niklas Landin 2, Lukas Nilsson 2, Aleks Vlah 2, Kristian Bjørnsen 1, Sebastian Barthold 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin 37,8%

Fabian Norsten 40%

Målscorere Skjern Håndbold

Lasse Mikkelsen 10, Noah Gaudin 3, Eivind Tangen 3, Joaquim Nazaré 3, Lasse Uth 2, René Rasmussen 2, Morten Vium 1, Dan Beck-Hansen 1, Viktor Bergholt 1

Redningsprocenter Skjern Håndbold

Christoffer Bonde 26,8%

Tim Winkler 0%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 0

Skjern Håndbold: 5

5.210 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

TMS 3 Nilsson

Ny sejr fastholder Aalborg Håndbold på førstepladsen

Lukas Nilsson førte an med 11 scoringer, da TMS Ringsted lørdag eftermiddag blev sendt hjem fra Sparekassen Danmark Arena med et nederlag på 36-30. Aalborg Håndbold er dermed fortsat alene...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk info til kampen mod TMS Ringsted

Læs praktiske informationer til eftermiddagens opgør i Herreligaen mod TMS Ringsted. Billetter Der er endnu ledige pladser til dagens kamp. Køb via linket herunder. Køb dine billetter her Har du...
Preseason Kamp 

Aalborg Håndbold SG Flensburg Hadewitt
Foto: Henrik Hansen
Sebastian Barthold (6) Aalborg Håndbold

Lørdagsbrag mod TMS Ringsted

Fløjspiller Sebastian Barthold vil lørdag være med til at sikre, at Aalborg Håndbold fortsat har maksimumpoint i Herreligaen når opgøret mod TMS Ringsted er afviklet. Læs optakt til kampen her....

Håndbold i verdensklasse