MicrosoftTeams-image (3)

Landsholds-opdatering: Sådan er VM-optakten gået

Starten af 2021 har for otte af vores spillere stået i landsholdets tegn. Der har været testkampe og EM-kval frem mod VM-slutrunden i Egypten, hvor syv af vores spillere sætter kursen mod på tirsdag. Herunder giver vi dig det fulde overblik over, hvordan det er gået vores otte spillere i aktion. 

Danmark
 

 • Henrik Møllgaard (159 landskampe og 173 mål)
 • Magnus Saugstrup (17 landskampe og 23 mål)
 • Nikolaj Læsø (2 landskampe og 1 mål)
 • Benjamin Jakobsen (3 landskampe og 1 mål)

Kampprogram:
 

 • 7. januar kl. 20.15: Danmark – Norge, 31-28
 • 9. januar kl. 20.00: Danmark – Norge, 34-36
 • 15. januar kl. 20.30: Danmark – Bahrain, DR1 (VM gruppekamp)
 • 17. januar kl. 20.30: Danmark – D.R. Congo, TV2 (VM gruppekamp)
 • 19. januar kl. 20.30: Danmark – Argentina, DR1 (VM gruppekamp)

Nikolaj Jacobsens tropper har i den forgangne uge spillet to testkampe mod Norge.

I torsdags sejrede danskerne 31-28 i en kamp, hvor der var godt med spilletid til både Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup – sidstnævnte blev noteret for to scoringer. Nikolaj Læsø var ligeledes med i truppen, dog uden at komme på banen, mens Benjamin Jakobsen var oversidder til opgøret. 

Lørdag aften fik nordmændene så revanche og vandt den sidste VM-test 34-36. I kampen var Nikolaj Læsø på banen i landsholdstrøjen for første gang i en A-landskamp, og han hamrede en enkelt scoring i mål undervejs. Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup var ligeledes i kamp, og Magnus lavede et enkelt mål. Benjamin Jakobsen var oversidder til opgøret. 

Alle fire er en del af den 20-mands store trup, der tirsdag 12. januar sætter kursen mod Egypten, hvor første gruppekamp venter på fredag 15. januar. 

Sverige
 

 • Mikael Aggefors (19 landskampe og 0 mål)
 • Felix Claar (9 landskampe og 11 mål)
 • Lukas Sandell (mangler fortsat landsholdsdebut)

Kampprogram:
 

 • *6. januar kl. 18.00: Montenegro – Sverige (EM-kvalifikation) UDSAT
 • *9. januar kl. 16.00: Sverige – Montenegro (EM-kvalifikation) UDSAT
 • 14. januar kl. 20.30: Sverige – Tjekkiet, DR2 (VM gruppekamp)
 • 16. januar kl. 20.30: Sverige – Chile, DR2 (VM gruppekamp)
 • 18. januar kl. 18.00: Sverige – Egypten, DR2 (VM gruppekamp)

Det svenske landshold har haft en noget turbulent optakt til VM-slutrunden. En positiv coronatest gjorde, at deres to EM-kval kampe er blevet udsat, og spillerne i stedet har været i isolation frem til i dag (søndag).

Spillere og ledere på det svenske landshold er løbende blevet testet, og der har ikke været flere smittetilfælde. Søndag tages en sidste test, og forudsat alle disse også er negative, vil svenskerne træne en enkelt gang mandag inden afrejse mod Egypten tirsdag. 

Både Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell er blandt de 19 svenskere, der tirsdag sætter kursen mod Egypten, hvor Sverige åbner VM-slutrunden på torsdag. 

Norge (”Rekrutlandshold”)
 

 • Sebastian Barthold (33 landskampe og 47 mål)

Kampprogram:
 

 • 5. januar kl. 15.30: Hviderusland – Norge, 33-25 (EM-kvalifikation)
 • 8. januar kl. 18.15: Norge – Hviderusland. 27-19 (EM-kvalifikation)

Norge har haft to landshold i aktion den seneste uge. Deres A-landshold har spillet to testkampe mod Danmark, mens deres “Rekrutgutta” med bl.a. Sebastian Barthold har spillet to EM-kval kampe mod Hviderusland. Og vores norske venstre fløj var brandvarm i begge opgør!

I første opgør i Hviderusland hang Norge på godt ind i første halvleg, inden hjemmeholdet trak fra og vandt sikkert med otte mål. I dette opgør lavede Barthold 7 mål på 7 forsøg, og han blev dermed kampens topscorer. 

På norsk halgulv fik “Rekrutguttarne” revanche. De vandt ligeledes med otte mål, og nordmændene ligger dermed lunt i svinget til førstepladsen i deres kvalifikationspulje. I denne kamp var Barthold også flyvende, og han blev blev igen topscorer – denne gang med 9 mål på 9 forsøg. 

Sebastian Barthold er nu færdig i landsholdstjeneste for denne gang, og han vender retur til Aalborg, hvor træningen frem mod en spændende anden halvsæson begynder på tirsdag 12. januar. 
 

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...
arena-veszprem

Flyv med os til kvartfinalen i Veszprém!

Kom med Aalborg Håndbold og Rejsechefen til Champions League kvartfinalen i Veszprém! Nu har du mulighed for at rejse med holdet med privatfly til den vigtige kvartfinale i Veszprém. Afrejse...

Håndbold i verdensklasse