pokal header web

Landsholds-opdatering: Sådan er VM-optakten gået

Starten af 2021 har for otte af vores spillere stået i landsholdets tegn. Der har været testkampe og EM-kval frem mod VM-slutrunden i Egypten, hvor syv af vores spillere sætter kursen mod på tirsdag. Herunder giver vi dig det fulde overblik over, hvordan det er gået vores otte spillere i aktion. 

Danmark
 

 • Henrik Møllgaard (159 landskampe og 173 mål)
 • Magnus Saugstrup (17 landskampe og 23 mål)
 • Nikolaj Læsø (2 landskampe og 1 mål)
 • Benjamin Jakobsen (3 landskampe og 1 mål)

Kampprogram:
 

 • 7. januar kl. 20.15: Danmark – Norge, 31-28
 • 9. januar kl. 20.00: Danmark – Norge, 34-36
 • 15. januar kl. 20.30: Danmark – Bahrain, DR1 (VM gruppekamp)
 • 17. januar kl. 20.30: Danmark – D.R. Congo, TV2 (VM gruppekamp)
 • 19. januar kl. 20.30: Danmark – Argentina, DR1 (VM gruppekamp)

Nikolaj Jacobsens tropper har i den forgangne uge spillet to testkampe mod Norge.

I torsdags sejrede danskerne 31-28 i en kamp, hvor der var godt med spilletid til både Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup – sidstnævnte blev noteret for to scoringer. Nikolaj Læsø var ligeledes med i truppen, dog uden at komme på banen, mens Benjamin Jakobsen var oversidder til opgøret. 

Lørdag aften fik nordmændene så revanche og vandt den sidste VM-test 34-36. I kampen var Nikolaj Læsø på banen i landsholdstrøjen for første gang i en A-landskamp, og han hamrede en enkelt scoring i mål undervejs. Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup var ligeledes i kamp, og Magnus lavede et enkelt mål. Benjamin Jakobsen var oversidder til opgøret. 

Alle fire er en del af den 20-mands store trup, der tirsdag 12. januar sætter kursen mod Egypten, hvor første gruppekamp venter på fredag 15. januar. 

Sverige
 

 • Mikael Aggefors (19 landskampe og 0 mål)
 • Felix Claar (9 landskampe og 11 mål)
 • Lukas Sandell (mangler fortsat landsholdsdebut)

Kampprogram:
 

 • *6. januar kl. 18.00: Montenegro – Sverige (EM-kvalifikation) UDSAT
 • *9. januar kl. 16.00: Sverige – Montenegro (EM-kvalifikation) UDSAT
 • 14. januar kl. 20.30: Sverige – Tjekkiet, DR2 (VM gruppekamp)
 • 16. januar kl. 20.30: Sverige – Chile, DR2 (VM gruppekamp)
 • 18. januar kl. 18.00: Sverige – Egypten, DR2 (VM gruppekamp)

Det svenske landshold har haft en noget turbulent optakt til VM-slutrunden. En positiv coronatest gjorde, at deres to EM-kval kampe er blevet udsat, og spillerne i stedet har været i isolation frem til i dag (søndag).

Spillere og ledere på det svenske landshold er løbende blevet testet, og der har ikke været flere smittetilfælde. Søndag tages en sidste test, og forudsat alle disse også er negative, vil svenskerne træne en enkelt gang mandag inden afrejse mod Egypten tirsdag. 

Både Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell er blandt de 19 svenskere, der tirsdag sætter kursen mod Egypten, hvor Sverige åbner VM-slutrunden på torsdag. 

Norge (”Rekrutlandshold”)
 

 • Sebastian Barthold (33 landskampe og 47 mål)

Kampprogram:
 

 • 5. januar kl. 15.30: Hviderusland – Norge, 33-25 (EM-kvalifikation)
 • 8. januar kl. 18.15: Norge – Hviderusland. 27-19 (EM-kvalifikation)

Norge har haft to landshold i aktion den seneste uge. Deres A-landshold har spillet to testkampe mod Danmark, mens deres “Rekrutgutta” med bl.a. Sebastian Barthold har spillet to EM-kval kampe mod Hviderusland. Og vores norske venstre fløj var brandvarm i begge opgør!

I første opgør i Hviderusland hang Norge på godt ind i første halvleg, inden hjemmeholdet trak fra og vandt sikkert med otte mål. I dette opgør lavede Barthold 7 mål på 7 forsøg, og han blev dermed kampens topscorer. 

På norsk halgulv fik “Rekrutguttarne” revanche. De vandt ligeledes med otte mål, og nordmændene ligger dermed lunt i svinget til førstepladsen i deres kvalifikationspulje. I denne kamp var Barthold også flyvende, og han blev blev igen topscorer – denne gang med 9 mål på 9 forsøg. 

Sebastian Barthold er nu færdig i landsholdstjeneste for denne gang, og han vender retur til Aalborg, hvor træningen frem mod en spændende anden halvsæson begynder på tirsdag 12. januar. 
 

Machineseeker EHF Champions League i Sparekassen Danmark Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse