pokal header web

Lige ved og næsten mod Barcelona

Efter at have været nede med fem scoringer mod Barcelona var vi millimeter fra at fuldføre et fænomenalt comeback i aftenens EHF Champions League kamp i Jutlander Bank Arena. Vi fik således udlignet med få minutter tilbage af opgøret , inden marginalerne til sidst faldt ud til gæsternes fordel, og vi måtte se os slået 32-35.

Fra første fløjt var der blæst til angreb fra begge mandskaber, og efter halvandet minut var der allerede sat tre scoringer på tavlen.

Opgøret startede meget lige, og først efter knap 12 minutters spil kom den første to-måls føring, da de spanske gæster bragte sig i front 5-7.

I resten af første halvleg var vi hele tiden et lille skridt efter Barcelona, og vi missede muligheden for at få lukket hullet. I stedet udbyggede gæsterne forspringet frem mod pausesignalet, og de kunne gå til pause foran 15-19.

Fra anden halvlegs start blev der byttet mål i begge ender. Vi havde af flere omgange chancen for at spise af gæsternes forspring, men vi manglede den fornødne skarphed, og i stedet hev gæsternes Perez de Vargas flere store redninger frem.

Halvvejs i anden halvleg var det således status quo med en føring på fire mål til Barcelona. Efter en timeout gik vi over til 7 mod 6, og vi fik hævet skarpheden og dermed spist af føringen.

Gæsterne forsøgte sig ligeledes med 7 mod 6 spillet, og et par gode forsvarsaktioner fra vores side gav os et par nemme mål i den anden ende.

Først var det en blændende spillende Nikolaj Læsø, der reducerede forspringet til 29-30 i tomt mål, og få minutter senere var det Mikael Aggefors, der kunne sendte bolden i nettet fra eget felt – denne gang til udligning på 31-31.

Der var derefter lagt op til en hæsblæsende afslutning, og spændingen og stemningen steg blandt de 400 tilskuere i Jutlander Bank Arena.

Med to minutter tilbage gjorde Nikolaj Læsø det til 32-32 med sin 10. scoring i kampen. Efterfølgende sendte Luka Cindric gæsterne tilbage i front, og vi ramte derefter stolpen i den anden ende.

Aron Palmarsson hamrede bolden op i hjørnet i næste angreb med under et minut tilbage af kampen, og med en satsning til sidst var det i stedet Barcelona, der lukkede og slukkede til slutresultatet 32-35.

Det var en medrivende kamp, hvor vi i store perioder var et lille skridt efter gæsterne, og manglede den sidste skarphed i afslutningerne for at hænge helt på undervejs.

Der blev dog kæmpet indædt over hele linjen, og det gav pote med udligningen mod afslutningen. Til allersidst var det stolpe ud, og i stedet for et fremragende fuldført comeback kan gæsterne altså drage sydpå med to point i kufferten.

Matchfacts:

Aalborg Håndbold målscorere:
Nikolaj Læsø 10, Magnus Saugstrup 4, René Antonsen 4, Buster Juul 3 (1), Mark Strandgaard 3, Lukas Sandell 2, Mads Christiansen 2, Benjamin Jakobsen 1, Jonas Samuelsson 1, Mikael Aggefors 1, Henrik Møllgaard 1.

FC Barcelona målscorere:
Aron Palmarsson 6, Luka Cindric 5, Timothey N’Guessan 5, Dika Mem 4, Ludovic Fabregas 4, Aleix Gómez 3, Aitor Arino 3, Raul Entrerrios 2, Jure Dolenec 2, Cedric Sorhaindo 1.

Udvisninger:

Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.
FC Barcelona: 2 x 2 min.

Redninger:

Mikael Aggefors: 12/36 (33 %)
Simon Gade: 3/14 (21 %)

Perez de Vargas:  15/46 (33 %)
Kevin Møller: 0/1 (0 %)
 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse