pokal header web

Mandfolkeindsats gav uhyre vigtig sejr

Drengene leverede her til aften en ægte mandfolkepræstation, som førte til en dejlig 29-36 sejr i aftenens topbrag på udebane mod TTH Holstebro.

Der var masser på spil i aftenens opgør, der havde afgørende betydning i forhold til slutplacering i grundspillet, der for alvor spidser til.

Det var dog ikke til at se fra første fløjt, hvor der var fuld fart over feltet med masser af scoringer i begge ender.

I den indledende fase fik vi dog et par scoringer mere sat på tavlen end hjemmeholdet, men det blev aldrig nok til at skabe et afgørende hul.

TTH begyndte derimod at få mere tur i den, og der sneg sig et par fejl ind i vores angrebsspil, der tippede kampen over på hjemmeholdets side – de var således foran 13-10 efter 20 minutters spil.

En udvisning til hjemmeholdet satte os efterfølgende i gang med et par nemme scoringer, og det momentum holdte vi frem mod pausen. På ti fantastiske minutter fik vi således vendt det hele på hovedet til en pauseføring på 17-19.

I dagens kamp var vi uden langtidsskadede Buster Juul og Knud Ronau, mens Janus Smarason ligeledes blev holdt ude af dagens opgør med en småskade, han pådrog sig under gårsdagens træning.

Derudover var Jesper Meinby ligeledes tvivlsom op til dagens kamp pga. problemer med albuen, men han bidrog alligevel med gode forsvarsaktioner i gennem kampen.

Det havde altså været nemt at slå op i banen, da tingene vendte sig i mod os i første halvleg, men vi rykkede tværtimod tættere sammen.

Netop dette blev i endnu højere grad nødvendigt, da Andreas Holst i starten af anden halvleg måtte udgå efter sin sjette scoring, da han i samme moment pådrog sig en skade i baglåret.

Vi rykkede dog blot endnu tættere sammen i bussen, og spillerne fightede upåklageligt og løftede hinanden.

Forspringet fik vi derfor udbygget, og på trods af masser af intensitet og forsøg på comeback af hjemmeholdet, så holdte vi sammen og afviste hjemmeholdet.

Og specielt en norsk duo gik forrest. Kristian Sæverås fik løftet sit spil i anden halvleg, hvor han diskede op med flere afgørende og store redninger. I den anden ende fortsatte Sebastian Barthold sit storspil fra første halvleg, og han nåede op på hele 12 scoringer.

Det var dog holdindsatsen, der først og fremmest banede vej til sejren – en sejr, der er en særdeles vigtig én af slagsen.

Med de to point er vi gået forbi GOG på førstepladsen, men fynboerne har dog to kampe i baghånden. Hvad der dog er ligeså vigtigt er, at vi fik lagt yderligere afstand til TTH Holstebro på tredjepladsen, og dagens sejr var dermed et vigtig skridt på vejen til at sikre os to point med videre til slutspillet.

Nu har vi halvanden uges kamppause, hvor vi forhåbentlig kan få et par spillere tilbage i topform. Næste opgave er i de indledende runder af næste års Santander Cup, hvor vi på udebane møder AGF, Århus mandag 4. marts.

MATCHFACTS:

Målscorere for TTH Holstebro: 
Peter Balling 6, Jonas Porup 6, Magnus Bramming 6, Jac Karlsson 5, Kasper Kildelund 2, Victor Östlund 2, Niels Lindholt 1, Vignir Svarvarsson 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Sebastian Barthold 12, Andreas Holst 6, Henrik Møllgaard 5, René Antonsen 4, Tobias Ellebæk 3, Ómar Ingi Magnússon 3, Mark Strandgaard 3. 

Udvisninger:
TTH Holstebro: 3 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.

Dagens dommere var Morten Albrechtsen og Mik Larsen.

Dagens tilskuertal i Gråkjær Arena var 2.031. 

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse