MicrosoftTeams-image (3)

Marginalerne manglede mod Barça

Sensationen lurede for Aalborg Håndbold, men i slutfasen tabte man pusten og måtte se sig slået med cifrene 39-33 af de regerende mestre.

Foran 5.020 tilskuere i en totalt udsolgt Sparekassen Danmark Arena blev det en livlig start på aftenens storkamp. De to hold skiftedes indledningsvis til at bytte mål, men allerede efter kort tid stod det klart, at de regerende mestre evnede at spille i et næsten uhørt højt tempo, hvilket gav korte angreb og mange scoringer.

Aalborg Håndbold måtte slide mere i det i offensiven, hvor målene ikke kom lige så let, ikke mindst takket været en indledningsvis stærkt spillende Perez de Vargas i Barça-målet.

Simon Gade i Aalborg-målet ville dog ikke stå tilbage for sin kollega, og da en udvisning til Jesper Nielsen efter godt 10 minutter truede med at lade catalanerne bringe sig i front med flere mål, leverede Gade flere gode redninger, så man vandt undertallet.

Efterfølgende stemplede Mikkel Hansen ind med en scoring, der fik taget til at lette i Sparekassen Danmark Arena, og med i alt fem ubesvarede scoringer i træk blev gæsterne tvunget til en timeout, for at prøve at bryde den aalborgensiske målstime.

Taktikken lykkedes desværre, og i stedet var det spanierne der leverede en række scoringer i træk, og kom tilbage på 11-11 efter 19 minutters spil. Især Dika Mem og Aleix Gomez voldte kampen igennem den nordjyske defensiv problemer, og selv med fire minutters spansk undertal kom begge spillere på måltavlen for Barça.

Hjemmeholdet holdt dog trit med mestrene, blandt andet via en akrobatisk scoring fra Jesper Nielsen, der i flyvende tilstand fik slået bolden i nettet til 19-18 føring.

Anden halvleg fortsatte flot for hjemmeholdet, der tog føringen og øgede til 24-22. Her blev en friløber fra Lukas Sandell dog sendt lige på danske Emil Nielsen i Barça-målet, og kort efter lå kuglen i nettet i modsatte ende.

Det blev vendepunktet i kampen, for kort efter var spanierne atter på omgangshøjde, og det var symptomatisk, at så snart mestrene fik en lille åbning, blev foden sat i døren.

Midtvejs i halvlegen begyndte spanierne samtidig at få bedre fat i defensiven, og når endelig det lykkedes det rødklædte hjemmehold at hamre bolden i nettet, så gjorde det ubarmhjertigt høje spanske tempo, det meget svært for Aalborg-defensiven at følge med.

Den faktor afgjorde reelt kampen, da Barça holdt pedalen i bund og på få minutter leverede fire ubesvarede scoringer. Ved stillingen 35-29 i spansk favør med godt seks minutter igen, vidste man desværre hvad klokken havde slået.

De resterende minutter af kampen blev således uden spænding, og et slukøret hjemmehold måtte erkende, at man på dagen ikke kendte sin besøgstid, så slutcifrene endte 39-33 til Barça.

Lørdag aften venter en ny hjemmekamp, når Fredericia HK gæster Sparekassen Danmark Arena til næste runde i HTH Herreligaen.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold-Barça 33-39 (19-19)

Stillinger undervejs

10’ 6-7, 20’ 11-12, 30’ 19-19, 40’ 26-26, 50’ 29-31, 60’ 33-39

Målscorere Aalborg Håndbold

Lukas Sandell 8, Kristian Bjørnsen 5, Jesper Nielsen 4, Mads Hoxer 3, Felix Claar 3, Mikkel Hansen 3, Aron Pálmarsson 3, Sebastian Barthold 2, René Antonsen 1, Benjamin Jacobsen 1

Målscorere Barça

Aleix Gomez Abelló 11, Dika Mem 8, Timothey N’Guessan 4, Aitor Areno Bengochea 4, Luis Frade 3, Luka Cindric 2, Hampus Wanne 2, Ludovic Fabregas 2, Blaz Janc 1, Thiagus Petrus Goncalves dos Santos 1, Haniel Vinicius Langaro Inoue 1

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 1

Barça: 2

5.020 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Felix Claar Barca

Lige ved og næsten i Barcelona

En stærk og disciplineret indsats med føring ved pausen var ikke nok, da de regerende mestre fra Barça trak fra i slutfasen og sejrede 32-26 i egen hule. Felix Claar...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

33-39

Holdopstillinger til aftenens kamp

Se Aalborg Håndbold og Barcas opstillinger til aftenens kamp i Machineseeker EHF Champions League. Her kan du se de to holds opstillinger til aftens kamp, der fløjtes i gang kl....
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-FC Barcelona Foto: Henrik Hansen

Stor udfordring venter torsdag

De regerende mestre fra Barça er torsdag aften modstanderen på udebane i Machineseeker EHF Champions League. Læs optakt til kampen med Mads Hoxer Hangaard. Efter fire kampe i træk med...