MicrosoftTeams-image (3)

Meinby: Et lærerigt ophold i Frankrig

En morsingbo, der er blevet smask forelsket i Paris, og som har udviklet sig som både menneske og håndboldspiller, er tilbage i Aalborg Håndbold.

Jesper Meinby, 30 år, har igen trukket den røde trøje over hovedet og er klar både som højre back og højre fløj. For et år siden skiftede han til Paris-klubben, Massy Essone, i den næstbedste række, og det endte som et lykkeligt eventyr med oprykningen til den bedste liga i sæsonens sidste kamp – med Meinby som topscorer med ni mål.

– Opholdet i Massy Essone lærte mig at tage mere ansvar som spiller. Da jeg kom til klubben sidste sommer, opdagede jeg húrtigt, at de forventede, at jeg tog mere ansvar, end jeg var vant til i de danske klubber, jeg har spillet i. Efterhånden tog jeg mere og mere ansvar, og det gik godt, så det lærte mig en del både som spiller og som menneske. Noget, som tager med i mit spil i Aalborg Håndbold, og som forhåbentligt har gjort mig til en bedre spiller, siger Jesper Meinby 

– Det var en spændende, men også hård tid i Paris i begyndelsen.  Alt var nyt, og sproget drillede både til træning, kamp og i hverdagen, for franskmændene levede til fulde op til deres ry om ikke at tale ret meget engelsk. Vi lærte det på den hårde måde, men jeg ville ønske, at vi havde haft bedre tid til at forberede os på sproget. Derfor er det en fordel for f.eks. Martin Larsen, at han et år i forvejen ved, at han skal til Frankrig næste sommer. Så kan han bruge det år på at lære sproget, inden han rejser derned. Det vil hjælpe ham både på og uden for banen. 

– Udfordringerne forhindrede ikke mig og min kæreste i at blive fuldstændig forelsket i Paris med alle dens muligheder. Der er så meget at opleve og tage sig til, at vi slet ikke blev færdige på det år. Nu er vi tilbage i Aalborg, og det nyder vi også. Vi har et godt sammenhold på holdet, og Aalborg har også meget at byde på. 

– Vi står foran en hård sæson, hvor vi skal forsvare mesterskabet og tage kampen op mod de bedste af de bedste hold i Champions League. Jeg glæder mig meget og synes, at vi har holdet til igen at være med i toppen, men jeg er sikker på, at vi kommer under pres i løbet af sæsonen, siger Jesper Meinby. 

– Hvad laver du, når du ikke spiller håndbold? 

– Jeg har mit eget firma, www.meinby.dk, der arbejder med hjemmesider og web-løsninger, og det bruger jeg til at abstrahere fra den daglige trummerum i håndbolden med fuld fokus med træning og kamp. Det er min plan at bruge firmaet som fundament i det, jeg skal beskæftige mig med, når jeg stopper som håndboldspiller, siger Jesper Meinby. 

Inden skiftet til fransk håndbold spillede Jesper Meinby, der oprindeligt kommer fra Mors, 10 sæsoner i den danske liga. Først i Viborg HK, dernæst i Mors-Thy Håndbold og forrige sæson i Aalborg Håndbold.
 
 

vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp hvor Thomas Arnoldsen ser frem til mødet med sine tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske OTP...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Forrygende comeback sikrer to vitale point

Et truende nederlag blev på flot fight vendt til sejr på 31-26 over de ungarske mestre fra OTP Bank Pick Szeged. Tre dage efter finalen i Santander Final4 ventede onsdag...

Håndbold i verdensklasse