pokaler_header_new

Meinby: Et lærerigt ophold i Frankrig

En morsingbo, der er blevet smask forelsket i Paris, og som har udviklet sig som både menneske og håndboldspiller, er tilbage i Aalborg Håndbold.

Jesper Meinby, 30 år, har igen trukket den røde trøje over hovedet og er klar både som højre back og højre fløj. For et år siden skiftede han til Paris-klubben, Massy Essone, i den næstbedste række, og det endte som et lykkeligt eventyr med oprykningen til den bedste liga i sæsonens sidste kamp – med Meinby som topscorer med ni mål.

– Opholdet i Massy Essone lærte mig at tage mere ansvar som spiller. Da jeg kom til klubben sidste sommer, opdagede jeg húrtigt, at de forventede, at jeg tog mere ansvar, end jeg var vant til i de danske klubber, jeg har spillet i. Efterhånden tog jeg mere og mere ansvar, og det gik godt, så det lærte mig en del både som spiller og som menneske. Noget, som tager med i mit spil i Aalborg Håndbold, og som forhåbentligt har gjort mig til en bedre spiller, siger Jesper Meinby 

– Det var en spændende, men også hård tid i Paris i begyndelsen.  Alt var nyt, og sproget drillede både til træning, kamp og i hverdagen, for franskmændene levede til fulde op til deres ry om ikke at tale ret meget engelsk. Vi lærte det på den hårde måde, men jeg ville ønske, at vi havde haft bedre tid til at forberede os på sproget. Derfor er det en fordel for f.eks. Martin Larsen, at han et år i forvejen ved, at han skal til Frankrig næste sommer. Så kan han bruge det år på at lære sproget, inden han rejser derned. Det vil hjælpe ham både på og uden for banen. 

– Udfordringerne forhindrede ikke mig og min kæreste i at blive fuldstændig forelsket i Paris med alle dens muligheder. Der er så meget at opleve og tage sig til, at vi slet ikke blev færdige på det år. Nu er vi tilbage i Aalborg, og det nyder vi også. Vi har et godt sammenhold på holdet, og Aalborg har også meget at byde på. 

– Vi står foran en hård sæson, hvor vi skal forsvare mesterskabet og tage kampen op mod de bedste af de bedste hold i Champions League. Jeg glæder mig meget og synes, at vi har holdet til igen at være med i toppen, men jeg er sikker på, at vi kommer under pres i løbet af sæsonen, siger Jesper Meinby. 

– Hvad laver du, når du ikke spiller håndbold? 

– Jeg har mit eget firma, www.meinby.dk, der arbejder med hjemmesider og web-løsninger, og det bruger jeg til at abstrahere fra den daglige trummerum i håndbolden med fuld fokus med træning og kamp. Det er min plan at bruge firmaet som fundament i det, jeg skal beskæftige mig med, når jeg stopper som håndboldspiller, siger Jesper Meinby. 

Inden skiftet til fransk håndbold spillede Jesper Meinby, der oprindeligt kommer fra Mors, 10 sæsoner i den danske liga. Først i Viborg HK, dernæst i Mors-Thy Håndbold og forrige sæson i Aalborg Håndbold.
 
 

Buster Juul mod Arendal

Tredje testsejr på stribe

Lørdag eftermiddag blev BSH besejret med cifrene 28-27. Mindre end 24 timer efter sejren over værterne fra ØIF Arendal, var Stefan Madsens tropper atter i aktion ved den træningsturneringen Skarpnes...
rene-jubel

Sejr i sand målfest

Vi starter træningsturneringen ud med en sejr på 41-36 over ØIF Arendal. Vi kom godt fra start i den defensive ende, efter Simon Gade i målet lagde ud med at...
lukas-skud

Tre spændende opgør venter i Norge

Torsdag ankom holdet til Arendal i Norge, hvor der over weekenden venter tre spændende opgør i træningsturneringen Skarpnes Invitational 2022. Allerede fredag aften er første kamp, hvor vi møder hjemmeholdet...