pokal header web

Merci, monsieur Sagosen

Der sidder han den norske stjerne. Det er næstsidste dag i Aalborg. Det danske mesterskab er fejret, guldmedaljen er pakket ned sammen med bl.a. billedet som bevis på optagelsen i Aalborg Håndbold Hall of Fame. Pakket ned i flyttelæsset fra lejligheden i Aalborg Øst. I dag, fredag, sætter en verdensstjerne og hans flyttelæs kurs mod 16. arrondissement på den højre Seine-bred i byernes by, Paris. 

21-årige Sander Sagosen flytter fra Nordens Paris, Aalborg, til det rigtige Paris. Til lejligheden på 160 kvm med udsigt til Eiffeltårnet, de imponerende stadions, Parc de Prince og Roland Garros – og ikke mindst udsigten til genforeningen med kæresten, den et år ældre norske håndboldspiller, Hanna Bredal Oftedal, som har udfoldet sine håndboldevner i topklubben Issy Paris i samme tidsrum, som Sander har taget den danske håndboldliga med storm. Et håndbold-eventyr, som har fået alle eksperter til at bukke og neje i dyb respekt for hans udvikling og topniveau. På en og samme tid en individualist og en holdspiller, der har sin store andel i Aalborg Håndbolds tredje danske mesterskab på syv år. 

Den eneste, der er upåvirket, er hovedpersonen selv. 

På rolig, afbalanceret og stålsat kurs fra 2. divisionsklubben Charlottenlund i hjembyen Trondheim til verdens mægtigste håndboldklub, Paris SG, på kun fire år. Et år i klubben Haslum HK i den norske hovedstad, Oslo, og tre sæsoner i Aalborg Håndbold. I søndags sluttede karrieren i Aalborg Håndbold ved siden af spillere som Buster Juul, Janus Smarason, Simon Hald og Martin Larsen. Om få uger hedder holdkammeraterne Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Luc Abalo og Daniel Narcisse. 

Sceneskiftet påvirker ikke Sander. Han er den samme jordnære og ydmyge unge nordmand, der konstant arbejder på at træne sin krop og sine håndboldfærdigheder. Altid afbalanceret og venlig uden for banen og med et stort vinderinstinkt og fighterhjerte på banen. Trods sine kun 21 år har han allerede vist store lederegenskaber i den danske liga og på det norske landshold, og som person optræder han uden for banen med selvstændighed og overblik som var han 10-15 år ældre. 

Han er klar til klubben over dem alle i Paris. Gerne i 10 år, hvis alt går vel. Han ser sig selv fortsætte i håndboldens spændende verden efter sin aktive karriere. Med hvad og hvordan ved han endnu ikke. Det ville næsten også være for meget forlangt. Selv af en norsk ener på og uden for banen. En verdensstjerne i håndboldens fascinerende liv. 

Samtidig en ven gennem tre år, der som det mest naturlige inviterer på besøg på den nye adresse i 16. arrondissement i Paris. 

Au revoir, Sander. Vi ses i Champions League!!!

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse