MicrosoftTeams-image (3)

Mors-Thy er næste slutspilsmodstander

Onsdag aften venter slutspillets andet opgør, hvor Thomas Arnoldsen og holdkammeraterne jagter endnu en sejr, denne gang mod Mors-Thy Håndbold.

Søndag aften blev slutspillet skudt i gang med en overbevisende 38-26 sejr på udebane over Ribe-Esbjerg HH, en modstander der tidligere har voldt Aalborg Håndbold problemer.

For Thomas Arnoldsen blev debuten i slutspillet med Aalborg Håndbold en rigtig god oplevelse.

– Det var lidt en speciel kamp vil jeg sige. I første halvleg spillede vi noget nær perfekt og jeg synes også vi står godt defensivt. Det gjorde, at vi kunne straffe deres syv-mod-seks spil og når endelig de kom til chancer pillede Niklas (Landin, red.) dem. Så kampen var jo nærmest afgjort efter første halvleg.

– Vi har dog haft en tendens til at smide store føringer væk tidligere på sæsonen, så det var dejligt at vi bare kunne holde fast i anden halvleg, forklarer Arnoldsen, der selv kunne gå fra banen som topscorer med hele 12 fuldtræffere.

– Jeg synes at alle bidrog til at vi spillede en rigtig god kamp. At det så lige blev mig der scorede de mange mål, er måske lidt tilfældigt. Jeg kom til de chancer jeg gerne vil være i, men jeg hæfter mig mest ved at vi vandt i Esbjerg, selvom jeg selvfølgelig er glad for at lave 12 mål, det er ikke så tit det sker.

Aalborg Håndbold formåede som det eneste af de fire hold i slutspillet, der havde point med videre fra grundspillet, at tage en sejr i slutspillets første runde.

– Det betyder da rigtig meget, for når man går ind i slutspillet, er det som at starte en ny turnering. Vi havde et stort forspring i grundspillet, men har nu kun et forspring på to point. Derfor var det virkelig vigtigt at vi vandt, især også fordi vi så at flere af de andre favoritter snublede i deres kampe.

– Samtidig var det dejligt endelig at få en sejr i Esbjerg. Man kunne godt mærke at det var ekstra betydningsfuldt at vinde dernede, så i det lyst var det bare rart at vi kørte dem over fra start, så vores tidligere dårlige erfaringer ikke fik lov at fylde. Man kan godt sige det var en lille forløsning, lyder det videre fra Thomas Arnoldsen, der ser frem til onsdagens slutspilspremiere i Sparekassen Danmark Arena.

Her venter Mors-Thy Håndbold, der sluttede grundspillet på en flot femteplads med 31 point. Sæsonens to første indbyrdes opgør endte begge med sejre til Aalborg Håndbold, senest 2. december da nordvestjyderne blev sendt hjem med et nederlag på 38-32.

Altså, det er en kæmpe fordel for os. Som jeg har sagt før, så er det en af de fedeste hjemmebaner vi har – og den stemning vi sammen med publikum kan lave i Sparekassen Danmark Arena er fantastisk

Til gengæld indledte onsdagens gæster slutspillet med en sejr på 32-30 over Bjerringbro-Silkeborg lørdag aften, hvilket aftvinger respekt.

– Jeg forventer helt klart en rigtig spændende og hård kamp i morgen. Mors-Thy er ramt på skader, men har alligevel vist at de har flere nye unge spillere der står klar til at steppe op.

– De spiller meget på Mads Svane, Victor Norlyk og Nicolaj Spanggaard i bagkæden – og det går hurtigt, så det skal vi helt klart have styr på. Senest vi mødte dem, indledte de med at spille syv-mod-seks, så det bliver spændende at se om det sker igen, ligesom vi skal være klar på at finde løsninger på deres forsvar. Kan vi gøre det, så tror jeg vi har gode chancer for at tage de to point, lyder det videre fra Aalborg Håndbolds bagspiller, der siden vinterpausen har storspillet i adskillige kampe.

– For vores vedkommende gælder det bare om at fortsætte med de ting der lykkedes i Esbjerg. Jeg synes vi har trænet rigtig godt frem mod kampen og det er fedt at mærke, at der bliver gået lidt ekstra til den til nu hvor vi har ramt slutspillet.

– Vi har også fået lidt ekstra detaljer med i spillet, så når vi kommer til kampen onsdag, skal vi fokusere på at bygge videre på det gode spil fra kamp og træning. Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken, men fortsætte med vores velkendte koncept.

Onsdagens kamp i Sparekassen Danmark Arena er tæt på udsolgt og betydningen af at spille i vante rammer kan ifølge Thomas Arnoldsen ikke overvurderes.

– Altså, det er en kæmpe fordel for os. Som jeg har sagt før, så er det en af de fedeste hjemmebaner vi har– og den stemning vi sammen med publikum kan lave i Sparekassen Danmark Arena er fantastisk.

– Jeg glæder mig til at prøve det i slutspillet, hvor der forhåbentligt kommer endnu mere tryk på. Det ser jeg frem til og håber at vores fans har det på samme måde.

– Generelt vil jeg også bare rose den opbakning vi får fra vores fans, for det betyder rigtig meget. Nede i Esbjerg kunne man næsten kun høre vores fans og i morgen kommer der også en flok fra Bette Balkan, dem vil vi helst ikke høre på, så jeg håber og tror at vores fans er klar fra første fløjt, afrunder Thomas Arnoldsen.

Onsdagens opgør sættes i gang kl. 18.30 og der resterer endnu ganske få ledige billetter til kampen.

 

Aalborg Håndbold opfordrer alle fans i Sparekassen Danmark Arena til at deltage i Danmarkspremieren på et nyt tifo-tiltag – læs mere om dette her.

end of season sale

End-of-season-sale er nu i gang!

Gør et kup på en lang række merchandise-produkter på vores store udsalg! Klik forbi webshoppen med det samme og spar på alle disse produkter MH24-puden – førpris 199 kr., nu...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...

Håndbold i verdensklasse