MicrosoftTeams-image (3)

Nederlag på straffekast til SC Magdeburg

Aalborg Håndbold havde de regerende Champions League-mestre SC Magdeburg på krogen, men i slutfasen udlignede tyskerne til 26-26 og sejrede i den efterfølgende straffekast-konkurrence.

På forhånd var der ingen tvivl om, at hvad testkampe angår, så fås de næppe meget større end mod de regerende Champions League-mestre, der denne sæson er identisk med tyske SC Magdeburg.

Når man hos tyskerne samtidig kunne notere sig to tidligere Aalborg-spillere i form af Felix Claar og Magnus Saugstrup, så var der lagt op til en særdeles spændende test for Aalborg-mandskabet, der fortsat er ved at finde sin nye identitet efter sommerens tilgang af otte nye spillere.

At der er tale om et velspillende tysk mandskab blev understreget allerede i indledningen, hvor Mads Hoxer ad to omgange måtte se afslutninger reddet af Sergey Hernández i Magdeburg-målet. Kombineret med en tidlig udvisning til Aleks Vlah og et par boldtab efter tekniske fejl, var cheftræner Stefan Madsens mandskab efter ni minutter nede med fire scoringer ved stillingen 7-3.

Defensivt skulle der således arbejdes markant hårdere end i gårsdagens opgør mod Lemgo, og det tydeligt højere niveau hos Magdeburg-mandskabet gav ligeledes Niklas Landin sværere arbejdsbetingelser i målet.

Trods den hæsblæsende start var der ingen panik, og stille og roligt kæmpede Aalborg Håndbold sig tilbage i kampen til stillingen 8-7 til Magdeburg, blandt andet takket være fine indspil til Simon Hald på stregen, der sikkert omsatte mulighederne til scoringer.

Tyskerne have dog ikke i sinde at lukke de hvidklædte danskere tilbage i opgøret, og over en periode på 8-10 minutter var Magdeburg løbende i front med to-tre mål, mens Aalborg Håndbold havde svært ved at få lavet de nødvendige defensive stop så hullet kunne lukkes.

Samtidig måtte man i offensiven erkende, at scoringerne var langt sværere at komme til mod et opportunistisk Magdeburg-forsvar, der ikke gav ved dørene. Indskiftninger af Martin Larsen og Lukas Nilsson kunne ikke ændre på det faktum, og efter de første 30 minutter var stillingen 15-13 i tysk favør.

Fra anden halvlegs start kom Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold på banen, og førstnævnte kunne omgående notere sig for Aalborg Håndbolds to første scoringer i halvlegen. Desværre måtte man kort efter se først Mads Hoxer og dernæst Thomas Arnoldsen tage plads på bænken efter udvisninger, men alligevel blev føringen indsnævret til blot én scoring ved stillingen 18-17.

 

Man skulle frem til 43. minut inden man endelig var på omgangshøjde igen ved stillingen 20-20, efter Mikkel Hansen på straffekast kunne score sit tredje mål. Den store forskel skete dog i denne fase af kampen mellem målstolperne, hvor Niklas Landin efter en afdæmpet første halvleg leverede tre vigtige redninger på stribe.

Med et kvarter tilbage af kampen var alt således åbent ved stillingen 22-22 og for første gang i kampen var det nu Aalborg Håndbold der svang taktstokken i begge ender af banen. Især defensivt fik man tvunget CL-mestrene til at træffe flere tvivlsomme valg med boldtab til følge.

Det blev udnyttet til at etablere en tomålsføring med ni minutter tilbage af kampen, og da Mads Hoxer bragede Aalborg Håndbold i front med 26-23 fornemmede man for alvor at sejren var inden for rækkevidde.

I en spændende afslutning på kampen kom tyskerne efter en timeout hurtigt tilbage med to ubesvarede scoringer, og den ellers velkørende aalborgensiske offensiv gik helt i tomgang i de efterfølgende minutter, hvor man allermest havde brug for mål for at bevare føringen.

En udvisning til Henrik Møllgaard med mindre end to minutter igen gjorde ikke tingene lettere, og med godt et minut igen kunne Magdeburg udligne til 26-26.

Mads Hoxer skød i fødderne på Magdeburg-målmanden på det sidste Aalborg-angreb i kampen, og i stedet fik tyskerne en sidste chance for at tage sejren, hvor Magnus Saugstrup dog i allersidste sekund sendte opgørets sidste skud på stolpen fra en fri position på stregen.

Dermed skulle tingene afgøres på straffekast, en disciplin hvor SC Magdeburg ved Champions League-semifinalen i juni måned eliminerede FC Barcelona.

På femte kast kunne Mikkel Hansen havde afgjort tingene til Aalborg Håndbolds fordel, efter at Matthias Musche havde misbrugt for SC Magdeburg, men Hansen måtte se sit forsøg reddet. I stedet trak Thomas Arnoldsen det korteste strå, da han på det ottende straffekast misbrugte, så slutcifrene blev 33-32 i tysk favør.

Trods nederlaget kan man dog tage hjem fra Tyskland med oprejst pande, alt i mens man kan se frem til fredagens test mod Flensburg-Handewitt i Sparekassen Danmark Arena, der bliver en ny, spændende styrkeprøve.

Matchfacts So-Tech Cup finale

SC Magdeburg – Aalborg Håndbold 26-26 efter ordinær spilletid, 33-32 efter straffekast (15-13)

Stillinger undervejs

10’ 7-4, 20’ 11-8, 30’ 15-13, 40’ 20-19, 50’ 23-24, 60’ 26-26

Målscorere Aalborg Håndbold

Buster Juul 5, Mads Hoxer 5, Thomas Arnoldsen 5, Mikkel Hansen 4, Sebastian Barthold 4, Simon Hald 3, Kristian Bjørnsen 2, Martin Larsen 2, Aleks Vlah 2

Afgørelse på straffekast

Tim Hornke scorer , Buster Juul scorer, Matthias Musche brænder, Mads Hoxer scorer, Magnus Saugstrup scorer, Thomas Arnoldsen scorer, Phillipp Weber scorer, Sebastian Barthold scorer, Daniel Pettersson scorer, Mikkel Hansen brænder, Tim Hornke scorer, Mikkel Hansen scorer, Daniel Pettersson scorer, Buster Juul scorer, Magnus Saugstrup scorer, Thomas Arnoldsen brænder

2-minutters udvisninger

SC Magdeburg: 2

Aalborg Håndbold: 5

Ca. 5.300 tilskuere i OWL Arena, Halle

(Fotos: Matthias Wieking)

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse