pokal header web

Nilsson: Jeg glæder mig ekstra meget til kampen mod Kiel

Torsdag aften gæster Aalborg Håndbold de regerende tyske mestre fra THW Kiel, når det gælder 7. spillerunde i Machineseeker EHF Champions League. Læs optakten til kampen med Lukas Nilsson.

Den sympatiske svensker blev tidligere på sæsonen skadet i skulderen, men nærmer sig nu igen topformen, frem mod en række vigtige kampe som afslutning på efteråret.

– Det går bedre og bedre dag for dag, jeg er ikke helt på fuld kraft endnu, men jeg er på rette vej og mangler reelt kun lidt mere kraft i skulderen for at være 100 procent klar, lyder det onsdag morgen fra Lukas Nilsson, inden han og holdkammeraterne gennemfører den afsluttende træning og derefter sætter kursen mod Kiel.

Foreløbig har sæsonen budt på lutter sejre i den hjemlige Herreliga, mens kampene i Machineseeker EHF Champions League har været en pose blandede bolsjer med både op- og nedture.

– Ser man på de første seks kampe vi har spillet, så har vi vel været lidt uheldige, og synes selv vi har tabt for mange point. Sådan er det når man gerne vil vinde alle kampe, så selvfølgelig er vi ikke tilfredse med det. Heldigvis er der mange kampe tilbage i gruppen, så for os gælder det bare om at kigge fremad, lyder det videre fra Nilsson, der inden juleferien kan se frem til i alt fire særdeles spændende og vigtige kampe i den fornemmeste europæiske klubturnering.

Her venter to opgør mod THW Kiel, inden returopgør i Norge mod Kolstad, samt et besøg i december fra Paris Saint-Germain i Sparekassen Danmark Arena.

– Det bedste scenarie er selvfølgelig at vinde dem alle, men vi ved også at det bliver svært. Det er tre meget gode hold vi skal møde, men omvendt går vi ind til hver kamp for at vinde – og synes også vi er gode nok til at vi kan tage to point i hver kamp, så jeg glæder mig meget til kampene, forklarer den hårdt skydende svensker, inden talen falder på morgendagens modstander fra THW Kiel – en klub som Lukas Nilsson selv repræsenterede i fire sæsoner fra 2016 til 2020.

– Historisk set er THW Kiel i mine øjne den største klub i verden. Jeg har mange gode minder fra min tid i klubben og har også mange venner på holdet, ligesom min datter er født i Kiel, så det vil altid være en speciel klub og by for mig og familien. Netop derfor glæder jeg mig også ekstra meget til at spille kamp dernede i morgen.

Det betyder utroligt meget, at man både før og under kampen, kan kigge ud og se alle de røde trøjer og fans der er med, så ingen tvivl om at det kommer til at hjælpe os.

– Kiel har altid en udsolgt arena med mange fans, og de er gode til at holde fuldt tryk på under kampene. Så vi ved at det er en meget svær udekamp mod et rigtig godt hold, men det vil omvendt blot gøre det endnu sjovere at tage point dernede.

– Selvom de har haft en lidt svingende sæson, så ved man bare, at når de spiller i Champions League mod de bedste hold i Europa, så er deres hold 100 procent klar, hvilket resultaterne også viser, forklarer Aalborg Håndbolds nummer 3, med henvisning til THW Kiels aktuelle placering som tophold i puljespillets gruppe A, hvor man foreløbig blot har tabt et enkelt opgør.

– Spillemæssigt har de stor skudkraft fra bagkæden og så har de en stor midterblok med Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek, som vi også skal have løst, så jeg håber da at Niklas (Landin, red.) kan huske alle skudmønstrene fra sine tidligere kammerater, lyder det med et smil fra Lukas Nilsson, der også ved hvad det kræver af Aalborg Håndbold hvis man skal rejse hjem fra grænselandet med to point torsdag aften.

– Hvis vi skal tage en sejr, kræver det, at vi er forberedt på alt hvad der kommer i deres angreb. Vi skal samtidig også stå godt i forsvaret og hjælpe Niklas i målet, ligesom det er vigtigt at hele kampen bliver ved med at løbe, så vi kan få fart i spillet og forhåbentlig score nogle nemme mål.

Op mod 400 Aalborg Håndbold-fans forventes at være på plads i Wunderino Arena, og de mange medrejsende fans spiller også en vigtig rolle.

– Det betyder utroligt meget at man både før og under kampen, kan kigge ud og se alle de røde trøjer og de mange fans der er med, ligesom man også plejer at kunne høre vores fans tydeligt når vi er på udebane, så ingen tvivl om at det også kommer til at hjælpe os, og så jeg håber jeg bare, at vi sammen kan fejre en sejr efter kampen, afrunder Lukas Nilsson.

Torsdagens europæiske topbrag fløjtes i gang kl. 18.45 i Wunderino Arena i Kiel, og opgøret kan følges direkte på DR2, samt online på DRTV og via Handball Kanalen.

Følg også med på vores Facebook– og Instagram-sider, hvor vi følger holdet før, under og efter kampen.

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse