pokal header web

Nøglekamp mod Paris torsdag aften

Torsdag aften venter sæsonens 10. opgør i Machineseeker EHF Champions League, når Paris Saint-Germain gæster Sparekassen Danmark Arena til et vigtigt opgør som cheftræner Stefan Madsen her ser frem til.

Lørdag aften sejrede Aalborg Håndbold på hjemmebane sikkert over Mors-Thy Håndbold, og er dermed fortsat ubesejrede i den hjemlige Herreliga, mens man i Machineseeker EHF Champions League har lidt to nederlag, hvoraf det ene var mod netop Paris.

– At vi har leveret så godt som vi har i den hjemlige liga, gør at vi har en god fornemmelse af hvor vi er lige nu, især set i forhold til de seneste par kampe. Selvfølgelig er vi glade for at kigge i Herreliga-tabellen, men det vigtigste er fortsat, at vi ligner det hold vi gerne vil være, så det er dejligt at vi har fundet tilbage til det udtryk vi har aftalt at vi gerne vil have, det har vi fået vist på det seneste, siger cheftræner Stefan Madsen onsdag middag efter den afsluttende træning forud for torsdagens europæiske brag.

Ser man på pulje A i Machineseeker EHF Champions League er Aalborg Håndbold i øjeblikket placeret på en andenplads med 12 point for ni kampe, mens THW Kiel på førstepladsen har 13 point og polske Industria Kielce på tredjepladsen ligeledes har 12 point. Torsdagens modstander fra Paris Saint-Germain er på en delt fjerdeplads med ni point, hvorfor kampen i den grad er vigtig for begge hold.

– Vi har givet os selv en rigtig gunstig position lige nu, men kampen i morgen er helt sikkert en nøglekamp. Når vi er hvor vi er nu, vil det være tåbeligt ikke at række ud efter en af de to øverste pladser pladser i puljen, der som bekendt giver direkte avancement til kvartfinalerne. Derfor vil en sejr over Paris være et stort skridt på vejen.

– Samtidig er det klart, at de mange udebaneture vi har været på i efteråret gerne skulle komme godt tilbage til os i morgen og de resterende fire kampe, hvor vi endnu har tre hjemmekampe til gode og blot en enkelt udebanekamp, lyder det videre fra Stefan Madsen, der på ingen måde tager let på torsdagens dyst, til trods for at pariserne ikke har vundet i Machineseeker EHF Champions League siden man besejrede netop Aalborg Håndbold tilbage i oktober måned.

– De har kæmpet lidt med at få tingene til at fungere i denne turnering, men har stadig maksimumpoint i den franske liga, og er et bundrutineret og fantastisk godt hold. Vi ved at vi skal ramme det absolutte topniveau hvis vi skal slå dem. Man kan sammenligne det lidt med kampen mod Kiel, hvor de også kom til Aalborg med et hold der var lidt ramt på selvtilliden. Alligevel kom de ud til kampen med ild ud af næsen, det forventer jeg også at Paris gør i morgen.

Det bliver forhåbentlig en håndboldfest af den anden verden, og vi håber at alle der møder op er klar til at bidrage til den gode stemning, lige som vi er det inde på banen.

– Der hvor vi især skal være påpasselige bliver når de kører deres omstilling fra angreb til forsvar, hvor de satser utrolig hårdt på deres kontrafase. Det er især Luc Steins vi skal holde øje med, for han spiller med stor fart. Det samme gælder i deres etablerede spil. Vores parathed bliver meget afgørende, fordi mange af deres mål kommer på individuelle præstationer, efter et øjebliks uopmærksomhed. Derfor skal vi have gang i ”hjælpeforsvaret”, der kan tage over hvis man taber en individuel duel. Vi skal stå så tæt som muligt i defensiven og så skal vi gerne ud at løbe med dem, ligesom vi skal huske at vi har en bred trup, så vi har bestemt også noget at skyde med, forklarer cheftræneren videre.

Netop bredden i Aalborg Håndbold-truppen er op til kampen blevet styrket med nyheden om at Thomas Arnoldsen for første gang er kampklar, men hvilken betydning får det for kampen?

– Først og fremmest glæder vi os bare over at vi sammen er kommet hertil, hvor Thomas kan komme i spil.  Så må vi se hvordan tingene går når vi kommer til kampen, men vi skal naturligvis bruge ham hvis der bliver brug for hans kompetencer, men samtidig han skal også lige have lov til at finde sine fødder efter den lange pause, fortsætter Stefan Madsen, der udover Arnoldsens klarmelding også glæder sig meget over igen at skulle spille i en totalt udsolgt Sparekassen Danmark Arena.

– Det bliver forhåbentlig en håndboldfest af den anden verden og vi håber alle der møder op er klar til at bidrage til den gode stemning, lige som vi er det inde på banen. Hvis jeg kender vores hjemmepublikum ret, så er alle mand klar til igen at give den en skalle, og kan vi ramme niveauet som vi oplevede det i slutningen af kampen mod Kiel, så vil det være fantastisk, for der blev vi virkelig båret frem af publikum, afrunder Aalborg Håndbolds cheftræner.

Torsdagens opgør spilles kl. 18.45 i Sparekassen Danmark Arena. Kampen er totalt udsolgt, men fik man ikke billet til opgøret kan kampen ses direkte på DR2, DR.TV og Handball Kanalen.

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse